Christmas time, motivation, inspiration, how to be e better person

Фази. Животът е пълен е с тях. Всъщност той се състои от тях - започваме от една, преминаваме през втора, трета, четвърта. Постоянно нещо се случва, нещо се променя, нещо НИ променя, нещо ни мотивира или вдъхновява, нещо ни кара да спрем или да продължим. Има нещо, което ни води в този живот и ни показва правилния път. Този на успеха, този на спокойствието, този на живота, който Съдбата или Вселенската енергия е избрала за нас. Този, който НИЕ сме избрали, когато сме се родили, но не сме осъзнавали. До един момент. Този момент настъпи за мен на тази Коледа. Всъщност преди нея.Коледа винаги е бил специален празник в живота ми. Помня вълненията от малка, сравнително късно разбрах, че добрият старец е някаква красива фантазия (всъщност, доказано ли е това?). Родителите ми, макар и в много отношения да са ме лишавали от различни неща (днес разбирам някои от лишенията, за други - оправдание не намирам), винаги са се стараели да запазят магията на празника. Нищо, че в последните години, които празнувахме Бъдни вечер заедно, на масата имаше пържоли. Традициите се създават в семействата, в които сме се родили, а след това се променят в семействата, които НИЕ изградим сами.
Днес аз съм майка на две прекрасни момичета. Имам прекрасен съпруг и имам невероятно малко красиво семейство, с което да творим традиции, да се смеем, да плачем, да се учим заедно, да живеем заедно и заедно да се справяме с предизвикателствата на този живот.

А този декември, Нещото, в което вярвам и на което придавам Божествени очертания - Господ, ми напомни, че не съм си научила уроците, които така смело и донякъде леко безотговорно, но нужно, ми прати преди година. И ми прати поредно предизвикателство. По-леко, но не по-малко сериозно. По-преодолимо, но не по-малко каращо да ме направя промяната.

Чели ли сте в книгите, как изведнъж нещо им става на хората, удря ги някаква странна сила, мисъл, ток, шамар, хавлиена кърпа или искра или каквото друго се сетите, и как изведнъж, ей така, този човек вече не е същият? Как изведнъж настъпва такава промяна, която никой не може да си представи, че може да се случи? Най-малкото той. Никога в целия си живот, не съм вярвала, че нещата се случват по този начин. Просто си вървиш и нещо те шокира дотолкова, че се настанява в цялото ти същество и изтръгва всяко нещо, което няма място там. Да, но се случи на мен. Неочаквано, земетръсно, буквално изваждащо ме от калта, в която се бях заровила. Силни думи, да. Още повече от човек, който се бори с депресията в доста силна форма. Не смятам, че съм се излекувала. Но открих пътя! Сама! Не знам как стана, наистина. Не ме е фраснал камък. Не ме е ударил ток. Не ме е прегазил трамвай. Не ме е поразила светкавица. Или поне не буквално.
Два са факторите, на които отдавам това невероятно спокойствие, вдъхновение и мотивация, които ме превзеха. По-основният от тях е, че най-накрая приех миналото, осъзнах го и... го пуснах. Пуснах го да си отиде там, където му е мястото. В миналото! Благодарих му и го сложих в килера в кашон с надпис "Благодаря ти, че ме направи по-силна". Защото това, което се случи в моя живот през последните няколко години, а дори и преди това - всеки един миг има своето отражение за това, което съм аз днес. Но аз не съм това, което съм била преди. И не мога да продължа да бъда. Затова трябваше да го пусна. Но трябваше първо да го приема.

Днес няма да се връщам назад. Гледам единствено и само в момента! Дори не гледам в бъдещето, макар да чертая малки планове в близки срокове. Поставям си мънички връхчета за изкачване, от които дори да падна, да не се сгромолясам.


Днес аз съм вдъхновена. Днес аз съм мотивирана. Днес аз съм укрилена. 
Да бъда по-добър човек! Да бъда по-добра жена! Да бъда по-добра съпруга, дъщеря и снаха! Да бъда по-добра майка!

Днес аз усещам спокойствието, което дълги години и особено в последните две, беше нещо, което не съм вярвала, че някога ще изпитам отново. Душата ми е дзен. Очите ми са пълни с чудесата, които виждам всекидневно. Вече не изпитвам тъгата на непреживяното, а тръпката от това, което ще преживея. Вече не изпитвам яд, ярост, и омраза към детайли, които преобръщат всекидневието ми. Днес то, макар и не по-различно от преди, е по-добро, по-пълноценно, по-красиво. Просто се случи, когато се вгледах и вслушах в напътствията, които Вселената, Господ или който там горе или долу гледа към нас и ни шушука в съзнанието.
И, не, не съм попаднала в някаква странна секта хахахахах Но преживях някакъв катарзис. Сложих мислена, а скоро и реална точка на нещата, които ме тревожеха. Намерих тяхното решение, което е въпрос на време да бъде осъществено и само заради това се чувствам по-добре. Пренаредих приоритетите си. Обърнах се назад, написах нещата, които ме човъркаха отвътре, прерових чекмеджетата със спомени в прашасалия си мозък и изхвърлих всичко ненужно. За да освободя място за по-важното. За любовта, за вдъхновението, за това как да бъда по-добър човек за децата си, за съпруга си, за хората, които ме обичат. И за хората, с които се сблъсквам всеки ден. Защото животът ни среща постоянно с някой друг. Този някой може да бъде човек, който ще промени всичко. Посрещам хората с усмивка и дори, когато някой ми се заяде в магазина, че му преча да погледне маслините (пресен пример от преди два дни хаха) и се обръщам и с широка усмивка и с най-добрите си намерения и мисли, му пожелавам повече любов и топлина в живота. Защото всеки има нужда от любов, светлина, топлина и доброта. Всеки! Дори дребния намусен човечец, който дори се обади по телефона на жена си, за да се оплаче, че съм си сложила количката пред маслините и не съм се сетила да я мръдна, за да види той по-отблизо хаха

💛💛💛💛

Вълшебни празници, красиви хора. Желая ви топли, уютни, усмихващи празници, пълни със споделена любов и незабравими емоции! Открийте красотата на мига. Превърнете го в красотата на своя живот.

С най-добрите си пожелания и най-позитивната си слънчева енергия,
Мери! 🎄🎄🎄🎄


2 коментара

  1. Светли празници и много любов, Мери!
    Бъди спокойна, щастлива и благодарна за всичко, което имаш!

    ОтговорИзтриване
  2. Най-любимата ми, пожелавам ти прекрасни коледно-новогодишни празници, изпълнени с много емоции и още повече вдъхновение. Бъдете здрави, щастливи и се обичайте. Няма нищо по-хубаво от това да си с любимите си хора и че си щастлива. А това, че си оставила назад лошите мисли и усещания...гордея се с теб! Целувки и прегръдки, прекрасно създание! ❤

    ОтговорИзтриване