I'm so glad I live in a world where there are Octobers

Обичам те, красив Октомври!

Обичам мразовите ти сутрини и уютни вечери. Обичам пухените завивки, които ме принуждаваш по собствена воля да замятам, докато чета книга, сгушена на дивана, а стаята е изпълнена с дъхавия аромат на восък, тикви и мед. Обичам димящата чаша с ментов чай, която ме приканя да отпивам бавно и с притворени очи, докато топлината се разлива в тялото ми. Обичам оранжевите, червени и жълти нюанси, които както в никой друг сезон, носят неимоверен уют и усещане за вълшебства.

Обичам да отварям очи сутрин, да се измъквам боса от леглото, докато къщата е потънала в сън. Да си направя огромна чаша ароматно кафе и да съзерцавам изгрева над обхванатата от мъглива пара река. Да гледам как денят бавно се наддига и животът се събужда.
🍂🍂🍂

Обичам да усещам с цялото същество пропиващия студ, преди да вляза в банята за горещ душ, а след това да облека мекия вълнен пуловер и да се загърна с топъл шал. Обичам да впръсвам тежки парфюми, да усещам уханието им с часове наред. Обичам да се разхождам из природата и да наблюдавам как листата менят украсата и с грациозен танц се отделят от дърветата, за да покрият земята с пъстър шумолящ килим. Обичам да чувам хрущенето им, когато стъпвам в тях и заравям ходилата си.
🍂🍂🍂 
Обичам те, Октомври, защото в заника на един красив слънчев и тих ден, ти приветства на този свят първата ми дъщеря. Двамата заедно променихте значението на сезона "есен" за мен. Усетих топлината и щастието; усетих любовта и вълнението; усетих уюта с цялото си същество, докато прегръщах крехкото мъниче, избрало теб, Октомври, за своя месец. И така ти се превърна и в моя месец!


🍂🍂🍂
Обичам те, Октомври, заради тиквите, падащите листа, мрачните дни и крехките слънчеви лъчи; обичам те заради последните топли, понякога направо летни, мигове; заради синьото небе с гъсти бяло-сиви облаци; заради оранжево-червените залези и небе, изпълнено с живот, отлитащ към топлите страни. Обичам те, защото си красив, защото си нов старт, нова надежда, нова любов.🍂🍂🍂
Красотата е навсякъде около нас, мили хора, които четете тези редове. Красотата е около нас във всеки сезон. Не жалете по отминалите дни, а се наслаждавайте на тези, в които живеете в момента. Всеки миг е красив и може да бъде незабравим спомен, ако решите сами да го направите такъв. Усмихвайте и се ценете всеки полъх на вятъра и всяка капка дъжд, всеки слънчев лъч, който пробива облаците и докосва  с нежно сияние студената земя. Защото всичко това е живот и всичко това е любов. Живейте го и го обичайте.
Усмивки,
Мери 💋

Няма коментари