Favorites | June 2018

За да започна да пиша този пост, трябваше да си сваля цяло приложение на телефона ... просто не мога да стигна до компютъра. Ама така е, като настоявам да си имам настолен компютър, а не лаптоп като всички нормални хора 😂 Та, ето, ще си чекна палчетата и вероятно ще имам мускулна треска след това, но е толкова по-лесно да пишеш на тераската, докато буташ количката, че някои хора иначе не спят 🙈

По същество. Може би сте видели видеото ми в IGTV и сте дошли да прочетете подробности, а може би изобщо не знаете какво е IGTV. За непознатите: не просто, че отново си имам акаунт в Инстаграм, но и реших да направя канал в тяхното подобие на YouTube, където на този етап социалната мрежа ми позволява “цели” 5 минути ефир 😆 Не знам как по-точно възнамеряват да бият Тубата с тези 5 до 10 минутки, с които простите и малки акаунти като моя разполагат, нооо да се надяваме, че скоро ще имам право на поне 10. Може да ме намерите като merry.stef 🤗


И такаааа! Днес избрах да ви покажа пет неща, които мисля, че не съм споменавала в блога.

Urban Decay x Gwen Stefani eyeshadow palette


За най-голяма радост на Рали вероятно това е палитрата, към която посягах, когато успеех да открадна 5 минутки повече за себе си през изминалия месец. Напълно самодостатъчна палитра, в която има чудесен разбор на сенки в нюд гамата с различни финиши, а също така и три цветни акцента за нещо по-така. Има дори черна като въглен сянка, която е взаимствана от Naked палитрите, но аз никога не съм ползвала и вероятно няма и да го направя.
Качеството на Urban Decay е неоспорвано и всеизвестно. Мазни текстури, съвсем леко прашливост на матовите цветове, но супер пигментация и трайност.
Самата палитра е много красива като външна опаковка и супер тежка и луксозна. Единственият проблем е, че не е налична, но ако някога попаднете на нея някъде, обърнете й внимание.

Clinique superbalanced ФДТ

Във видеото ви споменах, че от няколко месеца насам ми се наложи да премина към тежката артилерия при гримирането. Просто кожата ми вече си иска нещо по-тежко и по-покривно от ВВ или СС крем и нямах колебания коя е марката, на която да заложа. И за пореден път не ме подведе. 
Среднопокривна текстура, която търпи наслагване, без да стои като маска или да има пудрен ефект. Стои супер естествено и успява да прикрие доста кожни недоразумения. Много икономичен като продукт, траен и щадящ кожата. Плюсът на superbalanced е, че не изсушава сухите участъци и матира по-мазните. Това го прави изключително подходящ за моята смесена кожа. Много съм доволна и без да съм ползвала други фон дьо тени, смятам, че този е моят и ще купувам само него.


the Ordinary Vitamic C suspension

Много странен продукт на марка, която все още разучавам как се ползва 😂 Притежавам няколко от тези holy grail в шишенца, които според болшинството от британски блогъри са номер 1 budget dupe на high-end skincare продукти. Ех, много английски думички на едно място. Простете ми, но все пак живея в чужбина 🙈
Та, всъщност наистина продуктите са на много достъпна цена и от всички, които съм ползвала, мога да дам най-категоричното си мнение за този. Представлява не особено гъст флуид с мънички сферички, които правят текстурата му грапава и при нанасяне върху кожата е много странно, защото все едно търкаш кир. Самият флуид е мазен, доста мазен и оставя филм върху лицето, който изчезва при мен след около час. Затова и винаги го слагам поне час преди да си легна, за да не остане на 100% върху възглавницата ми.

При нанасяне цитрусовият ефект на витамин С-то е много осезаем. Кожата се затопля, а след секунди започва и да пари. Ако имате раздразнени пъпчици, или ранички (при мен често се случва децата да ме одерат), щипането е доста неприятно, но бързо минава.
Ефектът на следващата сутрин е супер видим! Кожата е мека, изглежда здрава и няма следа от вялост и умора. Не го ползвам всеки ден, макар че вероятно трябва за по-продължителни резултати, но е моят skin savior, когато забележа, че кожата е отпусната и сивееща.


Golden Rose Longstay liquid matte lipstick 04
За манията ми към ярките червила в последно време ви говоря във видеото и няма да се повтарям. След като направих голяма чистка на козметиката си и от 50+ червила оставих около 20, това остана най-яркото ми. Между розово и червено, супер трайно, много пигментирано и не пресушава устните. Имам почти всички цветове от тази серия на Golden Rose и определено много ги харесвам.


Nivea lip balm raspberry & red apple

Ето тук вече проверих с какъв аромат е балсамът, след като това беше основното ми затруднение във видеото хахаха Макар да съм чела и чувала недобри отзиви за този балсам, аз съм доста доволна от него, тъй като хидратира устните ми и ги предпазва от слънцето. Не е особено траен, но ще се повторя като кажа, че не очаквам трайност от балсами така или иначе.

🌸🌸🌸


Това са само пет от продуктите, които ползвах най-често през предходния месец, но тъй като и преди съм казвала кои са останалите, не искам да се повтарям. 
Занапред може би ще има повече интересни продукти в този род постове, тъй като в последния месец си взех доста нови неща и вече имам отчетливи любимци сред тях.

Усмивки, Мери 💋