Recipe :: Vanilla muffins with chocolate heart

Най-накрая новата ми клавиатура дойдееееее и вече мога да пиша постове 🙈Имам много идеи за постове тук, като нямам намерение да се съсредоточавам единствено върху бюти тематиката. Така, че днешният пост ще е кулинарен 😋Рецептата е със сигурност нищо ново и необикновено, но много от вас поискаха в Инстаграм, където ви оспамих) да я споделя, а и за мен също би било удобно да я имам някъде под ръка.
Взаимствах я от любимия си сайт за рецепти Супичка, ноооо се получи лек фал, който според мен допринесе обаче положително за крайния резултат хаха

Какво ви е необходимо?

  • 2 яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • 125 грама предварително разтопено масло
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 пакетче ванилова захар
  • шоколад
По отношение на мерките - тъй като "чаена чаша" е доста широко понятие, аз винаги използвам една и съща чаша за всички мерки. Тъй като моите са предимно "кофи", използвам по-малка чаша на дъщеря ми, която събира около 250 мл.
В оригиналната рецепта също така вместо ванилова захар се слагат две малки пакетчета ванилия на прах, но при липса на такава или на стръкче ванилия, реших просто да добавя едно пакетче ванилова захар.

Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура за перфектни резултати.
Процедурата е стандартна - разбивате яйцата заедно със захарта. Към тях добавяте маслото като внимавате да не е горещо, за да не се пресече яйцето. След това бавно, все още бъркайки, доливате прясното мляко. 
Брашното пресявате заедно с бакпулвера и добавяте заедно с ваниловата захар към сместа, като продължавате да бъркате до получаване на много гъста еднородна смес. Всъщност сместа трябва да е по-гъста от тази за палачинки, но не и тесто. Тук стана и фалът, за който ви споменах. Точно приключвах със сместта, когато голямата ми дъщеря се събуди от следобеден сън и видях на крака й кърлеж. Нямаше време за печене на мъфините и затова прибрах купата със сместа в хладилника. Когато се прибрахме от болницата няколко часа по-късно, сместа се беше втвърдила доста. Не ми се занимаваше да правя нова, затова изсипах наличната във формичките. Това стана доста по-трудно, тъй като трудно се отделяше от лъжицата. В средата на мъфините забодох по едно парче млечен шоколад.
Предварително загрях фурната и за около 45  минути на 180 градуса станаха перфектни. 
Защо смятам, че фалът се отрази положително?
Ами защото кексчетата се изпекоха по-добре от друг път и станаха по-пухкави. Не че препоръчвам 3-4 часа да стои сместа в хладилник, но определено половин час би се отразил благоприятно 😊


Туй то. Бързо, лесно и вкусно. Мъфинчетата си бяха перфектни за ядене и два дни по-късно, а днес смятам да правя с какао и банан 😋

Споделете с мен любимите си мъфини! 
Усмивки, 
Мери 💋