One brand NIVEA : Two products, I LOVE

 В последните няколко месеца все изпускам да отбележа кои са любимците ми, но тъй като в момента съм номад и в непрекъснато местене без постоянно местожителство, козметиката ми е разпиляна между три града и 4 апартамента. Няколко са обаче продуктите, които не излизат от чантата ми за път и днес ми се иска да поговоря за два от тях.Единият продукт вече съм включвала в месечните си любимци преди няколко месеца и до ден-днешен мога да кажа, с ръка на сърцето, че намерих зимния си крем за лице.

NIVEA Q10plusC Anti-wrinkle +energy day care 15 SPF*

Признавам си, без бой, че ако трябваше сама да избирам крема си за лице (както ми се е случвало години наред), нямаше да посегна към тази марка. Причината е, че преди години имах доста негативен досег с бялата им козметика и специално за грижа за кожата на лицето. Не помня вече с кой крем за лице, но помня, че останах много разочарована. Затова, когато от бранда ми изпратиха новата си серия за тестване, подходих с огромно недоверие.
Сега, тук ще уточня, че много харесвам продуктите на Nivea за баня и тяло и като цяло смятам, че качеството с годините се е променило към по-добро. Все още се намират някои разочароващи продукти, но като цяло - особено след този крем, интересът към марката у мен се завърна с пълна сила.
Реших, че все пак ще дам шанс на крема, когато времето започна да захладява и да се появява един по-леден вятър. На първо място ми допадна страшно много леко цитрусовият аромат, който в зимните дни напомня за това, че слънцето отново ще изгрее и ще ни стопли. А това усещане е определено бонус към употребата на крема.
На второ място - консистенцията на продукта е идеална за зимата. Малко по-плътен крем, но не мазен и не тежък. Дори напротив, усеща се леко при нанасяне и попива много бързо, без да оставя филм върху кожата. За лятото предпочитам по-гелообразни, отново хидратиращи кремове, но за зимата е добре кожата да бъде по-защитена и по-плътната текстура на крема се справя чудесно с това предизвикателство.

С месеците употреба (вече повече от два месеца всекидневно), състоянието на кожата ми е страхотно! Няма следа от изсушаване заради времето навън, което обикновено действа затормозяващо. Кожата ми е гладка и изглежда дори сияйна. Заради инсомнията от бременността, за мен беше много важно как кремът ще се отрази и на тена. Без да има за цел да го коригира, забелязах, че заради съдържанието на витамин С, липсват сивкави оттенъци, така характерни за уморената кожа.
През деня не забелязвам омазняване в Т-зоната, което е отново бонус. А наличието на слънцезащитен фактор 15 е още един допълнителен плюс - независимо дали през лятото или през зимата, слънцезащитният фактор е от изключително значение. Особено, когато прехвърлиш една определена възраст и осъзнаеш, че понякога тенът не е всичко.
Въпреки всички положителни неща, които изписах за този крем, аз лично обаче НЕ бих го ползвала през лятото, тъй като в горещите дни на мен ми идва малко тежък за смесената ми кожа. Ако кожата ви обаче е много суха, смятам, че няма да имате проблем и през лятото.

NIVEA 3-in-1 Care Cleansing micellar wipes

Когато видях тези кърпички в магазина, не се замислих особено и веднага си ги купих. След черните ексфолиращи кърпички на Сефора, манията ми по този вид почистващ продукт се засили и в момента имам на три различни марки.
Кърпичките на Nivea са предназначени за премахване на грима от лицето, очите и устните, като от бранда обещават, че няма да повредят миглите.
Трябва да призная, че изненадващо кърпичките се справят с основната си задача повече от добре. Включително със спиралата, което ме учуди най-много. Макар да не я премахват на 100%, по-голямата част от нея пада без особени усилия. Лицето остава чисто и свежо. Аз лично предпочитам след премахване на грима да използвам и ексфолиращи продукти, както много пъти мисля съм споделяла, но си направих експеримент. След почистване само с кърпичките, прокарах тампон с мицеларна вода по лицето си и представете си колко бях учудена, че по него почти нямаше остатъци от грим.
Преди съм споделяла също, че много харесвам и мицеларната вода на марката и вероятно това е и причината кърпичките за мен да са толкова ефективни. Не дразнят очите, няма щипене, няма парене, няма натрапчиви аромати.
Изобщо се превърнаха в постоянно просъствие в чантата ми, както си личи по захабеното пакетче. Те са и най-честият ми избор за почистване на грима, когато ме мързи да гледам хахахаха

💫💫💫💫Серията на Nivea Q10PlusC предлага още околоочен крем и нощен крем, като и единият съм дала на майка ми, а другият на свекърва ми, за да споделят как действа на тяхната по-зряла кожа. Кожата на майка ми, оособено около очите е доста чувствителна и скоро ще я помоля да сподели как кремът е повлиял при нея.
Колкото до нощния крем - кожата на свекърва ми е по-суха и тя отбележа, че усеща много приятна свежест, отново без омазняване, а самия крем попива много бързо.
Ще се радвам, ако сте пробвали някои от продуктите, да споделите какво мислите за тях в коментарите по-долу.
Лично аз добавих крема и мицеларните кърпички и към багажа си за болницата, когато вляза да раждам 😊

ПС: Ще ви бъде ли интересно отново да споделя кои са продуктите, на които ще заложа при влизането си в болницата този път? Както направих преди две години, когато родих Лори?

Усмивки,
Мери 💋

*PR Sample