One brand review :: Zoeva

Disclaimer: Снимките в този пост са правени с 
телефон и поради тази причина нито качеството, 
нито композицията им е добра, но когато на един 
човек му се пише, а не разполага със 
снимачна техника, намира други алтернативи. 
Пък и нали се разбрахме - това е просто хоби, ей ;)
Не се стремя към съвършенство :)

Уоу, гледам, че последният пост, който съм пускала е от... 27 октомври. Хей, музата!!! Какво ти се случи? Къде се загуби? хахаха
Обаче днес ми се дописа и се сетих, че не съм споделяла отдавна мнение за палитри в блога, а са се натрупали няколко, които си заслужават вниманието. Две от тях са на много любимата ми марка Zoeva и ми се иска да ви ги покажа, тъй като този петък (важи до 9:30 часа сутринта българско време в събота) има 20% намаление (код: ZFS2017*) на всички продукти на бранда.
ОТКЪДЕ И КАК ДА ПОРЪЧАТЕ

Ще започна с нещо, което всъщност много ме изненада - когато показах последната палитра, която си купих, в Инстаграм, получих поне 10-тина съобщения с въпрос - откъде се поръчва. Останах доста изненадана и от някои питания, дали отиват стоките на митница.
Затова реших да разясня възможно най-кратко.
Поръчки може да се правят от сайта zoeva.de, може да превключите самия сайт на английски език, в случай, че немският ви е тотално непонятен. Правите си профил както във всеки друг сайт, попълвате си данните (много внимавайте с адреса, всичко се попълва на едно място; аз бях пропуснала това и съответно пратката ми замина за България без номер на блок и вход, но слава Богу от DHL бяха супер любезни и получих пратката си след телефонен разговор с българското им поделение).
Няма да обяснявам в детайли как да си поръчате, поне това си мисля, че вече е известно на всеки. Това, което ви е нужно да знаете е:


  • доставката е 4,50 евро до България
  • пратките идват от Германия с тракинг опция и чрез DHL до посочен от вас адрес
  • пратките НЕ отиват на митница, без значение за каква сума са (на митница отиват и то не винаги само пратки, които сте поръчали от страни, извън Европейския съюз)
  • плащането на сайта става чрез ПейПал, с карта или предварителен банков превод
Това е съвсем накратко. С удоволствие ще отговоря и на други въпроси, които изникнат.

ПРОДУКТИТЕ

В днешния пост на фокус са двете последни палитри, които си поръчах - Blanc Fusion и Cafe , но към тях ще добавя няколко думи и за четките на марката, тъй като имам доста, включително един от сетовете им четки за очен грим. Имам ревюта и на други две палитри, които притежавам на бранда, може да прочетете ТУК и ТУК.

Не мисля да се спирам поотделно на двете палитри, а ще говоря общо, но се надявам да придобиете представа от суотчовете за качеството на всяка от тях. 
Качеството на сенките на Zoeva за мен е напълно сравнимо с това на Urban Decay. Притежавам по няколко палитри и от двете марки и разликата в пигментацията и текстурата на сенките е минимална. Цените са, разбира се, в полза на немския бранд. Макар преди известно време да ги вдигнаха, но за 10 цвята сенки плащате 22.50 euro, което намирам за много добра оферта предвид наистина впечатляващото качество. И не само на пипане с пръстче, но и при нанасяне върху клепача. 

Сенките и в двете палитри, една от които е съвсем скорошен реалийз, са с много добра пигментация, не се ронят, прашат се в рамките на допустимото (основно матовите) и трайността им е забележителна, дори без база за сенки. Не се събират, не се изтриват в края на деня, а комбинацията от цветовете и  в двете палитри е подходяща както за дневен, така и за вечерен грим. Аз обичам да комбинирам цветовете и от двете палитри, защото са взаимно допълващи се. Макар да НЕ вярвам да е била такава първоначалната идея. 
С малко по-слаба пигментация, учудващо са два от цветовете в Cafe палитрата - 'Talk, write, read" и 'Shine bright', последните два. Очаквах за цвятове с металически финиш, да са мнооооого наситени и супер пигментирани, но уви, трудно вадя цвят с четка (да не кажа, че става само с пръст) - на суотчовете си личи колко по-прашливи са и прозиращи. Но това е единственият минус. При палитрите на Zoeva е характерно това, че матовите нюанси се отличават с чудесна наситеност и не са ронливи. Тези тук НЕ правят изключение. Най-светлите цветове по-трудно се забелязват върху кожата ми, защото се сливат с нея, но пигментацията им е добра. При по-тъмните матови си личи колко са наситени.

ВСИЧКИ СУОТЧОВЕ СА БЕЗ БАЗА И САМО С ЕДНО ПОТЪРКВАНЕ НА ПРЪСТА ВЪРХУ СЕНКИТЕ
Blank fusion palette

Blank fusion palette
Cafe Palette

Cafe palette


Харесвам много палитрите на марката, а те, за моя зла участ, не спират да вадят нови и нови палитри. Включително имат и такива с повече бройки сенки. Изобщо изкушенията там са много и постоянни. И не само при сенките ;)

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ЧЕТКИТЕ


От около година насам не ползвам други четки, освен тези на Zoeva. Започнах с няколко единични - една за сенки, една blending, една за контур и една за хайлайт. *тук може да видите контуриращата и тази за хайлайт, както и блендинг четката* В последствие тази година за рождения си ден си поръчах един от малките сетове (с 6 четки - En taupe), които идват в кожено калъфче с предпазител за всяка четка и просто забравих, че имам други четки в арсенала си. Оказа се, че не е нужно да имам и 1000 четки, а 10-тината на Zoeva са напълно достатъчни за всеки грим, които искам да си направя. 

Косъмчетата са меки и не се скубят при пране. Формата на четките се променя съвсем неосезаемо, на една от блендинг четките съвсем леко се разперват, но след пране - се възстановява. Няма драскане по кожата, няма дразнене, самите четки са удобни за захват, независимо от големината им.
И това, което мога да кажа за самите четки, защото никога не съм била специалист. Но постигнат чудесни резултати с тях, а най-любимите ми четки са тези за блендване. Работата с тях е супер прецизна и са подходящи за малки клепачи като моите. 

На снимките четките не са прани, което е вероятно доста неприятна гледка за някои, но им предстои баня днес и ме мързеше да чакам да съхнат хахаха Пък и така може да добиете по-реална представа как изглеждат при употреба.

💜💜💜


Ще се радвам, ако споделите и вашия опит с продуктите на марката, ако имате такъв или пък, ако поръчате. Ще ми е любопитно да разбера на какво сте се спрели :)
Усмивки,
Мери

*Тук искам да отбележа, че предвид броят на спонсорирани постове, които напоследък се появяват в бюти блог средите, без да са анонсирани като такива, става много трудно да се прецени кой пост е платен и кой не. 
Ревюто тук, както и кодовете и линковете, са изцяло за ваше улеснение. Този пост НЕ е спонсориран, всички продукти в него са закупени със собствени средства.