I ❤ Autumn II TAG

 Преди време този блог беше много уютно местенце, в което отражение намираше почти всяка объркана мисъл в главата ми. Някак си тази уютност се позагуби и писането само и единствено за козметика измести основната цел на това място - да бъде Аз. Затова се включвам веднагически в един прекрасен есенен таг, в който бях поканена да се включа от Таня от Tanix's Happy Place.Почти съм сигурна, че съм правила подобен ТАГ преди време, но ме мързи да се разровя в блога, за да го намеря хаха Мдааа, не ставам аз за добър блогър - не си помня старите постове, не ви ги споделям понякога отново... Срам! Но няма значение. Тъй като въпреки, че есента тук не ми е толкова пъстра все още, тъй като в България както винаги нещата се случват малко по-бавно, съм си създала пъстро настроение у дома. Тикви, свещи, оранжеви декорации, есенни аромати и... милиони играчки, разпилени навсякъде в малкото ни апартаментче. Но няма как да е иначе с малко Терминаторче, нали?


Трябва да призная, че въпреки че преоткрих есента с раждането на Лори (има рожден ден след по-малко от две седмици о.О), винаги съм харесвала прехода между жаркото лято и идващите студени зимни дни. Става ми уютно и приятно на душата, вдъхновявам се за нови дейности (друг е въпросът дали изобщо ги започвам хахах), а откакто водя блог, през есента се връща с пълна сила музата ми и започвам отново да творя снимки, които наистина харесвам. В последните дни това е нещото, което заема малкото ми свободно време, защото е едно от малкото неща, които ми действа успокояващо на психиката.

Кое е нещото, което символизира началото на есента за теб?
Въпреки, че астрономическата есен започва от септември, за мен началото е реално през октомври. И то не е задължително да е на 1-и Октомври. Но с появата на тиквите и канелените свещи по магазините, с изпъстрянето на природата, есента за мен е дошла. Тази година, за първи път от 5 години, имам възможност да видя отново българската есен и трябва да призная, че по това време на годината в Германия е много по-красиво. Може би зависи от това къде живеем - все пак тук сме в град, а там сме на село, но тук все още, макар и октомври, се усещат летните настроения. Особено в Пловдив. Но от друга страна това вероятно означава, че разгарът на есента тук тепърва предстои, което ме прави още по-ентусиазирана.


Кое е любимото ти място през есента?
Макар и домошар, домашната обстановка в последните няколко години се превърна малко или много в затвор за мен. Вероятно заради това постоянно гледам да обновявам всичко хаха Истината е, че предпочитам да прекарам няколко часа (или поне час-два) в някое много уютно кафене, да похапна нещо сладичко и да почета интересна книга.
Иронията е, че докато имах възможност за подобни волности, рядко се възползвах и ето, че сега когато имам дете и очаквам второ, осъзнавам, че скоро няма да мога да отделя толкова време за себе си и душевния си мир хахаха.
Но все пак - препоръчайте ми подобни места в София и Пловдив - малки, уютни кафенета, чаровни и с хубаво кафе и сладки нещица.

Есента е времето на свещите. Кой е любимият ти аромат?
Канелата е нещо, което свързвам с есенно-зимния период и в комбинация с ванилия, усещането е божествено. Харесвам и всякакви berry аромати, като последната ми любима свещ ще видите тези дни в Random Favorites пост (този път съм го снимала и ще го има хахххаха)

Коя е любимата ти есенна напитка?
Тук се затрудних хахаха Като изключим кафето, което ми е любимо целогодишно, може би чайовете с горски плодове. Обичам вечерно време да сядам с чай и книжка или филм. Действа ми успокояващо и ми помага да заспя.

Пухкави чорапи?
Да, да и пак да! Но и не само. Пухкави пантофи, като последната ми овча покупка от Jumbo (справка: Instagram; MrsMidnightReader), които дори Лори се опита да ми открадне, нооооо се преборих с нея и сега ми топлят крачетата :))))

Сезонът на тиквата е все пак. Коя е любимата ти тиквена храна/напитка?
Напитка с тиква, нямам. Но любимата ми тиквена храна е подобие на млечна баница, в която обаче макароните са заместени от тиква. Т.е. печена тиква на фурна с прясно мляко, захар и яйца! Мисля, че дори е време да направя!!!

Кое е нещото, което очакваш с най-голямо нетърпение през есента?
Преди две, дори три години щях да отговоря - падащите и многоцветни листа, мрачните дни и топли вечери у дома. Но от две години насам най-очакваното нещо е рожденият ден на Лори. Чакам го повече и от моя хахаахах


🍁🍂🍁🍂🍁

Благодаря още един път на Таня за тага. Подобни малки неща от ежедневието ме карат да се чувствам добре и се надявам да съм успяла поне малко да ви заредя с уюта, който цари в душата ми.
По традиция, оставям тага отворен и всеки, който иска може да се включи. Ако имате блог, моля да линкнете поста в коментарите, за да мога да го прочета. Ако нямате блог - знаете си вече - чакам коментарите ви 💛

Усмивки,
Мери
💋