Autumn at home :: Deco ideas

Тъй като есента очевидно се превърна в повече от любим сезон, константното ми желание е у дома да се разхождам върху килим от жълти и оранжеви листа, тикви да подпират всеки ъгъл, а от прозорците да блещукат нежни светулки. В този ред на мисли, и леко подстрекавана от някои от вас в Инстаграм, реших да направя пост с идеи за декорации за дома през есента.
Тъй като и Halloween  - този толкова спорен празник, но все по-честван и в България, наближава, реших да съчетая нещата. В днешния пост ще ви покажа кои са есенните елементи, които внасят допълнителен уют в дома ни.
Всъщност предимно ще гледате покупки от Jumbo, подобен пост бях обещала в Instagram преди много време, но не стигнах до него, тъй като похожденията ни до магазина бяха по два пъти в седмица и накрая завърших с около милион неща, които е просто невъзможно да ви покажа в един пост. Затова с времето ще ви показвам в различни постове, различни нещица.


Когато си говорим за есен, няма нищо по-сезонно от тиквите! Във всякакви размери! Тази година открих в Kaufland страхотни истински декоративни тикви, които струваха само 1.99 лева килограма и веднага се сдобих с няколко за украса на дома ни. В последствие се оказаха и основният декор за снимките в блога и Instagram акаунтите ми. По-голямата оранжева тиква е също оттам. Вече месец стоят без да са загнили дори малко.
 Отново находка от Kaufland са и двете малки свещи - миришат божествено на канела и портокал. Първоначално се разочаровах, защото не усетих аромат, след като ги запалих. Но се оказа, че проблемът е в моя нос и една вечер, когато излязох от банята, усетих аромата на портокал и канела из цялата къща. Всяка от свещите струваше 4.99 лева.Останалите дребосъчести декорации като листа и други оранжеви елементи са от Jumbо - ароматизирани изсушени пръчки, листа и прочее, които може да сложите в стъклена купа или в буркани или да ги аранжирате около свещи, както аз предпочитам. Единственият им минус е, че събират адски много прах и не се чистят, но все пак сезонът ще свърши и ще заменя декорациите със зимни, тъй че не е болка е за умиране.

Имитацията на свещ - led лампа от истински восък, е отново находка от Kaufland и е едно от любимите ми неща в последния месец. Има две опции за светене - едната е за 6 часа и сама изгасва, а другата е да си я пуснете за колкото време искате. Мъждука точно като истинска свещ и на загасени лампи вечер, спокойно може да я сбъркате като такава. Ако не сте сред феновете на истинските свещи заради аромати, дим и опасност от пожар, но търсите романтиката на свещите, това е идеалният вариант. Струваше 5 или 6 лева и се предлагаше в два цвята, като мен малко ме е яд, че не взех и оранжевата :)
Възглавничката не е много есенна, но много ми харесва и отново е от Jumbo, за 5 лева.Сега преминаваме към нещата, които взех за Halloween. Всички са от Jumbo и са в диапазона 1.99 - 6.99 лева. Тъй като тази година ще обикаляме и ще събираме бонбони от съседите ни, реших че освен гримът (който още не съм измислила), ще добавя към визията си домино и ушички от прилеп. Е, ушичките ми бяха приватизирани от един малък дявол и вече сдадоха багажа, но тъй като планирам още едно посещение в Jumbo преди Halloween, ще се сдобия с други.
Доминото е много красиво и освен, че ще е супер за нощта на духовете, е много як аксеасоар и за снимки и мисля да го използвам, докато не посрещна зимата в блога.

Малките тиквички, които виждате на някои снимки са всъщност звънчета и отново едно от тях ми беше приватизирано от Лора :D
За бонбоните, които ще събирам и взех кошничка, наподобяваща тиква, която се оказа доста нефелна работа (то в Jumbo кое е качествено всъщност хаха) и дори и малко бонбони да се сложат вътре, се прегъва. Така че й намерих приложение като сложих лампички в нея и вечерно време създава много приятен ефект.
Много се радвам на паяка, който виси на прозореца и ми се иска да взема още поне няколко, но сметнах, че за тази година няма да е особено практично, тъй като сме в постоянно местене от София към Пловдив и обратно. За догодина плановете ми за Halloween са много по-грандиозни и включват паяжини, паяци, черни котки и всякакви други. Ноооо, това догодина. За сега - толкова!

А, последното, което всъщност мисля, че виждате доста често на снимките ми, е шал от H&M, който все още не съм ползвала по предназначение заради почти летните температури през октомври. Но е разкошен - много мек, плътен и топъл. Не по-малко важно - в любимата ми розова украска. В момента съм в издирване на жълто-сив кариран шал или червено каре. Моля, ако някой знае откъде мога да се сдобия с подобен, не се колебайте да ми кажете :)))))


🎃🎃🎃
Толкова от мен засега. Мисля да споделя евентуално какъв костюм сме взели на Лори, като съм почит убедена, че ще бъде Елза (а.к.а. Аню), но да видим :D
А вие ще отбележите ли Halloween? И кои са любимите ви есенни декорации?

Усмивки,
Мери