Review :: L'Oreal Paradise Еxtatic Mascara

Когато излизат нови спирали на L'oreal, винаги подхождам с толкова огромно съмнение, че няма накъде повече. Няма да излъжа, ако кажа, че досега съм ползвала мноооого от спиралите на марката, но с нито една не се спогодихме. Когато обаче в Щатите се появи Paradise спиралата, гледах снапчата на  Никол от Young, wild and Polished, която я тества. Резултатът беше толкова добър, че веднага реших, че искам да я притежавам. Но, разбира се, подобни красоти излизат и остават предимно в Щатите. Не се и надявах, че ще дойде и при нас.Преди два месеца обаче се появи мъниииичка светлина в тунела. Paradise серия (!!!) беше лансирана във Великобритания и започнах леееекичко да мечтая да стигне и до България. Както знаете, съм си тук за неопределено време и когато месец по-късно видях, че въпросната серия е вече налична и в Германия, за първи път съжалих, че не съм си там :D Чудеса обаче явно стават, защото месец след появата на Paradise в Германия, тя вече може да се купи и от българските дрогерии. Алееелуя! Интересните моменти са три. Като само единият е положителен за мен хахаха И той е опаковката! За европейския пазар опаковката на спиралата е различна и честно казано, на мен ми харесва повече! :) Медно-розовото е любимият ми нюанс от едно известно време и дори само заради опаковката, знаех, че ще купя продукта. Другите два момента, неприятни за мен са, че 1. от цялата серия в България ще си останем само със спиралата (отправих запитване към L'oreal  и ми беше отговорено, че няма яснота дали помадата за вежди, която на мен ми се струва сууупер интересна след няколко немски ревюта, ще дойде тук. Така че по-вероятно няма ...) и 2. Цената на спиралата е по-висока, отколкото в Германия. Там е 11 евро, а тук 26 лева... Прави, струвай, смятай, цената е завишена с 4-5 лева. Което не е фатално и не е толкова голяма разлика, НО е разлика. Чудя се кога брандовете ще уеднаквят цените си... Да, да, различни пазари, различно ценообразуване, но смятам, че най-честно би било като в H&M - цените за цяла Европа да са еднакви. Оставам си идеалист, sorry not sorry.


И след поредната доза словесна диария от моя страна, да преминем по същество.
Поправете ме, ако греша, но това е първата спирала на марката, която пристига в България в отделна картонена опаковка. Намирам това за много позитивно, защото е много по-лесно да запечаташ кутийката от набезите на клиенти, които просто тестват всеки НЕотворен продукт, отколкото да лепиш по безумен начин опаковките. Попадала съм на продукти така опаковани, включително с тиксо, че след това остават лепкави, мръсни и изобщо отвратителни. Затова win, win за идеята спиралите да идват в кутийки. Както трябва и всички други продукти ;)


Самата опаковка показва нагледно продукта и на нея може да прочетете обещанията на бранда. Може да добиете представа и за формата на четката и с какви косъмчета е. За мен това е отново много важно, защото на много места НЯМА тестери на спиралите и не мога да видя четката, преди покупка. Пресен пример - издирвах една тъмносиня спирала на Maybelline по препоръка на майка от детската площадка, която обаче не можеше да ми каже повече от цвета на самата опаковка. Оказа се, че Maybelline имат две спирали в тъмносиня опаковка хаха Миглите на мацката (не е грешка, маЦка, но и маЙка :D) обаче изглеждаха феноменално и се втурнах да търся спиралата. Намерих я в 5-тата дрогерия, която посетих и НЯМАШЕ тестер или снимка, на която да погледна четката. Не трябваше да е силиконова. Купих спиралата на собствена глава, защото самата опаковка беше защитена с пластмасови капачки срещу споменатите вече набези.
Та отново да си кажа - супер е, когато можеш да придобиеш представа за продукта, без да се налага да издирваш информация като Индиана Джоунс изчезналия Кивот. :D


Pardon, увлякох се хахаха
Paradise спиралата се води dupe на тройно по-скъпата и набедена за най-добрата спирала на света на Too Faced Better than sex. Формата на четките е идентична, както и опаковките (в случая на L'oreal американската опаковка), но аз лично не мога да бъда обективна, защото никога не съм ползвала спирала на Too faced. Мога обаче да ви кажа едно - любимата ми Lancome (ревю ТУК), беше изместена в сърцето ми, от тройно по-евтина спирала и съм много щастлива от този факт. Искрено се надявам само в едно, че L'oreal няма да приложат практиката си да прекратяват производството на успешните си продукти. Още страдам по един нюанс боя за коса хахаах

Paradise спиралата има наистина страхотна четка с гъсто разположени косъмчета, които НЕ са силиконови и разресват, разделят миглите страхотно. Няма слепвания, няма крачета на паяци и всякакви други гадинки, дори при няколко пласта. Аз обичам да напластявам спиралите си, защото съм споделяла, че миглите ми са къси и прави, и обемът най-вече е голямо значение за мен. С тази спирала получавам желания обем дори само с две нанасяния. Тушът е ужасно черен (win, win), не е много течен при отваряне, но не и сух или гъст. В момента е идеалната консистенция. Четох мнение, че след месец спиралата вече била като 6-месечните си посестрими, но аз я ползвам от едва 3 дни и не мога да потвърдя. Update обаче ще има, когато я използвам повече време.
При мен тушът не се рони, не се размазва в края на деня, а махането е лесно. Разбира се, не е водоустойчива. Придава обем и дължина. По отношение на извиването - отново не мога да кажа, защото (както съм споделяла и преди) ползвам извивачка. Което ми напомня, че трябва да си купя нова, защото след година употреба тази на H&M, която иначе обожавам, сдаде багажа.


За съжаление, снимките (които нещо не ми се отдават... Не знам с какво трябва да снимам, за да станат добре :D Ще се опитам да update-на и тях с по-добър изглед... )далеч не могат да хванат реалния вид на миглите ми след нанасянето на спиралата, но мисля, че се придобива добра представа. На живо миглите ми изглеждат много по-обемни. Първият ден, когато сложих спиралата, буквално изкрещях WOW от банята, с което предполагам съм причинила още някой бял косъм в косата на мъжа ми. Но наистина съпоставени едно до друго двете очи изглеждат зашеметяващо различно.
В заключение мога да кажа, че съм мноооого доволна и високите ми очаквания от тази спирала бяха напълно оправдани. Давам си време още месец, за да видя дали наистина ще има разлика в туша. Ако такава се появи и се окаже, че след месец спиралата трябва да се изхвърли, това би било ужасен минус. Минуси обаче на този етап аз лично не откривам. Дори напротив, всяка сутрин се събуждам с желанието да се гримирам или поне да си сложа спирала, а това се отразява и на целодневното ми настроение.

Успяхте ли вече да се сдобиете със спиралата и да я пробвате? Ако да - какво мислите за нея?

Усмивки,
Мери
💋