One brand - two products :: Wooden Spoon*

Здравейте!
Чудно ми е дали ще мога да сътворя втори пост за този месец, при положение, че в преходния и eдинствен за септември досега, дори ви бях обещала по-различни от козметичните писания... Но явно няма да се получи :D Затова поне ще напиша пост, чийто снимки чакат от доста време, а и много искам да споделя с вас една магия за грижата за кожата, която ползвам вече със сигурност повече от месец.В днешния пост главните герои са всъщност двама, но ще обърна внимание в повече детайли на единия. Става дума за едни вълшебни елексири на Wooden Spoon. Буквално са вълшебни и за мен, особено нощната грижа за кожата в лицето на anti-age олиото с екстракт от безсмъртниче, се превърна в категоричен продукт с категорично място в рутината ми и, когато свърши, бих си го купила не един път.


Нека да си поговорим мноооого детайлно защо!
Когато от Wooden spoon* се свързаха с мен с предложение да пробвам техни продукти, това беше първото, което закова вниманието ми. Вече писах всъщност за серумчето/олиото/еликсира - както искате го наречете, в любимците си в началото на месеца. И още тогава ви казах, че за мен той действа като някаква магия върху кожата ми. И определено е от белите магии.

Нека да започнем с това, че еликсирът съдържа внимателно подбрани съставки, които действат активно за възвръщане на сияйността на кожата и поддържането й млада. За първи път разбрах, че в действителност съществувала билка, наречена безсмъртниче. Това стана повод за шеги и закачки от страна на съпруга ми, когато видя шишенцето в банята: "Какви са тези отвари, с които ще се правиш безсмъртна". Е, това би бил прекрасен бонус за мен, но ми стигат само и резултатите върху кожата, които постигам с това чудо в шишенце. Забелязах наистина видима разлика още след първото ползване и трябва да призная, че това ме озадачи. Всеки, които ползва козметика редовно и поназнайва малко повече, е наясно, че подобни почти мигновени резултати не са особено привични за продукти за грижата за кожата. При всеки, разбира се, има различен период, в който може да види действието на даден продукт, но златното правило гласи, че минимумът е един месец. Едва тогава можеш категорично да разбереш, ДА ВИДИШ, дали помадата, която ползваш е резултатна или не.
Затова не бързах с писането на това ревю. Исках да бъда максимално откровена и обективна. Е, откровена съм като ви казвам - търсих и НЕ намирам минус на този продукт! Просто няма такъв за мен...
Кожата ми е в пъти по-добро състояние, откакто ползвам този еликсир. Мигновените резултати след първата нощ бяха супер хидратирана и много свежа кожа, която дори видимо беше по-сияйна.
Месец по-късно текстурата на кожата ми се заглади, хидратацията стана константна величина, а на външен вид и допир, буквално е млада кожа. Е, аз не съм на 150, но не лъжа като казвам, че се доближи като текстура до все още бебешката нежна кожа на Лора... Аз лично бях доста потресена от резултатите, при това за продукт, който струва 30 лева... Не ме разбирайте погрешно, не всеки може да си позволи да даде 30 лева за козметика. Макар, че наблюденията ми в магазините са други хахаха Но това са малко пари, когато говорим за натурална козметика и особено такава, която дава wow-резултати.


Олиото е невероятно икономично. 4-5 капки от пипетата, с която се вади продуктът от шишенцето, са напълно достатъчни за цялото ми лице, ПЛЮС шията. С това темпо, при всекидневно ползване, ще ми стигне за поне още 4 месеца! Съдържанието на пипетата разтривам между пръстите си, за да затопля и активизирам съставките, а след това нанасям с масажни движения отвътре навън.
Консистенцията на продукта е лека, но все пак мазна като олио, попива обаче страшно бързо и при мен НЕ остава мазни следи. Разбира се, предпочитам да нанасям серума поне час преди да си легна, за да съм сигурна, че няма да се избърше във възглавницата, но и много по-малко време е достатъчно.
Има приятна ненатрапчима миризма (не парфюмна, а комбинацията на съставките), която лично на мен ми допада много, а имайте предвид, че откакто съм бременна НЕ ползвам парфюми, защото не понасям никакви миризми около себе си.

Съставът е голямата тайна на този продукт. Освен допринасящата за мистериозността на продукта съставка екстракт от безсмъртниче, в 30те мл шишенце са наблъскани още масла от шипка и вечерна иглика, екстракт от розмарим и витамин Е. Няма дори мл изкуствено създаден продукт, 100% натурални извлеци. Повече за самите съставки и как точно се комбинират в запазването на кожата толкова млада, може да прочетете в сайта на Wooden spoon. Пак там ще намерите и магазините в София, от които може да си купите продуктите на марката.
Ето ви тук един минус - в Пловдив НЯМА откъде да си ги взема. Но добре, че моята половина от родата е софийска, та по-често да имам път към столицата. Определено ще се backup-на с още едно шишенце от този вълшебна отвара.
Искате ли един допълнителен плюс? Ама разбира се, че искате хаахаха Серумът може да се ползва и вместо околоочен крем, като изобщо не дразни очите, а там забелязах ВИДИМО намаляване на финните линии и изглаждане на клепача. Не вярвах, че е възможност, но явно е.
Ужасно съжалявам само, че не мога да хвана ефекта на снимка, но когато нямаш помощ от другарче, самоснимането с DSLR апарат е много трудна задача.
Затова се налага да приемете думите ми като чиста монета. Аз за себе си съм спокойна и знам, че никога не съм ви лъгала. Без значение за какво пиша :)

💛💛💛


Сега малко внимание ще отделим и на втория герой в поста, но наистина ще е малко, защото... когато говорим за грижа за косата, съм голяма несериозница. Обещавам да има update за серума за косопад.
Когато го получих - няколко момичета ми писаха, че са били изключително доволни и не просто косопадът им е намалял драстично, а косите им са започнали да растат много бързо.
Както обаче (може би) знаете, в момента съм бременна и при мен хормоните си казват думата. Както и при предходната бременност, така и сега, най-зле се чувства косата ми. С тази разлика, че този път съм взела категоричното решение да не се поддавам на импулсни решения и да режа до кожа хахаха

От мързел обаче и от вечно бързане, ползвах въпросния серум едва 3-4 пъти за последните повече месец, месец и половина, откакто го имам. Основният ми проблем е, че нямам време да се мажа и да чакам 20 минути да подейства, преди да вляза и да си измия косата. Вечно съм в крачка и вечно бързам. Влизам и излизам от банята за норматив.
Въпреки, че не мога да потвърдя действието на продукта срещу косопад поради нередовната употреба, забелязах, че еластичността на косъма е много по-добра и се накъсва много по-малко. Самата ми коса е доста по-мека (но това се дължи частично и на други продукти, които ползвам след къпане). Серумът на Wooden spoon съдържа екстракт от люта чушка и изглежда изключително пикантно и чак взривоопасно. Но НЕ пари, докато чакате да подейства. Нанасям го в корените с леки масажиращи движения, НЕ реша косата и след 20 до 30 минути отмивам. Първата и последната стъпка не са особено лесни за изпълнение. Като минус на продукта отчитам помпичката му, която за мен е доста непрактична. Половината продукт се излива върху външните стени на шишенцето. Първоначално мислех, че олиото ще излиза под формата на спрей, което би направило равномерното нанасяне много по-лесно и самия продукт много по-икономичен, но не би. За малкото пъти, в които съм използвала серума, съм изхабила повече количество, отколкото от другия продукт, който използвам всяка вечер без пропуск. Олио под форма на спрей обаче трудно може да излиза, така че най-добрият вариант за мен би бил, вместо помпичка, да има също пипета.
Отмиването също не е лесно, защото продуктът е много мазен, но това беше очаквано. Добрата новина - самата кожа и скалпът НЕ се омазняват след ползването на серума. Йееей!

Та както казах, не мога да бъда тотално категорична в мнението си за този продукт, но това, което виждам като резултати, що се отнася до еластичността на косъма, са презадоволителни. Обещавам да задълбоча наблюденията си в посока бърз растеж и косопад, особено след като заради смяната на времето и бременността ми, последното заплашва да ме остави без коса до раждането хахаха Последният път след баня бях сериозно притеснена, така че имам огромен стимул да ползвам по-често и този продукт. Друг е въпросът кога ще преодолея вродения си мързел.

💜💜💜

Толкова от мен. Вероятно можех и не толкова многословно да се обясня, но исках да бъда изчерпателна. В случай, че съм пропуснала нещо от толкова бла-бла, моля не се колебайте, а задавайте въпроси в коментарите. :)
Интересно ми е също дали и вие сте ползвали някои от продуктите на марката и какво бихте препоръчали?

Усмивки, 
Мери 💋

*PR Sample