Syoss SalonPlex Hair reconstruction* // Review

Привееет.
Три пъти започвам този пост и просто не знам как да го започна хахаха Истината е, че забелязах, че в блога ми по-рядко обръщам целенасочено внимание на козметиката, която ползвам за грижа за косата, а в последните месеци ползвам какво ли не. И въпреки, че понякога ми звучи леко абсурдно да си говорим за шампоани и балсами, в крайна сметка - това е вероятно най-използваната козметика не само от една жена, но и от децата и мъжете. И всъщност се замислям, че хората биха искали да има повече лични мнения и за този тип козметика, защото - да си го кажем - от рекламите всичко изглежда повече от перфектно. Но каква е реалността?

Специално рекламата на продуктите, за които днес пиша, изглежда повече от перфектно и вероятно много хора са погъделичкани от желанието да видят за какво иде реч и дали има доза истина. Поне на мен винаги ми интересно и затова и в повечето случаи, рекламите ме подтикват при следващото пазаруване, да търся въпросните артикули.
Syoss, признавам без бой, е марка към която подхождам с огромни съмнения и всъщност избягвам да купувам. Ползвала съм техни шампоани преди, ползвала съм боя за коса, ползвала съм (по погрешка, дълга история породена от липсата ми на елементарни познания по немски в началото на германското ми пребиваване) и изсветлителя им за коса, от който станах като жълто патенце хахаха На база на този мой опит бях заклеймила марката като прекалено лустросана и, за съжаление, рекламите възприемах като откровена лъжа.
НО (!!!), ето, че все появи серия за коса, която опроверга това ми мнение и всъщност - останах приятно изненадана от шампоана и балсама от серията Hair Reconstruction (Renaissance), които бяха пуснати на пазара миналия месец.
И тъй като си говорим за продукти, които са ми пратени от ПР, тук веднага ще се намеси някой, който да каже, че са ме подкупили. Е, в такъв случай - явно не четете блога ми отдавна и не ме познавате :) За мен на първо място в този блог е искреното мнение и, ако нещо не ми допада - ще го кажа, без значение дали продуктът ми е пратен за проба. Платени постове НЕ правя ;)


За пореден път и най-вече за тези, които четат повече между редовете, искам да отбележа и още нещо - всеки продукт - било то за коса или кожа, има различни резултати при различните хора. Това зависи не само от типа коса или кожа, но зависи и от начина, по който се използва, дори от водата, с която се къпете (специално за косата). Последното си твърдение мога да докажа с твърдостта на водата в Германия, "благодарение" на която косите и на мен и на съпруга ми, и най-вече скалповете, са окаяно положение. Три измивания в България и скалповете ни магически се оправят. Така, че фактори колкото искаш, резултати - колкото са и хората.

Преди да пристъпя по същество към поста, искам да ви очертая накратко КАКВО ТЪРСЯ В ЕДИН ШАМПОАН и БАЛСАМ. На първо място, да не дразни скалпа и да измива добре с едно измиване. На опаковките на доста от шампоаните, които съм ползвала пише, че косата трябва да се сапуниса два последователни пъти за максимални резултати. Това е обаче нож с две остриета - да, косата наистина се измива по-добре с две сапунисвания, но с второто рискувате да изсушите косъма много повече. Затова лично аз предпочитам шампоани, които са щадящи за косата и с едно измиване, резултатите да са лице.
На второ място - много държа от шампоана да не ми се появява пърхут. Това условие издържат мнооооого малка част от продуктите, които ползвам и по тази причина подлагам на тест всеки нов продукт с много страх. Също така предпочитам да не изсушава косъма(въпреки че ползвам всеки път маска или шампоан), а и ако може косата ми да не хвърчи на всички краища като разплетена кошница и също така - да не се налага след два дни отново да си мия косата. Правя до един-мааааакс два пъти на седмица и не искам това да се променя.
От балсама искам да НЕ утежнява и да не омазнява (въпреки, че НИКОГА не нанасям в корена), косата да се разресва лесно и да има лек блясък.
Изобщо изисквания, на които трудно само един продукт може да отговори и причината като цяло да използваме мноооого продукти, за да постигнем всичко това.
Типът на косата ми е мазни корени, сухи, изтощени краища, което отново е немаловажен факт, когато си говорим за козметика и това, което постигаме при използването на различни продукти.

Използвам продуктите на Syoss вече почти месец и отново ще кажа - много приятно съм изненадана от резултатите. Е, не очаквайте перфектно стилизираната коса на модела от екрана, знаем, че рекламите са винаги сиииииилно преувеличени. Но е факт, че при мен, шампоанът и балсамът постигат страхотни резултати.

ПЪРВО ЗА ШАМПОАНА
Има лека перлена на цвят консистенция и се пени разкошно, като не е нужно огромно количество за целта. Това го прави супер икономичен и заедно с фактът, че отговаря на условие номер 1: да измива от един път, една бутилка от половинлитровата течност ще стигне за поне два месеца в зависимост от това колко често го ползвате. Аз го ползвам от месец като досега съм си мила косата с него 6-7 пъти и не съм изхабила и 1/3.
След измиване, косата не се усеща скърцаща, но определено е чиста.
Както казах - винаги ползвам и балсам или маска и в това отношение не съм тествала дали след като изсъхне косата е суха и клечеста. Но вярвам, че в днешно време голямата част от жените ползват също балсами или маски.
В корените, където НЕ ползвам балсам, след изсушаване на косата - има и обем!!! (което рядко ми се случва с други шампоани), омазняването е премахнато на 100% и в продължение на 4 дни не са се омазнявали в такава степен, че да се налага да я връзвам. А, повярвайте ми, обикновено на втория ден, косата ми е вече вързана, защото ме мързи да я измия и е видимо мазна. (Единствено с още един шампоан, не ми се е случвало това - Head & Shoulders с мента).
И последно, НО не и по значение - НЯМАМ ПЪРХУТ. Това беше огромният ми страх. Че ще се появи пърхут, тъй като, за съжаление, от повечето масово рекламирани шампоани (отново изключение прави споменатия ментов шампоан), косата ми става като поръсена с бял прах. С този шампоан няма дразнение при мен

БАЛСАМЪТ
Нанасям количество колкото орех (сухите ми, наскоро изрусени и очакващи още едно изрусяване, краища поглъщат мноооого балсам) само по краищата и изчаквам не повече от 2 минути. Нямам търпение за повече. Харесва ми, че балсамът се отмива супер лесно. Има продукти, при които и два часа да поливаш косата, пак няма да се отмият изцяло.
Веднага след измиване, още мократа коса се усеща мека и гладка, лесно се разресва.
Ако я суша със сешоар и я изправям - винаги използвам допълнителни хидратиращи и предпазващи косъма продукти, и вероятно и на тях се дължи допълнителната мекота и блясък, който остават след изсушане.
Ако я оставя да изсъхне от само себе си - никога не ползвам допълнителни продукти. Затова и тук мнението ми е категорично - косата е наистина мека и много витална. Сякаш жива и наистина с обем, което е силно впечатляващо за моята безформена иначе космена покривка.


И двата продукта са нещо, което бих купила след като свършат. И определено ще пусна UPDATE на този пост, когато видя дъната на бутилките, за да ви кажа, дали ще свършат едновременно, тъй като за мен е също донякъде от значение - дали няма да се налага да купувам едното по-често от другото.
Големината на бутилката е отново нож с две остриета - харесва ми да знам, че има много продукт, но ако искате да пътувате, това може да се окаже проблем, който да разрешите със закупуването на отделни контейнери за път, които да си напълните. И това леко оскъпява цялата работа.
Но като цяло продуктите са достъпни и качествени. Може и да не е са точно като резултатите в салона, но се доближават максимално.

💜💜💜

Интересно ми е вашето мнение, ако сте пробвали тези или други продукти на марката, така че споделете в коментарите. Повече мнения - по-осъзнат избор ;) (пък, ако мненията са различни, това е още по-добре. Защото и ние сме различни, нали? :)))

Усмивки,
Мери
💋


*PR Sample