Summertime must haves :: три матиращи продукта feat. MAC, Essence & NYX

Здравейте! :)
Няма по-подходящо време в годината от лятото и този зноен август, за да си поговорим за матиращи продукти, не мислите ли. И аз един път да пиша по някаква актуална тема хаха Всъщност, от доста време насам ми се иска да драсна повече от няколко реда за любимия ми матиращ продукт, но както и преди съм споменавала - писането на ревюта за един продукт ми е изключително скучно. Или просто аз не знам как да го направя интересно хахаха
Затова реших да пиша за три продукта, два от които безкрайно любими, а третият по-паметливите от вас, ще си спомнят, че съм слагала в графа разочарования. Защо обаче попада в този пост - ще разберете, ако прочетете поста :)
MAC Oil control lotion

Това е продукт, в който не просто се кълна. Това е продукт, който ще се превърне в постоянно присъствие в козметичния ми шкаф. Писала съм доста пъти за него тук, споменавала съм Инстаграм и Фейсбук още десетки пъти. И ще продължа да го правя, защото това е Светия Граал за всеки с мазна или смесена кожа.
Не крия, че oil control lotion-a разбрах от Beauty Galore, а по-късно Jays Deen's beauty blog ми подшушна, че се предлага дори в травъл размер срещу 19 лева, което автоматично ми спести угризенията: "Aми, какво ще стане, ако дам 50+ лева и не ми хареса". Намирам сумата от 19 лева за 30 мл продукт, при това на МАС, за направо смешна. И преди да сте ме погнали да ме горите на клада, защото все пак 19 лева, са 19 лева, моля да прочетете докрай.
Продуктът е невероятно икономичен. Не го нанасям върху цялото си лице, а единствено върху зоните, които се омазняват най-много през деня - носа, брадичката и челото, при това само в централната част между и малко над веждите. И макар това да представлява горе-долу половината ми лице, използвам буквално 2-3 капки от лосиона. Нанасям, оставям го да попие няколко секунди и продължавам с останалите продукти, които слагам върху лицето си.
Ползвам тубичката от 30 мл вече 7 месеца, като почти всеки ден в последните два месеца и още не съм стигнала до половината й. Затова и казвам, че цената от 19 лева е смешна и повече от преглъщаема. Е, да, не получавате fancy опаковката, в която е иначе пълноразмерният продукт, но получавате качествен продукт на изгодна цена.
Разбира се, че ще поговоря и за ефекта хаха Това е нещото, което предизвика искрено възхищение у иначе доста съмнителната ми душа. Що се касае до матиращите продукти, имам не едно, а поне 2-3 неща наум и скептицизмът ми е много голям.
Тук обаче всяко съмнение бе разбито на пух и прах. Лосионът не просто матира кожата, тя НЕ лъсва през целия ден (носила съм го на температури от 35+ градуса по 10-тина часа на дена, + съм спала през деня). Гримът, нанесен върху лосиона (дори без база) не мърда през целия ден и не се налага да покривам допълнително липсваши участъци със СС крем, например. Изключилно съм впечатлена и определено смятам, че това e MUST HAVE за всеки, който има мазна или смесена кожа.
Има много лека и приятна текстура, попива много бързо, разбира се - не оставя мазен филм и още след нанасяне има видим ефект върху кожата.


Essence All about matte Loose powder

Това беше нааааай-първият матиращ продукт, който си купих, И това е все още първата опаковка от него, но вече са останали последни прашинки и е нужно да посетя някой ДМ съвсем скоро. Както казах, съм ужасно скептична към такъв тип продукти и с тази пудра беше същото. Но и тя ме опроверга категорично, затова и не бих я сменила за нищо на света... Освен, ако по някаква странна причина от Essence не са решили да я махнат от асортимента си, защото това би било огромна грешка.
Използвала съм пудрата и преди да си купя лосиона на МАС, така че мнението ми за нея е изключително обективно. Нанесена върху основния грим, не лъсвам в продължение на 6-7 часа, носила съм я и по-дълго, но все пак към края на деня вече има леко лъщене в областта на челото най-вече.
Безцветна е, няма аромат, не оставя някакви бели петна по лицето, които да стоят грозно на снимки, например. Използвам я и за запечатване на коректора под очите, както и върху миглите преди да нанеса спирала, за да придам повече обем. Ако не се лъжа, идваше със собствен пухен тампон, който аз обаче най-вероятно съм изхвърлила.
Солничката, макар да изглежда много пропусклива, всъщност не е толкова щедра и като цяло количеството, което изсипвате в капачето е напълно достатъчно, без да е много.
Използвам четка за пудра за лицето, и една от малките четки на Real Techniques за нанасянето на пудрата под очите.
Много икономичен продукт и много качествен за парите си. Тъй е купуван отдавна не съм сигурна за точната сума, но беше около 3-4 евро. Помня, че се предлагаше и в пресован вариант, но аз бих купила отново прахообразната пудра. Кутийката се затваря достатъчно добре, за да не се изсипва, ако я сложите в багаж за път.


NYX Matte finish setting spray

Ето тук намесвам един продукт, който неотдавна поставих в категорията "5 продукта, които исках да харесам, но не успях". И до ден-днешен стоя зад мнението си, че откъм матиране, този продукт е тотално разочарование. Но го ползвам като финален щрих за грима си и в последния месец забелязах, че setting ефектът е наличен. Не размазва вече нанесения грим, а напротив, като че ли наистина го запечатва.
Може да се използва и за разхлаждане на лицето, ако се притеснявате, че термалната вода, например, би развалила грима. Нещо, което обаче е напълно неоснователно ;) Но все пак съм доволна, защото най-накрая му намерих приложение и в комбинация с предходно споменатите продукти, ще го използвам до край, а няма да го хвърля, каквато съдба го заплашваше.

💜💜💜


Интересно ми да е споделите кои са вашите любими матиращи продукти. Изобщо попадали ли сте на нещо, което толкова да е спечелило сърцето ви, че го ползвате всеки ден, дори когато не се гримирате - като мен с лосиона на МАС хахахах

Усмивки,
Мери
💋