One brand make up :: Artistry* // Face of the day

Здравейте, плодчета.
Лятото е определено времето, в което желанието ми за грим е най-малко предвид факта, че се налага да кътам този грим от буквално разтичане през деня, но пък желанието ми да се погледна в огледалото и да кажа: "Бре, днес изглеждам супер", е понякога по-силно хаха И прибягвам до някои основни продукти, с които кожата ми да изглежда по-свежа.

Както писах и в предния пост, ФДТ вече не ползвам. За себе си реших, че още имам време, докато стигна до него. Но затова пък СС и ВВ кремовете са идеални за състоянието на кожата ми в момента. И обикновено това са "гримовете", които ползвам в летните жеги - малко СС крем, малко коректор, червило и спирала. И от време на време, не винаги, слагам вежди :D

В днешния пост ще ви говоря за продуктите, които използвах за постигането на тази визия - супер натурална и вероятно най-естествената, която някога съм постигала. Като изключим веждите и спиралата, съм ползвала 3 продукта на марката Artistry* - новите им СС крем и коректор, както и един продукт, който и друг път споменавала  - глос със стъклен ефект :)Ideal radiance Illuminating CC Cream SPF 50

Когато чуя illuminating продукт и винаги подхождам от една страна с огромен ентусиазъм, а от друга с доза съмнение. Като жена, представител на маслодайната раса (отново несполучлив опит за шега, имам предвид, че кожата ми лесно се омазнява), винаги мисля, че с подобен тип продукти, ще изглеждам като филия с масло - ще си лъщя ли, лъщя. От друга страна - всички бюти гурута, които се мажат с illuminating продукти, изглеждат толкова свежо. И някак трябва да призная, че дори ме беше страх какво ще се случи, когато ползвам този СС крем.
Оказа се, че опасенията ми са нищожни. Не знам дали си личи от снимката, но кожата ми наистина изглежда много по-свежа, няма грам лъщене, а едно леко отразяване на слънчевата светлина, която танцува по лицето ми.
Кремът има средно поктирие, но може да се напластява. Нещо, което аз избягвам да правя, защото изглеждам като варосана с оранжева боя. Причината е, че цветът meduim, който аз имам, ми е прекалено тъмен. Слагам го с много лека ръка, разнасям и туширам с мокър бюти блендер, и тогава постигам по-естествен нюанс на кожата. Ако имах тен, какъвто ми липсва в последните 4 години, вероятно нещата щяха да изглеждат идеални. Добрата новина в случая е, че СС кремът се предлага в 5 различни нюанса и вярвам, че light, който е с лек розов подтон, съдейки по сайта на марката, би ми паснал идеално. Целта на крема е да изравни тенът и дори леко да се слее с естествения. Отново - по този параграф, предвид, че ми е тъмен, не мога да бъда обективна.
Покритието на крема издържа през целия ден така, както го виждате на снимката и не лъснах изобщо. Е, денят не беше от най-горещите, но не беше и студено :) Голям плюс е и наличието на 50-и слънцезащитен фактор.

Exact fit Perfecting Concealer

Основната грешка, която направих при първото ползване на този продукт, беше, че нанесох щедро количество под очите. Тези мои тъмни кръгове предизвикват конвулсии, когато ги видя и всячески се опитвам да ги скрия. Е, цветът Medium отново ми дойде тъмен, а покритието - прекалено силно за очната зона.
Обаче - прави чудеса с пъпки и несъвършенства! Прикрива ги чудесно и стои на място цял ден.
Отново ще отбележа, че цветовата гама е достатъчно широка и вариантът brightener вероятно е този, който би паснал по-добре в околоочния контур.


Light up gloss Pacific lights collection

Глосът съм ви показвала и преди. Знаете вероятно, че не съм фен на глосовете като тип продукти за устни, но този тук е вторият, който промени леко нещата. Първият глос, който наистина харесах беше на Лавера, в случай, че ви е любопитно.
Този тук НЕ лепне, има леко покритие, което не усещам върху устните, с изключение на първата минута, когато има силно пощипване. Това не е дефект на продукта, а търсен ефект - предполагам знаете. Но да си обясня. Ментовото пощипване има за цел да увеличи обема на устните и да ги направи по-сочни. Е, не си представяйте Анджелина Джоли, моля хаха Ефектът е съвсем малък, поне при мен. Но аз не мога да се оплача от липса на плътност на устните :) Цветът е прозрачно розов с много приятен син шифт, който на устни не се забелязва, но отразява светлината и благодарение на това има лек студен подтон и стъклен ефект, който на мен ми се нрави доста.
Трайността не е нищо особено - едно хапване и две чаши вода и е дотам.
Трябва да отбележа и още едно предимство на продукта - опаковката. Има вградено огледалце и светлинки на капачката, които са насочени към устните и е супер удобно за нанасяне във всякакви условия.

💜💜💜


Както виждате, с три продукта може да се постигне страхотна лятна визия - естествена, натурална и най-вече - без маски, които да задушават кожата на лицето. Лично на мен трите продукта ми допаднаха много, като изключим несъответствията в цветово отношение.
Кои са любимите ви три продукта за лятото?

Усмивки,
Мери 💋

*PR Samples