One brand review :: Fun' Ethic*

След повече от два месеца употреба, мисля, че е крайно време да споделя мнението си за няколко продукта, които ми бяха изключително любопитни да пробвам. Знаете добре, че козметиката, която ползвам е смесена - преоблада конвенционалната, но имам и много любими био продукти. И като един типичен бюти блогър подхождам с огромно любопитство към всичко ново, а особено ми е интересно да тествам доколко натуралната козметика наистина може да замени любими мои конвенционални продукти от различен вид.
Марката Fun' Ethic* е вероятно известна на някои от вас, няма да се впускам в подробности, освен, че е oт натурални продукти и материалите, които се ползват за направата на опаковките, са рециклирани и рециклируеми. Тази филофия в един бранд ме грабва повече отколкото дали той е био, натурален и поредната химия. В свят, в който боклукът ни превзема, възможността за рециклиране и използване на вече рециклирани материали, все повече се вписва и в моето ежедневие.

Магически кърпички за почистване на грим - 5 бр.

Поради горното, идеята на тези кърпички ме впечатли. Алтернатива на памучните тампони - по-малко боклук след гримиране. Издържат на пране в пералня до 60 градуса - нещо, което така и не пробвах. От рециклиран материал са, който на пръв поглед е доста твърд, но при спазване на първоначалната инструкция - да се изплакнат с вода преди първо ползване и да се оставят да изсъхнат, наистина омекват малко.
Първото ползване на тези кърпички беше пълно фиаско. Използвах ги в комбинация с мицеларната вода на марката и резултатът беше доста посредствен най-вече при отстраняване на спиралата. Половината остана по миглите ми. Като цяло за премахване на очния грим, не ми се понравиха. С грима на лицето се справиха чудесно, самата материя на кърпичките наистина не дере кожата, не я дразни. Големината им е чудесна точно за премахване на грим от лицето.
Трудност срещнах с прането. Както ви казах - така и не ги прах в пералнята, а с вода и сапун, спиралата така и не излезе и първата кърпичка даде фира след няколко ползвания. Това се дължи по-скоро на моята безстопанствена натура и смятам при следващата употреба, все пак да ги метна в пералнята.

Мицеларна вода с екстракт от малина

Както горе споменах, първото ползване на тази вода беше с кърпичките и останах доста разочарована. След това обаче реших все пак да пробвам с традиционните памучни тампони - и всичко беше безупречно. Почисти очен грим и спирала без грешка. И без много усилия. В сайта, където се предлага марката - BeautySkin.bg може да видите състава на продуктите, като този на мицеларната вода наистина впечатлява.
Ефектът след почистване на лицето е страхотен - кожата е мека и гладка, без да е опъната. Няма изсушаване, няма скърцане - златен баланс. Усеща се наистина свежест, което направи водата предпочитана от мен и за сутрешен тоалет - дори да не слагам грим, минавам с един тампон, за да отстраня натрупалия се през нощта себум.
Ароматът е нещо, което не ми допада много, но аз обичам ароматите на натуралните продукти като цяло. Този не е и особено наситен, така че не е толкова голям проблем.
Така, че след първоначалното ми разочарование, все пак харесах водата. Още повече, че е страхотна алтернатива за премахване на очен грим, тъй като не се притеснявам дали ще влезе в окото или дали ще дразни.

Хидратираща и регенерираща маска за лице

Като истински sucker на тема маски - купувам каквото излезе и каквото ми хване окото, правя си ежедневно и почти ежеминутно 😂😂😂, не можех да пропусна и тази. И беше любов от първо ползване. Много ми допада това, че е с помпичка (макар това да има своят минус по отношение на изразходването на маската до край), има лека, въздушна текстура, не стои мазно и не прави филм. Измива се лесно, отново няма мазнота, кожата се усеща чиста, наистина хидратирана и в продължителен период от време, забелязах наистина промяна в текстурата (тя се дължи и на още нещо, ама затова в друго пост, евентуално хахах).
Ако трябва да препоръчам САМО един продукт от 4-те, то без да се замисля - това е маската 😍

Олио за лице и тяло

Не съм фен на мултифукционалните олиа, както и на олиата като цяло, но когато видях това, предизвика, разбира се, интерес и си казах, че трябва да пробвам и него. Писала съм вече, че например толкова възхваляваното и тачено олио на NUXE на мен изобщо не ми хареса, но го ползвам само след епилация. Е, откакто имам това, изобщо не се сещам за NUXE.
Много е леко, почти немазно, и оставя кожата приятно хидратирана, като попива доста бързо. Ползвам го с удоволствие и е продукт, който бих купила отново. Предстои му също така доста тежък тест на това олио, затова след няколко месеца ще докладвам отново 😜


💜💜💜


На финала на поста трябва да отбележа, че продуктите за специално за дами над 30 години (а защо не и господа 😋) и не мога да говоря за останалите продукти под тази възраст. Но предполагам, че на база на характеристките, заложени в тези продукти, философията на марката едва ли се различава особено.
Вие пробвали ли сте нещо на Fun' Ethic?

Усмивки,
Мери
💋*PR Samples