LANCOME Monsieur Big :: Review

Здравейтеееее,
има ли смисъл да започвам с извиненията и обясненията защо ме нямаше? Не? Добре, няма! Това е то с мен - ту ме има, ту ме няма - предимството да водиш блог за хоби, а не по задължение.
Затова сега по същество. Продуктите, които днес ще ви представя, са сравнително нови на пазара, едва от 2-3 месеца. (Един път и аз да съм актуална хахаха) Спиралата Monsieur Big беше лансирана през април на голямо блогърско събитие на Френската Ривиера (и макар по същото време да се намирах на 20 км от самото събитие, уви не присъствах хахахахахаха Но следят всичко в Снапчат, който все още държа само и единствено заради Desi Perkins и Katy/Lustrelux). Та след лиричното отклонение да продължим хахаха Когато представяха спиралата, вече бях под някакво странно влияние на марката и бях започнала да пазарувам продукти, които ми се струват интересни. Не знаех обаче, че серията Monsieur Big има още моливи за вежди и още един продукт (забравих какъв хммм Може би беше очна линия, но да не ви излъжа).


Затова когато отидох да погледна спиралата в магазина, бях доста учудена. Любопитството ми надделя и реших да взема и спиралата, в която се влюбих от първо тестване още в Дъглас, а към нея взех и молива за вежди.
Името на серията е доста впечатляващо и веднага навява асоциация у мен за Mr. Big на Кари Брадшоу хахаха Очакванията ми към спиралата бяха огромни, каквото е и наименованието й. С радост мога да отбележа, че се оправдаваха напълно.

Ще започна с четката! Адски много се радвам, че модата на силиконовите четки някак остана на заден план и отново на пазара се появяват все повече спирали със старите четчици, които лично аз предпочитам. Досега в ОГРОМНИЯ ми опит със спиралите (една жена е вечно в търсене на Единствената, не смятате ли?), никога не съм попадала на спирала със силиконова четка, която да отговаря на обещанията си. Просто при мен не работят по една или друга причина.
Харесвам четката на Monsieur Big, защото е голяма, с гъсто разположени реснички и нанасяйки спиралата, разделя миглите феноменално. Дори на повече от един слой липсва ефектът "крака на паяче". Придава наистина голям обем, дори и дължина, което при моите мигли е осезаемо, тъй като по принцип имам къси и рехави мигли. Тушът на моята спирала не е нито много течен, нито много гъст. Определено не се наложи да оставям опаковката отворена, за да изсъхне малко, както ми се е случвало с други спирали. Цветът е наситено черен, което беше основно условие за новата ми спирала. Не се рони, не се размазва, дори с голямата четка НИТО един път не съм си оплесквала клепача при нанасяне. Изобщо по всички параграфи спиралата бележи точки. Трайна е, НЕ е водоустойчива, но не съм имала проблем в жегите и при потене.
Ваше ляво: Без спирала/ Ваше дясно: Един слой
Дясно: Един слой/ Ляво: Два слоя

По отношение на извиването на миглите, тук трябва да кажа, че това без миглоизвивачка с тази спирала не се случва. Първо, самата четка не е предвидена за това. Второ, моите мигли НИКОГА не се извиват без миглоизвивачка, ако ще четката на спиралата да е супер мега гига спешъл. Така, че по този параграф - не съм очаквала кой знае какво.
Махането е една идея по-трудно, но не и невъзможно. Просто изисква наистина добър дегримьор и все пак да задържите памучния тампон за повече време, за да размекне спиралата.
Оценката ми е: 6 от 6. Силно я препоръчвам, въпреки цената от 30 евро.

***


Моливът е малко по-друга бира! И не, че е лош. Дори напротив. Но не е must have, особено, ако имате тънки вежди. Моливът се предлага в три разцветки - за много тъмна коса, за светло до среднокестеняви брюнетки и за блондинки. Най-тъмният цвят вероятно ще е по-подходящ за цветнокожи дами и такива с черни коси, защото дори средният нюанс е по-тъмен и трябва да се работи с лека ръка, за да не се получи гротеска. Това е и нюансът, който аз взех.
Моливът е много пигментиран, а писецът адски дебел спрямо представите ми за молив за вежди. Все пак говорим за постигането на големи вежди, дебели и много подчертани. Ако не искате такива - моливът определено не е за вас. Лично аз смятам, че моята дебелина на веждите е оптималната за използването на този молив и отново трябва да се прави с много лека ръка.
Да, толкова е тъмен! И извинете качеството на снимките, правени са с телефон. А на втората можех и да се усмихна, ама нейсе :D

Лично аз използвам молива, когато ме мързи да се старая. Просто издължавам веждите, попълвам плешивото и блендвам с четката, която се намира в другия край на молива. Тя е много по-различна от стандартните четки за разресване на веждите и е предназначена повече, за да слее цвета, отколкото да среше косъмчетата. Така че, ако искате да са сресани, ще се наложи да ползвате и друг продукт. Крайният резултат в завимост от лекотата, с която е направен, може да стои много естествено, но все пак - веждите се виждат ясно и отчетливо. Това му е целта на този молив. Всяко друго очакване от него, просто означава, че не трябва да го купувате. Прецизност няма да постигнете, както и да го въртите и да го сучете. Но трайността му е завидна за толкова мек писец - досега нито един път не ми се е размазал или изтрил, дори в жегите, когато лицето ми се поти обилно.
Оценка: 5 от 6 (единствено поради причината, че не е ОК за всеки тип вежди)

💜💜💜

В общи линии смятам, че най-накрая намерих спиралата, която ще купувам отново и отново, защото отговаря на всичките ми изисквания. Моливът е нещо, което би ви свършило страхотна работа, ако имате по-гъсти вежди и искате да попълните пропуск или да ги издължите към края. Когато търся прецизност, предпочитам определено микро моливите на NYX. Ревю ТУК.

Усмивки,
Мери
👄