Три маски - една марка :: Origins

Знаете ли как върви процесът в блогърските среди? Добре де, в моя блог, поне! хаха Купуват се интересни продукти (понякога и се получават), след това чакате известно време (при мен се е случвало да чакам с дни), докато най-накрая идеалната светлина е на лице, за да направите няколко кадъра. При това ми е нужна и муза, не просто светлина. Така че добавете още време чакане ахахаха И когато най-накрая стигнем до снимките, са минали евентуално една-две седмици от покупката на продукта, през което време просто му се любувате и продължавате да си чакате чинно хахаха И ето, че стигаме до снимането - то обикновено ми отнема между час и три часа. В зависимост от броя на публикациите, които планирам, аранжировката на снимките и прочее.
Защо обяснявам всичко това? Ами, защото това беше процесът по правене на тези снимки. След тях ми отне още месец да добия пълна представа за продуктите, за които днес ще си говорим.И така - нека да преминем към продуктите.

Тези малки капсулки с маски са първият ми досег до бранда Origins, който следя в Инстаграм от доста време и на който съм попадала много пъти в различни блогове. Една от маските ми беше препоръчана и от друга блогърка, тъй като кожата ми определено има нужда от хидратация, но за съжаление точно тази маска не ми допадна особено (ще разберете по-долу коя). Една от маските ми е тотален фаворит и вече презаредих от нея, а третата е не лош вариант за нощна грижа, когато кожата иска само хидратиране. Това e и причината, поради която се колебая дали я да взема отново, защото ми се иска в нощната грижа да наблегна вече на anti-age съставки, тъй като годините си текат и си казват думата, дори и да не е толкова фрапиращо 😉


Origins Original Skin Retexturizing mask with rose clay

Това е вариантът на бранда на така нашумелите кални маски, по които самата аз съм полудяла хаха Имам 5-6 поне 😂
Но все днес ще си говорим за тази маска. Тя ми е любима от трите!💛 Нанасям я с плоска четка от изкуствен косъм и количеството от 10 мл ми стига за точно 4 ползвания. По един път в седмицата! Нанасям сравнително тънък слой, оставям да изсъхне около 10-тина минути и след това отмивам с хладка вода.

Първо, маската не стяга изобщо толкова, колкото например маските на Лореал (пост ТУК), отмива се много лесно, няма натрапчив аромат, въпреки розата в състава и я обожавам. Ефектът й е страхотен!!! Кожата е много по-мека и гладка, по-нежна на допир и чиста. Дори бих казала, че и тенът изглежда по-свеж. За човек с толкова груба кожа като моята, тази маска е просто must have.
Тази малка разфасовка струва 4 евро и ми стига за 4 пъти, което я прави доста разумна като цена според мен. Единственият ми проблем е, че трябва да я поръчвам всеки път онлайн и се отплесвам с поръчката, че някак за 4 евро да правип поръчка не си е работа хахахахаха

Drink up Intensive Overnight mask

Тази е маската, която се колебая дали да взема отново. Честно казано е страхотна, наистина хидратира кожата в дълбочина и когато я ползвам, сутрин кожата ми има съвсем друг изглед. Не е вяла, и суха, дори бих казала, че няма и обичайното си омазняване в Т-зоната, което е леко странно хахах Но да, много ми допада ефектът. Бих я сравнила с Overnight маската на Clinique, която има същия ефект на моята кожа, тази обаче излиза малко по-евтина. Въпреки че продуктите на Origins изобщо не смея да твърдя, че са евтини.
Да се върна на маската - 10-те милилитра ползвам като крем, не нанасям много дбеел слой, за да може да попие, защото все пак има лек мазен филм върху лицето, който попива за около час, приблизително. Т.е. нанасям маската доста преди да си легна, за да съм сигурна, че няма да я избърша във възглавницата. Мирише много приятно, не лепне, няма цвят.

Drink Up 10-minute mask

Ето тази десетминутна утоляваща жаждата на кожата маска изобщо не ми допадна и не съм я ползвала повече от един път хаха А може би трябва да я тествам пак, но някак наистина не ми хареса. След като я нанесох на лицето - консистенцията й е като на крем, маската започна да се топи. Накрая едва стоеше върху лицето. Добре де, малко преувеличих, но наистина се топи и стои на лицето като течен восък. Ефект не видях толкова голям, колкото от нощната маска, да не кажа, че при мен беше почти нулев.


Количеството ще стигне за около 3 пъти в зависимост от това колко нанасяте на един път.

💢💢💢
Трябва да отбележа и още един факт - брандът не е БИО или ОРГАНИК, дори самата аз леко се заблудих, като видях състава върху външната страна на опаковката, но както се вижда, когато отворите етикета, отдолу имате още поне 20 съставки. Е, да, за някои е отбелязано, че са от био и органик култури, но като цяло не 100% натурален съставът.
В интерес на истината, тъй като не съм на 100% запозната с това кои съставки са еко, био, добри или лоши, проверих повечето ТУК и като цяло бяха в зелената зона, т.е. били добри съставки, каквото и да означава това ахаха

И трите маски са по 4 евро и на мен лично ми допадна вариантът първо да ги тествам в тези им малкки разфасовки, вместо да си купя директно големите тубички, защото ето - в последния случай, щяха да са 24 евро, хвърлени на вятъра.
Като цяло впечатленията ми от марката са добри и смятам да си поръчам околоочен крем, за който чета само позитивни ревюта. Но преди това имам да доизразходя други два, така че ще почака малко.
Ползвали ли сте нещо на бранда? Ако да - моля, споделете какво си заслужава или НЕ си заслужава!

Усмивки,
Мери
💋