Essence :: My must haves palette // Review

Essence са марка, която харесвам, колкото и да е евтина! Имат страхотни попадения, най-любимият ми техен продукт е матиращата им пудра All about matte, която се е доказала в последните две години като невероятно средство за стопиране на лъщенето, дори в горещини.
В последните обаче няколко месеца, че дори година, от бранда не можеха да предизвикат любопитството ми с нищо. Нито лимитирани серии, нито новите постоянни продукти. До преди... месец!


А може би дори не и толкова. Но някъде там от марката пуснаха на пазара новите си единични сенки и празни палитри, с по 4 или 8 гнезда, в които сами може да подберете цветовете, които искате да присъстват. Страхотна идея, към чиято реализация имах големи съмнения, тъй като до този момент сенките на Essence бяха част от не толкова харесваните от мен продукти. Когато обаче ги пробвах в магазина, бях приятно изненадана от резултата - а именно, пигментирани, с мека текстура, почти не се прашат! 😏 Веднагически подбрах четири цвята, предвид факта, че понякога как изглежда суотчът, не е особено показателно за вида на сянката върху клепач.
В този пост ще ви говоря именно за тези четири цвята, които аз си взех.Hello, Sunshine - bronzing powder, която обаче взех за сянка и ползвам като такава. Цветът (праскова е, на снимката излезе по-блед, на суотча се вижда добре истинският цвят) ми се струва прекалено оранжавеещ, за да може да се ползва по оригиналното й предназначение, поне при мен. Като за продукт с матов финиш, има забележителна пигментация, която обаче на клепача губи доста от интезитета си. Дори с база, е нужно да се потрудите малко, в случай, че се използва за сянка. Аз я ползвам за блендване към веждата и за там ми върши чудесна работа.


Mauvie time - eyeshadow/ matte finish - тази сянка ми е голям фаворит, защото стои много естествено върху клепача, блендва се много лесно и задълбочава погледа. Праши се в рамките на нормалното, когато го загребете с четка, но не се праши, ако ползвате пръстите. Позволява напластяване (особено с пръстче) и е доста пигментиран като за матова сянка от ниския клас. Харесва ми да го нанасям дори на целия клепач, но е идеален за crease зоната.

Steel the show - eyeshadow/satin finish - казвам satin, защото не е точно металически, а има приятен блясък, който не е натрапчив. Няма едри брокати, текстурата е страшно мека и мазна. Пигментацията е много добра и отново предпочитам да нанасям с пръст, защото от четката губи леко цвят.
Не е толкова натрапчив, но може да се носи и през деня и вечерта, като по-силен грим, защото позволява напластяване.


Black as a berry - eyeshadow/satin finish - отново същият финиш, но бие доста на мат. Сянката изглежда в пълнителя много пигментирана и по-бляскава (особено на слънце се виждат по-едри брокатчета), но на суотч реалността е малко по-различна. Брокатчетата изобщо ги няма. За да се види хубаво цвета, трябва да се наслои и хубаво да се блендне, защото иначе няма достатъчна покривност. Цветът обаче е много подходящ за силен вечерен грим, защото се напластява много лесно.
Лично на мен този цвят много ми харесва, макар и малко по-трудно да се работи с него.
Суотчовете са направени БЕЗ база, с едно минаване на пръстчето 


💜💜💜

Освен сенки, както видяхте, единичните пълнители (чието цветово разнообразие изобщо не е малко!!) включват и бронзиращи пудри, а също така и ружове и пудра за устни (която лично аз не бих пробвала, честно казано).
Крайното ми мнение е, че сенките си заслужават, най-вече предвид цената  - 1.49 евро за бройка - без значение дали е сянка, руж или пудра. Нося ги от няколко дни почти всеки ден и съм впечатлена от лесното нанасяне (изключение прави само Black as a berry, която трябва да се наслои)  - много приятно се блендват, прашат се, но не толкова фрапиращо и са изключително подходящи за всекидневен грим. Ако сте начинаещи в гримирането - със сигурност са идеалният вариант, за да се научите. Ако сте от по-напредналите - вероятно няма да ви допадат, тъй като на пазара има толкова богат разнообразие от цветове и текстури, че тези се нареждат някъде в дъното на класацията и едва ли ще ги видите да се използват от професионални гримьори.

Лично на мен обаче ми харесват, още повече заради възможността да си подбера цветовете, които искам и така да знам, че тази палитра ще бъде използвана от-до.
Също така като положителна страна на продукта, искам да отбележа факта, че всяка сянка е в опаковка с капаче, което може да се използва, ако решите да носите някоя от сенките със себе си на път, а не ви се мъкне цялата палитра 😊
Доста изненадващо за мен самата палитра, макар да не е малка, е доста по-голяма от това, което си представях от снимките в интернет. И изглежда много симпатично, макар и в никакъв случай скъпо. Но все пак струваше под 2 евро, така че смятам, че е идеална. Самите сенки застават в нея много стабилно и хем може да ги извадите лесно, като ги подхванете с нокът (без да го счупите), хем не могат да падат сами от гнездата си.
Много важно уточнение, което искам да направя е, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви трябва база. Без нея трайността на сенките е много малка, а наситеността определено не толкова впечатляваща върху клепача. Аз ги нося върху базата на NYX HD и не мърдат от сутрин до вечер. Но бази на пазара - колкото искаш, а и кажете ми честно - има ли жена, която още да НЕ ползва база за сенки?! Защото, в интерес на истината, дори сенки от класа на Urban Decay и Too faced, въпреки прекрасната си текстура и пигментираност, в края на деня не си личат на клепачите, ако няма солидна база 😉
Лично за мен палитрата, която си направих, ще бъде чест избор за ежедневието, защото ми харесва, че хем сенки има, хем не е нещо прекалено. Просто са чудесната комбинация.

За финал искам да ви покажа две от визиите със сенките. На първата снимката (която ми харесва повече хаха) нанесох Mauvie time на целия клепач, бленднах с Hello, sunshine, а по средата на клепача с пръстче сложих от Steel the show като акцент. Във вътрешния ъгъл сложих хайлайтър, но съвсем малко.
На втората снимката съм ползвала двата матови плюс основния виждащ се цвят - black as a berry.
И двете снимки са правени с предната камера на телефона ми, за това не могат да се видят детайлите и цветовете се поизмиха, но се придобива представа 😉
Не знам дали се вижда добре, но на двете снимки има и голяма разлика в кожата на лицето ми. Използвала съм един и същи ФДТ, но на първата снимката имам и primer, а самият ФДТ е нанесен с beauty blender. На втората снимка няма primer, а ФДТ е нанесен с новата мода в грима - силиконова гъбка (мисля да напиша едно ревю и за нея или просто да я спомена в пост с разочарования, защото определено не ми допадна, но искам да я пробвам и с друи ФДТ-и като консистенция, за да видя как действа и с тях и дали е толкова трагично хаха)


Вие успяхте ли да пробвате сенките на Essence? Ако да - очаквам мнението ви в коментарите.

Усмивки,
Мери
💋