IKEA Haul + идеи за декорация и организация

В духа на разширената тематика на блога, за първи път споделям с вас покупките ни от Икеа. Идеята ми е по-скоро да ви покажа как "впрягам" в действие нещата, които избрахме. И се надявам този тип постове да ви харесват, защото Икеа е всъщност доста често посещавана от нас дестинация хаха

Ще започна обаче с две уточнения! Първо, този пост НЕ е спонсориран по никакъв начин. Пиша го само, защото аз самата бих се радвала да прочета нещо подобно в друг блог.
И второ - открих ОГРОМНИ несъответствия между цените в каталога на немската Икеа и физическия магазин. Основната ми мисия бяха стъклени кутии за съхранение на храна в хладилника (идеята откраднах от Миленка от MyBoxOfBeauty и клипът й как да организираме хладилника си). Допадна ми безкрайно възможността да складирам продукти, които са отворени в подобен тип кутии с капак, защото така нещата ще се задържат по-дълго време свежи. За първи път и реших да си направя списък с нещата, които искам да купя, тъй като без предварителна подготовка, посещението ни в Икеа винаги струва безобразно много пари, а истината е, че нямаме нужда от прекалено много неща. Прилежно си написах какво искам и записах цените, спрямо каталога за 2017 година.
С огромна доза разочарование установих, че въпросните стъклени кутии са двойно по-скъпи във физическия магазин (те са няколко размера, като най-малките в каталога бяха по 2.50 евро, а в магазина - 5 евро 😶😳😲). Също двойна разлика имаше и в цените на други бели пластмасови кутии за организация на шкафове в кухнята... 😤 Поради тази причина не взехме нито едните, нито другите. И проблемът не беше толкова в парите, колкото в искреното разочарование от подобна, да го наречем, маркетингова стратегия.
Също така разочарование изпитахме и при една от основните ни покупки, която ще видите в този пост. Но за това ще напиша по-долу.

В крайна сметка, цялото това обяснение имаше за цел да ви посъветва - проверявайте много внимателни цените на стоките, които купувате, защото това определено ще ви спести нерви, пари и разочарование.

💢💢💢
Време е да преминем по същество 😉

Кутии за съхранение SAMLA / Различни модели

След като се отказах от белите пластмасови кутии, специално предназначени за организация на кухненски шкафове, се спрях на далеч по-евтин и не по-малко удобен вариант, а именно прозрачните кутии за съхранение. Взех две с размери 39х28х14, в които прибрах пакетите с брашно, захар, ориз и паста (на заден план). За тези кутии взех и капаци, които се продават отделно. Двете струваха по 1.99 евро, а капаците по 1 евро. Общо 6 евро, колкото струваше само 1 от кутиите, които бях избрала от каталога.
Отделно взех още две кутии, които са разделени на две с преграда по средата и са идеални за съхранение на подправки в шишенца или консерви. Едната такава кутия струваше 3 евро, като не взех капаци, защото ми се стори ненужно.
И последният размер, който взех беше за кутийките с подправки (вижда се на преден план, за съжаление не откривам размера на тази кутия в сайта на Икеа). Кутията струваше 1.50 евро.
Така се сдобих с пет кутии на тройно по-ниска цена, отколкото щях да платя за предварително избраните.
Единственото неудобство е свързано с това, че всеки път, когато се налага да ползвам нещо от задните кутии, трябва да вадя предните, но това неудобство щеше да е налице и с другия вид, така че не е голяма болка за умиране.
Крайната цел беше Лора да спре да краде подправки и да няма достъп до пакетите с брашно и прочее. Цел: изпълнена! Моя милост: Доволна!


Плетен кош 

За съжаление, не намирам коша нито в каталога, нито в сайта, за да напиша името му. Беше спонтанна покупка, тъй като се сетих, че имам едни камъни от Ница, които стояха до скоро в стъклена ваза, но тя се счупи. Обожавам плетените кошове и имам вероятно десетина в различни размери хаха Този се върза супер и мисля, че стои много приятно. *към камъните ще добавя и малко от декорацията от сухи цветя, която взех също от Икеа по-долу*
Цената на коша беше около 10 евро (по спомени).


STATIONERY
До този момент не бях обръщала голямо внимание на тази част от Икеа, но след като намерих много сладурски етикети/лепенки, се загледах по-детайлно иии това е резултатът:


GIVANDE лепенки/етикети 90 броя за кутии за съхранение/ три цвята - 1,99 евро. Серията има доста интересни артикули за любителите на канцеларските консумативи 😉 Едва се сдържах да не взема още хаха

3хUPPFATTA - 2.99 eвро - или по-известното като washi tape
40xUPPFATTA - 2.99 евро - или закачливи цветни кламери, защото никога не са излишни хаха
FULLFÖLJA - 0,99 евро - тефтери с бели листчета за списъци за пазар, например. Просто, защото обичам всякакви тефтери и тефтерчета.

VISIONÄR - 4,99 - хартиена топка за украса; аз лично я взех като допълнение към вече увисените от тавана подобни хартиени топки в стаята на Лора. Адски ми харесва как стоят. Ще ги видите малко по-долу.

DOFTA - 0,99 евро - ароматизирани сушени растения. Това е един от любимите ми артикули от Икеа изобщо хаха И преди съм купувала и миришат толкова силно и толкова време, че са разкошни. Именно тях ще добавя към коша с камъни от плажа в Ница, а освен всичко са и страхотни декорации за блог снимките. Just sayin' 😁


ÖVERMÄTT - отново спонтанна покупка, която не намирам нито в сайта, нито в каталога... Аз му казвам презервативи за отворени или отразяни продукти. Три различни размера, които може да ползвате, за да запазите свежестта на отрязана наполовина краставица или пък да затворите буркан. Много хитра идейка. Струваше 1-2 евро, по спомени.

KARMSUND огледало за маса

Имах нужда и от ново огледало, по-голямо по възможност, защото ми писна да се гримирам на огледало от палитра, дишайки сенки през това време хахах Това ми хареса адски много и заради възможността да наредиш някакви неща в паничката отдолу. Цената му беше 15 евро.

ииии идваме до основната ни покупка, заради която и отидохме най-вече в Икеа.
HENSVIK - етажерка тип библиотека/повивалник

Разбрахме, че това е повивалник, едва след като го купихме и започнахме да го сглобяваме вкъщи. В магазина беше изложен като библиотека и място за играчки, и за такова го взехме, както може да видите. Тъй като книгите на Лора застрашително се увеличават с почти всеки ден, имах нужда от някаква мебел, където да ги подредя така, че да има достъп само до долната част. Тази библиотечка (така му казвам аз) се оказа идеална иии тук е мястото да благодаря на съпруга ми, който всъщност я видя. Върза се страхотно в стаята на Лора и лично на мен ми харесва много как стои.
С нея обаче преживяхме леко разочарование, защото това беше първата ни мебелна покупка от магазина, в чиято схема на сглобяване имаше грешка и рафтчетата стоят полузакрепено, защото приложените за застопоряването им болтчета, просто няма къде да се сложат... Както казах, за първи път ми се случва. Обикновено с мебелите на Икеа няма изненади. Всичко е точно до последното болтче.
Отделно, за съжаление, при сглобяването, библиотечката пострада, тъй като при забиването на задната стена, талашитените плоскости на библиотечката се нацепиха зловещо на 4 места :((( Добрата новина е, че цепнатините не се виждат, но самата мисъл, че мебелта пострада е доста разочароваща.
Цената беше 80 евро и като изключим тези разочарования, адски много ми харесва. А също и на Лора, която отказа да излезе от стаята си, след като я сложихме и си игра цяла вечер пред библиотечката. Разбира се, наложи се мама след това да я подрежда отново хахахаха

💢💢💢
Този пост стана километричен, но ми беше наистина удоволствие да го пиша. Затова искам да попитам дали такива постове ви допадат, защото лично аз много ги харесвам и винаги чета подобни в други блогове. Ако и на вас са ви толкова приятни, с удоволствие и за в бъдеще ще споделям подобни покупки за дома.

Усмивки,
Мери 💋