NY Beauty resolutions w/ Ida and make up

Хей, хей, привет, привет. 🙋
Ето, че този пост най-накрая идва! Успяхме да изпреварим месец февруари хахаха Говорейки за новогодишни резолюции, тази година не съм си поставяла такива в личен план. Преследвам целите си и живея живота си. Обещанията ги правя в движение. Затова пък реших, че черно на бяло трябва да поставя няколко по-конкретни нещица, които от много време насам не мога да се науча да следвам.


С прекрасната Ида планирахме този пост като финален за Blogmas 2016, в който и двете се провалихме с гръм и трясък хахаха Но идеята й за Beauty resolutions е страхотна и все пак решихме да я осъществим въпреки всичко.

ПИЙ ВОДА
Ще започна с най-тривиалното от всички, но освен че е резолюция, която е добра за здравето, определено действа и в бюти план. През годините на няколко пъти съм си поставяла за цел да се науча да пия повече вода, без да се налага организмът ми да крещи: Обезводнен съм!
Пробвах какви ли не методи, но мързелът ми е пословичен. На няколко пъти съм стигала до две седмици, в които успявам да изпълня минимум плана си за оводняване през деня, но после отново спирам да пия вода.😑
В тези периоди забелязах огромна разлика в състоянието на кожата ми, косата и ноктите. Когато пия редовно вода, кожата ми е по-сияйна, по-хидратирана (логично, а?!), по-рядко се случва да се боря с пъпки и по-дълго време се запазват резултатите от почистването на кожата.
Ноктите ми са по-здрави, растат по-бързо и не се чупят толкова лесно.
Косата ми пък е по-витална.
И обратно, когато пия по-малко или никаква вода, защото има и такива дни, всичко това изчезва и ми е много трудно да поддържам в добро състояние не външния си вид, но и духа си.
Помощник в тази ми борба ще бъде app-а Aqualert: Water for Google Fit. Спрях се на него най-вече заради шарения интерфейс. Харесва ми, че е пълен с интересни факти, свързани с водата и тялото и не просто те подсеща да пиеш вода, а ти обяснява и защо това е важно (не че ние не си знаем) 😊

НОКТИ, НОКТИ, НОКТИ
Голямата ми болка! 😣😤 Тази година много искам да обръщам повече внимание на ноктите си, да се грижа за тях, да имам красив маникюр (доколкото това е възможно с бебешките ми нокти) и изобщо като си погледна ръцете да не виждам там мъжки кебапчета с изпилени до дъно нокти.
Отново си имам помощник в това начинание и това е един уред, с който се сдобих от Лидл - многофункционална електрическа пила за нокти, като комплектът съдържа освен няколко различни приставки за пилата, ваничка за киснене на ноктите и вентилатор за бързо съхнене на лака. Много идейна машинка, на която предвиждам да направя ревю

РЕДОВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА
Когато опре до грижата на кожата имам дни... и дни! Като във всичко май. 😅 Има периоди, в които съм обсебена от маските и правя по три на ден, но има и периоди, в които с дни не правя нищо за кожата си, освен да си мия лицето сутрин. И двете (с лек превес на второто) са всъщност много лоши за кожата. Прекомерната грижа може да доведе до обратен ефект, а за липсата на такава дори няма да споменавам. Затова ми се иска да намеря златния баланс в цялата работа и никога да не си лягам, без да съм отстранила мръсотията от деня, натрупала се по кожата. Защото, дори когато не носим грим, всичко влияе на кожата ни и ако не почистим лицето преди сън, това натрупане може да влоши състоянието на кожата.
Тук обаче не говоря само за почистване вечер, а за редовни маски 3 пъти в седмица + дълбоко почистване на лицето поне един път в седмицата.
И не само на лицето, разбира се. Кожата ни е по цялото тяло и една от най-голямите ми грешки през годините е липсата на адекватна грижа за кожата по тялото. Мазането с лосиони ми беше навик само по време на бременността и то отново НЕ редовно. Благодаря на гените си, че не се нацепих като презряла тиква.  😂
Така, че време е, дори закъснявам, да започна с наистина редовните и адекватни грижи за кожата си, ако не искам след 10-20 години да съжалявам жестоко за немарливостта си.

МИЙ ГИ ТЕЗИ ЧЕТКИ ЗА ГРИМ
Еххх, много са козметичните ми грехове и това е вероятно не малък такъв. Всички знаем колко е важно да поддържаме четките си чисти - не само заради тях самите, но и най-вече, защото ги ползваме в зони, които са силно чувствителни и мръсните четки могат да причинят наистина големи проблеми. Лятото на вече миналата година изпитах това на собствен гръб, и въпреки че не беше чаааак толкова страшно, ми отне много време да изчистя лицето си от появилите се пъпки в резултат на ползване на бюти блендер, без да бъде пран... Ще ви шокирам, ако ви кажа колко време не го бях прала, затова ще кажа само... доста.
И тази категория имам свой помощник и това е лосионът за почистване на четки на МАС, който си взех от България. Чета за него вече няколко години и изобщо не знам защо досега не съм си го купувала. Не е най-скъпото нещо на света, а и не съм прочела едно негативно мнение за него! Тъй че, нямам оправдание!

КУПУВАЙ САМО НУЖНАТА КОЗМЕТИКА
Вече няколко месеца, с изключение на леко залитане в България, което спря овреме, съм се съсредоточила само върху купуването на козметиката, която ми е нужна. Искам да задържа тази тенденция, като и през настоящата година обърна повече внимание на изхабяването на наличното, вместо затрупване с още и още нови неща.
Не съм сигурна доколко ще успея, защото съм метнала око на няколко неща, още от миналата година, а и козметичните брандове постоянно вадят нови и интересни продукти 🙈🙉🙊 Но ще положа усилия хаха


💛💛💛
Това бяха моите Beauty resolutions и в края на годината смятам да направя един обзорен пост - кое и дали съм успяла да спазя поставените си цели.
Какви са вашите Beauty resolutions?

Усмивки,
Мери 💋