BLOGMAS :: 9 декември // Kiehl's exfoliating gel

Все си мисля, че идеята на Блогмас е да пренесем все пак и коледния дух навсякъде, така че това ще е последното ми ревю в рамките на този декември. Ще има още два козметични поста (с по няколко продукта и мини ревюта в тях), но планирам за останалите дни до 24-и включително, да пиша предимно на коледни тематики. 🎅🎄🎉Така ще ми бъде и далеч по-лесно за оставащите няколко дни до заминаването ми в България, да планирам и напиша всички постове.Днес обаче ще ви говоря за продукт, който адски много харесвам и той е... мъжки!👀Основната причина да се сдобия с екфолиращия измивен гел за мъже на Kiehl's е, че съм една симпатична патица ахахах Добре, де може би не толкова симпатична.😂😂😂
За рождения си ден получих ваучер за покупки от Дъглас и тъй като от много време исках да пробвам марката, а този гел ми се стори на много изгодна цена, го пъхнах в кошницата. Едва, когато дойде, забелязах, че със съвсем не толкова миниатюрни букви е написано, че въпросният продукт се препоръчва за мъже. Дори се зачудих дали марката не е предназначена само за мъже хахахахах Известно време си удрях телефона в главата, поради липса на нещо по-твърдо и накрая заявих на съпруга ми, че ако не ми хареса, ще се сдобие с измиващ продукт. Оказа се обаче, че въпреки осезаемата мъжка миризма /към която нямам нищо против/, гелчето ми хареса адски много и винаги посягам към него, когато усетя кожата си по-мазна.


Разказвам всички тези бла-бла, защото този пост вероятно ще бъде най-краткият в блогването ми за 6 години 😆

Гелът е предназначен за смесена към мазна кожа и обещава да я матира и почисти. Консистенцията му е сравнително гъста, безцветна и има миниатюрни кафеникави ексфолиращи частици, които са изключително нежни към кожата, но все пак - действат много ефективно. При нанасяне гелът се пени съвсем леко и се усеща доста плътен. Обяснявам си това с идеята му, че е предназначен за мъжката кожа, която все пак има като допълнение в повечето случаи гъста растителност. Дори и да се бръсне мъжът, кожата му е груба, а косъмчетата дебели и твърди и е необходим по-плътен продукт, който да мине между тях и да почисти добре.

Слава Богу, аз нямам проблем с гъста и твърда растителност по лицето си 💁и благодарение на това използвам наистина много малко количество - колкото грахово зърно, за почистване на цялото лице. Ексфолиращите частици са толкова нежни, че дори понякога използвам този гел, когато чистя лицето си и с електрическа четка (в случай, че ви интересува - на Braun, доволна съм, но нямам база за сравнение хахаха)
Кожата след измиване е наистина чиста, на по-сухите й участъци са пресушени, така че там се нуждая от доста силна хидратация след това. Т-зоната обаче е идеално матирана и този резултат се засилва с по-дълготрайната употреба на продукта. Все пак имайте предвид, че в момента ползвам точно... 3 ексфолиращи измивни гела, но все пак само на този пише, че матира.

Предимство за марката са липсата на някой вредности като парабени и сулфати, а също така е и oil-free. Това далеч не означава, че продуктите са натурални и прочее, дори напротив. Имат си други вредности колкото искате! Но за мен този гел работи страхотно, почиства добре и наистина матира.
Направи ми впечатление, че тубичката от 75 мл струваше 10 евро, което е сравнително евтино за марката, защото доста от култовите им продукти са на цени, които, честно казано, не съм сигурна, че съм готова да платя. Въпреки че след като се убедих в резултатите, започвам да се замислям!

🎄🎄🎄
Вие имате ли опит с тази марка? Ако да - с кои продукти?


хо-хо-хо,
Мери 
ПС: Постът май все пак се оказа със сравнително добра дължина хахахаха