BLOGMAS :: 8 декември // Коледни филми

Декември месец е месецът, в който нарушаваме правилото си да гледаме филми само три пъти в седмицата и всяка вечер приключва в компанията на коледен филм. Тази година съм на вълна лигави романтични комедийки на Hallmark /като цяло много харесвам филмите им/ и затова реших да споделя филмите, които ми направиха впечатление досега.


Ще започна с това, че всъщност има няколко коледни филма, които задължително гледам всяка година. И макар поредицата за Хари Потър да не е точно коледна, това е времето в годината, в което си заформям един маратон и се пренасям в света на магиите.
Истинските коледни филми, които гледам с интерес отново и отново са Договор за Дядо Коледа (трите части) и Чудото на 34-а улица, но сравнително съврменната версия, не тази от 1955-а. Оттам насетне очаквам телевизионните програми да ме изненадат хахаха
Тaзи година заложих на YouTube и се оказа, че там изобилства от всякакви лежерни коледни филмчета. Така открих следните:

The Christmas List (1997)


Всъщност, когато го пуснах, се сетих, че и преди съм го гледала, но нали е коледен филм, какво от това. Историята се върти около продавачка на парфюми Мелъди, известна с таланта си да различава всеки аромат и да подбира индивидуални парфюми за клиентите си, според личните им истории. Тя е предизвикана от своята най-добра приятелка да си състави коледен лист с желания. В един момент желанията й се сбъдват едно след друго.
Филмът е доста симпатичен, неангажиращ и макар да няма дълбоки философски изводи, в крайна сметка, неминуемо показва, че в живота е важно не КАКВО имаш, а КОГО!

Undercover Christmas (2003) 
Сладко филмче за нахакана сервитьорка, която става защитен свидетел и прекарва една доста... интересна Коледа със семейството на агента, който я пази. Малко като Хубава жена - разкрепостената мацка се превръща в изящен лебед.
Лично на мен ми харесва и отново открих скрит смисъл в цялата история: за принципите на хората и за промяната, която съществува.

A Carol Christmas (2003)

Поредната адаптация на книгата на Чарлз Дикенс Christmas Carol...🎄 Само, че тук става дума за Коледата на Каръл - нашумяла водеща, прекалено вглъбена и отдадена на кариерата си, за да мисли за семейство и приятели, камо ли за Коледа. Докато не се появяват духът на миналото, на настоящето и на бъдещето, за да й покажат живота й от една друга гледна точка.
История, която намира различни превъплъщания с годините, разкана в компанията на доста хумористични моменти.

The town Christmas forgot (2010)
Разглезено богаташко семейство, пътува за Колорадо за Коледа, където да прекара няколко дни в хипер лукс. По пътя обаче телефони и радио губят сигнал и колата им... изненадващо, ха, се разваля. От нищото се появява автомонтьор, който обещава да поправи колата и ги кара в близкия град, кръстен Nowhere. И буквално, градчето дори не съществува на картата. На това забравено от Коледа (😋) място, те трябва да прекарат два дни. Съответно да се сблъскват с античности като телевизор без дистанционно и липса на меню в ресторанта, и най-вече - никакви телефони - истински кошмар за майката-рекламен агент.
Междувременно в самия град е в разгара си битка между мъже и жени за организирането на Коледно тържество и семейството попада в центъра на битката. Сами може да се досетите, че за два дни четиримата претърпяват същинска метаморфоза.
Въпреки че актьорската игра е под всякаква критика, дори на моменти ми беше неудобно да гледам как се мъчат да играят (трябва да призная, че българският дублаж също допринесе за това), филмчето беше сладко и чудесно за фон на една спокойна вечер.

The mistletoe promise
Страхотно филмче! Историята се развива около мъж и жена, които се запознават чрез общата си... ненавист към Коледа. В последствие сключват сделка да се представят за двойка, сключвайки официален договор. През цялото време не спрях да зяпам Jamie King! Толкова е... красива! 😍Да, точно така, зяпах жената хахахаха

A Golden Christmas (2009)
Съдейки по заглавната картинка, очаквах филм с много кучета в него хахах Е, те се появиха - в последната една минута. И въпреки това отново сладко филмче, много подходящо за цялото семейство. Разказва се за отдадена на работата самотна майка, която се прибира за Коледа със сина си и иска да купи къщата на родителите си. Те обаче вече са я продали! Магическата съставка във филма е тайнствено едно запознанство преди повече от 20 години, което се е случило на абсолютно същото място. И което не е забравено въпреки времето :) Повече няма да ви издавам, защото имате оправдание да се потопите във филмови маратони! Коледа идвааааа! След още само 17 дни!

🎄🎄🎄

Спирам дотук, защото коледните филмчета са наистина прекалено много, за да изброя всички, които съм гледала или възнамерявам да гледам хахаха Но вие ми препоръчайте още подобни лигавки роматични комедии с коледен дъх! ОБО-ЖА-ВАМ ГИ!!!

хо-хо-хо,
Мери
🎅