BLOGMAS :: 1 Декември / Коледно вдъхновение oт Pinterest

Тази година твърдо съм решена да се включа в BLOGMAS или по-скоро blogSPAM и да има постовете във всеки един ден до Коледа! 🎅🎄🎉Това значи, че за първи път откакто започнах този блог (преди приблизително около 100 години 😁 ), трябва да планирам постовете! Истината е обаче, че дори с планинг, без вдъхновение нещата не стават и ето, че сядам да пиша няколко дни преди 1 декември първия от 24 поста ...Реших да започна с малко коледно вдъхновение, почерпено от Pinterest. Не обичам да пускам чужди снимки в блога, но когато става дума за вдъхновение, ще направя изключение, каот изрично уточнявам, че не притежавам правата на нито една снимка, а просто ги ре-поствам.

Какво ще четете в следващите 24 дни?
От всичко по нещо. Блогът отново минава на lifestyle тематика, като след Нова година ще настъпят още малко промени и най-вероятно ще го слея с мама блогчето ми. Засега само го обмислям като вариант, но тъй като почти не пиша в другия блог, смятам че няма да ви е прекалено досадно, ако от време на време поствам тук размисли, страсти и разни други, свързани с това да бъда мама.
До 24 декември ще се старая да поддържам коледния дух жив, като дори в постовете-ревюта на продукти, ще изобилства от коледни украси, лампички и хо-хо-хо!
Ще споделям любимите си коледни филми и песни; ще се опитам да направя снимки и на коледния базар в Триер, който не е нещо особено, но все пак немските базари, дори и не особени, пак са красиви аххаха Ще ви покажа детайли от скромната ни тази година коледна украса и ще си позволя да ви подскажа някакви подаръци за любимите хора с линкове от нета (поне ще се опитвам; постовете по темата НЯМА да бъдат спонсорирани).
Ще пиша още за каквото ми хрумне, като няма да развалям цялостта на блога, като спра да говоря за козметика. Просто ще има от всичко по нещо с щипка Коледен дух във всеки пост!


🎄🎄🎄
Винаги съм казвала, че Коледа е много магичен за мен период в годината и колкото и да е клиширано, не мога да избягам от тази аналогия. Магията е истинска, защото усещам как по това време на годината хората се оттърсват от проблемите, прокрадват се усмивки по лицата им, добротата взима превес за едно, за съжаление, доста кратко време.
Затова не е чудно, че тук в Германия, а и като цяло в Западна Европа, Коледа започва месец по-рано, че дори и преди това. Още от 1 ноември в магазините има всякакви коледни дрънкулки, а от средата на ноември започва украсяването на улици, магазини, че и тераси на живущите тук. Традиционно коледните базари отварят около 20-и ноември и продължават до Бъдни вечер.
Забелязвам, че в последните години Коледа пристига по-рано и в България, като така нареченият Немски Коледен пазар в София тази година дори изпревари тукашните 😂😂😂
Но приветствам това усилие да се сложат усмивки върху лицата на хората. Ама, ако е възможно да не се отнемат през останалото време от годината, ще бъде най-добре!

Сега, стига бла-бла! Оставям ви в компанията на коледната красота 💕


PS: 📧 Прекарах близо два часа в Pinterest в търсене на Коледния дух за този пост и накрая излязох насила, иначе се очертаваше безсънна нощ. Тези бяха снимките, които оставиха следа в душата ми!

Хо-хо-хо,
Мери (not Christmas)

ПС2: За финал на всеки пост ще има музиииикален поздрав 🎤