L'oreal Skin Expert // Detox & Clarifying masks :: Review

Бързам да споделя мнението си две от трите нови маски, които L'oreal лансира преди няколко месеца в Щатите и които, очевидно, доста бързо ще пристигнат в България /ако са верни постовете в Инстаграм/. В Германия се появиха преди месец и оттогава съм ги използвала няколко пъти и мисля, че мога да дам сравнително адекватно мнение.
Детокс, почистваща/избистряща и пилинг - това са трите нови маски на марката, като аз избрах да взема първите две. Пилинг маската засега няма да взимам, защото имам изключително много ексфолиращи продукти, а и четох, че доста трудно се отмива и като цяло мненията за нея не са най-положителните. Докато за тези, които аз си взех една негативна дума не прочетох. След като имах достатъчно време, за да ги пробвам, трябва да призная, че наистина няма основание да се каже нещо лошо, с малки изключения за почистващата маска. Но всичко по реда си.


Ще започна с по-любимата ми от двете, а именно DETOX маската със съдържание на активен въглен. ОБО-ЖА-ВАМ действието на активния въглен върху моята кожа. Имам чувството, че наистина прониква в дълбочина и отстранява всичко, което няма място при една чиста кожа. Това по принцип!

За тази маска специално, без да преувеличавам, ще ви кажа, че буквално изсмуква мръсотията от порите ми. Никога досега не бях виждала толкова чисто лицето си, при това само след едно ползване. Което между другото е обещано и на кутията - моментално кожата е по-чиста и сияйна. Ако щете вярвайте. На снимки резултатът не може да се види добре, затова няма приложени :)
Текстурата на маската е като клей, много гъста, което я прави доста неикономична при нанасяне. На опаковката пише, че трябва да стигне за десет ползвания, аз дотук съм я ползвала около 5 пъти и още не съм на половината на бурканчето.
Когато засъхне маската стяга лицето доста силно, дори бих казала болезнено. На мен това ми харесва, сякаш усещам как действа. Но на друг може и да не се понрави. Когато изсъхне, също така може да видите как се просмуква в порите и става на точки. Измива се доста лесно, въпреки че засъхва като бетон на лицето.
Много ми харесва и фактът, че маските са в стъклени бурканчета, защото това прави възможно изразходването им до последната капка.

Почистващата маска по същество е също страхотна. НО, ако кожата ви е суха, по-добре я пропуснете. Моята кожа е смесена и маската успя да пресуши бузите и дори челото, което е една идея по-мазно. И като цяло усещането след измиване не е толкова комфортно и кожата гълта доста хидратиращ крем.

Консистенцията е като на крем за лице и е малко по-икономична при нанасяне. Отново изсъхва стягайки лицето до степен, в която трудно се говори, почти невъзможно; усеща се леко пощипване и охлаждане, което се дължи на екстракта от евкалипт в състава. Ароматът и на двете маски е доста силен, като при тази се усеща отчетливо споменатият евкалипт. Тази маска се отмива по-трудно от другата и задължително с малко по-топла вода, иначе остават зеленикави точици по лицето.
Резултатът с изключение на пресушаването, тъй като е по-скоро агресивен продукт, е отново на лице още след първото ползване и има наистина видима разлика в състоянието на кожата. Тази маска е подходяща за сутринта, след като се събудите, докато си изпиете кафето и после да я отмиете под душа, например. Отнема около 10 минути да изсъхне напълно.
Мисля, че и Лора предпочита детокс маската :D

Цената на маските в Германия е 10 евро, нямам представа колко е в България. Аз най-вероятно няма да си взема зелената отново, защото не ми харесва как пресушава, но бих я ползвала основно за т-зоната, докато свърши.
Другото е, че двете маски са подходящи за така наречения мултимаскинг - т.е. може да нанесете едната по бузите и челото, другата в т-зоната, ако така предпочитате, но черната маска е страхотна и за цялото лице.

Ако нещо съм пропуснала да кажа, питайте в коментарите <3
Усмивки,
Мери