My little Box / Germany September 2016

Последната ми кутия My little box получих през октомври миналата година, като тук трябва да подчертая факта, че тогава поръчвах френската такава. И като изключим първата от тогавашния седем, всяка следваща беше все по-голямо разочарование, докато накрая установих, че изобщо не ме впечатляват нещата, които получавам.
От януари тази година обаче кутията вече е налична и в Германия и в първите няколко кутии (да не кажа във ВСЯКА) се съдържаше по един продукт от high-eng козметичния ранг. Е, да, teeny-tiny размер, но все пак! Изобщо козметичните продукти в немската кутия надминаваха в пъти тези във френската и няколко месеца се чудех дали да поръчам. Реших, че селекцията в кутиите има за цел просто да зариби хората да ги поръчват. Но те не преставаха да подобряват качеството.
Когато видях последната кутия (т.е. септемврийската), наистина предизвика трепет у мен и въпреки че обичам елемента на изненада, реших да я поръчам.


На първо място, адски ми хареса дизайнът и още преди да е дошла, знаех, че ще намери място в козметичния ми кът. Смятам в нея да държа четките си за грим, защото в момента по начина, по който стоят, се прашат супер много и дори да реша, че искам да се гримирам, първо трябва да ги изкъпя. Girl, ain't nobody got time for that shit!

За тези, които не знаят My little box се води lifestyle кутия, т.е. в нея освен козметика, винаги има и други неща, предимно модни аксесоари, но понякога и разни интересни джвъчки за вкъщи :)
В септемврийската немска кутия има 4 козметични продукта и един НЕкозметичен, с който ще започна.

Портомоне Claudie Pierlot

Признавам си, че марката не ми говори нищо, но цената от 35 евро за портмонето, ме накара да се поровя. Оказа се, че наистина е доста скъпа марка, чантите започват са на цени от 100 до 200+ евро и, честно казано, не впечатляват особено. Поне не и мен. Портмонето в кутията обаче изобщо не е лошо. Тъмносиньо от изкуствена кожа, с много сладка панделка. Отзад има отделение за монети, а вътре за банкноти и карти. Тъй като аз много харесвам моето си портмоне, това ще бъде помощното ми такова. Никога не е излишно да имаш едно, в което да носиш само картите си или пък документите. Хубаво е да стоят на различни места ;)

Козметичните продукти реално не са кой знае какво и честно казано бях най-развълнувана заради базата на Sisley, но ню-ню размерът й ме разсмя.
 Обикновено в кутиите слагат поне 5 мл, което си е доста количество и стига за няколко проби. Тази тук е обаче 2 мл :D Тубичката е толкова малка, че се губи в ръката на човек и вероятно ще успея да я пробвам само един път.
Предвид обаче наблъскания със силикони състав, едва ли ще е голяма загуба.

Определено кутията обаче е правена с мисъл, защото есента е вече тук, а в кутията има два продукта, иделни за този сезон.


Art Deco perfect color Lipstick 07

Mного красив червено-кафяв цвят със satin финиш и мноооого лек и ненатрапчив сладкишен аромат. Текстурата на червилото е много мазна и се нанася супер приятно, не изсушава изобщо (вече го пробвах). Цената му е около 10 евро, според талончето в кутията, и ме накара да обърна повече внимание на марката при следващо минаване през търговската улица в Триер.


Loved by Make My Lemonade eyeshadow

От марката са ми са падали 1-2 неща във френската кутия и ми е бегло позната. Сянката обаче е разкошен кафяв цвят със сравнително едри сребристо-сини шимърчета, които нанасени на кожа се сливат с цвета на сянката и предизвикват много красив блясък, без да е натрапчиво и без да си личи, че са отделни глитърчета. Стои като копринена. Текстурата е отново повече мазнееща, не се праши, не се рони и изобщо е много приятна изненада. В интерес на истината не са лоша комбинация с червилото ;)


My Little Beauty Volume mascara

Както вече на мен ми е известно, кутиите си имат собствена марка козметика, която също приятно изненадва, но определено не смятам, че е нещо, което заслужава цените си. А те в някои случай надминават среднодрогерийните... В тази кутия получаваме спирала за обем, която има доста обещаваща четка и много наситено черен туш. Споменах в предишния си пост, че вече имам 3-4 спирали, така че и тази ще трябва да си изчака реда, но ще я пробвам със сигурност, защото както казах - продуктите на марката са приятно изненадващи в 90% от случаите :)

Е, това беше кутията за този месец и, честно казано, на мен доста ми хареса. В Германия струва 18 евро, но на мен ми излезе 15. Получих 3 евро отстъпка съвсем случайно :D Когато тръгнах да я поръчвам, я сложих в кошницата, но тъй като не успях да осъществя плащането, я оставих за по-късно. И тотално забравих за нея, докато два дни по-късно не получих мейл от сайта, че съм забравила нещо в кошницата и ако го поръчам, ще получа 3 евро отстъпка. Е, как да не поръчаш хахах 3 евро са си 3 евро :D
Мислех да откажа абонамента след тази кутия, но ще се направя на ударена и ще го оставя за още един месец, да видим дали ще ми допадне :)

Усмивки,
Мери