Too Faced Air-Buffed BB Creme // REVIEW

Отдавна не съм писала ревюта на отделни продукти, а определено имам доста, които чакат своя ред. Както такива с положителни мнение, така и такива, които са с крайно отрицателни!
Днес ще говорим за един продукт, който купих миналото лято и оттогава чинно си стоеше в шкафа :D Това беше от продуктите, които спонтанно купувам, защото просто искам да имам в козметичния си арсенал, а и офертата беше страхотна. Преоценен от 35 на 13 евро! В срок на годност и прочее. Става дума за Too Faced Air-buffed BB creme в цвят Cream glow. 
Както казах, адски много исках да го имам в арсенала си и затова въпреки, че ми се струваше по-тъмен за моята кожа, го взех. В крайна сметка се замислих, че ако е толкова тъмен, ще го подаря. Няколко месеца си го гледках и едва наскоро го отворих, за да му дам шанс. И се оказа, че въпреки, че изглежда много тъмен в опаковката, пасва идеално на тена ми! Оттук насетне само ми оставаше да го харесам! :D

ОПАКОВКА
Винаги съм смятала, че за цената си Too Faced имат прекалено кичозни и доста евтино изглеждащи опаковки. Металните кутии на палитрите ми се струват доста нескопосано направени, гилзите на червилата са ми някак простеещи (да, виждала съм ги на живо, просто не ми харесват sorry not sorry). Имам една палитра на Too Faced, която е в картонена опаковка и отново - адски ми е кичозна, но пък самите сенки са разкошни!
Същото е мнението ми и за продуктите на Benefit между впрочем - за цената си, изглеждат потресаващо грозни. НО въпрос на вкус, казало кучето и си облизало дупето :D

Този ББ крем всъщност идва в не толкова грозна опаковка, но определено евтинееща като материал. Смятам, че специално тази опаковка е от ранга на Essence, които са в пъти по-евтини. Пластмасово бурканче с черен капак и отгоре има сгъваема четка, която изглежда доста подходяща за използване с кремообразни продукти, но не ми се иска да я цапам :D 

ОТ ОПАКОВКАТА
Позволява пълна покривност, като едновременно е база за грим, коректор, матира, озарява и предпазва от слънчевите лъчи. Придружаващата air-buffed четка от изкуствени Teddy Bear косми, е специално създадена, за да блендва и отнема от тежеста на продукта.
ББ кремът съдържа екстракт от розов плод, които минимизира порите и матира; листа от звезден плод, които хидратират и подхранват; розова мирта (вид храст), която спомага за окисляване на продукта.


ПРОДУКТ
Количеството на продукта е 28 грама, а самият той е с много гъста кремообразно-пудрена консистенция и на пръв поглед изглежда супер твърд и невъзможен за разнасяне. При допир остава твърд, но топи лекичко и с бюти блендер "дава" достатъчно продукт, който да се нанесе върху кожата. Като текстура е малко по-сух, затова и нанасям с мокра гъбичка, което позволява да се работи с него по-лесно. Има средна покривност, като позволява напластяване, с цел прикриване на по-големи недостатъци. В началото сухата му текстура ме стресна, ако трябва да съм честна, защото смятах, че ще подчертае грозно по-сухите участъци от лицето ми, но това не се случи. В интерес на истината, нито лъснах, нито сухите ми бузи си личаха.

Трайността му е чудесна, като в края на деня се забелязва леката му липса по по-сухите участъци. Няма нужда от пудра, но аз винаги слагам. 
Има и 20 SPF, което го прави продукт, чуден за лятото, особено, ако не лъщи в жегите. Не съм го пробвала на високи температури как ще се държи, но ще пусна ъпдейт, когато времето при нас се затопли.


СЪСТАВ
Няма как да очакваме изчистен състав от американска марка, но за заинтересованите, ето какви отрови съдържа :)


●◌●

В крайна сметка,  съм доволна, че го взех и възнамерявам да го ползвам повече през пролетта и лятото, ако благоволят да дойдат по нашите земи, тъй като прогнозата за тази седмица е... сняг! Да плаче или да се смее човек, не е ясно хахаха

Усмивки,
Мери