My mini Clinique army // Review

Няколко (мини) продукта на Clinique от известно време се настаниха доста трайно в грижата за кожата ми и днес ми се иска да споделя с вас впечатленията си за тях.
Всъщност изчаквах да мине поне месец, откакто ползвам Трите стъпки за мазна/смесена кожа, преди да събера в този пост всички продукти на марката, които ползвам. Е, то мина повече от месец и от трите стъпки, гелчето ми е вече на финалната права.

Тъй като не бях сигурна дали ще ми харесат и не ми се даваха луди пари за нещо, в което не съм сигурна (четох доста противоречиви мнения), реших да взема травъл сета за кожа тип 3 - за смесена към мазна кожа. Пробичките се оказаха абсолютно достатъчни, за да съставя мнение, така че няма да се бавя повече :)

Постът, който преди време написах с продукти за грижата за кожата е вече абсолютно НЕактуален, така че тук ще спомена накратко каква е рутината ми е момента.

Сутрин: измиване на лицето с 3 в 1 пилинг-кремът на Lavera (четете ТУК), тоникът за лице на Clinique + dramatically different moisturizing gel на Clinique. Понякога гелчето не ми е достатъчно и го комбинирам в по-студеното време с крема на Avon NutriEffect (четете ТУК)

Вечер: ако съм се гримирала, почиствам грима с двуфазната мицеларна вода на Garnier (вече я има и в България, кратки впечатления за нея ТУК), след това измивам с течния сапун на Clinique, пропускам тоника и редувам в зависимост от това как чувствам кожата си, два крема - dramatically different moisturizing крем за много суха кожа на Clinique (четете ТУК) или pore refining moisturizing флуида на Lavera, за който писах ТУК.

Установих, че на този етап тази комбинация има прекрасен ефект върху кожата ми и с ръка на сърцето мога да кажа, че никога тя не е била толкова чиста и мекичка. Тук ще отворя поредната скоба, обаче! хаха Ако пропусна повече от ден рутина заради мързел или от факта, че толкова ми се спи, че просто измивам лицето си с чиста вода, кожата ми веднага придобива доста повехнал вид. Така, че постоянство му е майката :D

Nota bene: Моля да обърнете внимание на факта, че комплектът от 3 стъпки за грижа за кожата, за който става дума в този пост е за СМЕСЕНА към МАЗНА кожа. Ако вашата е нормална или суха, моля консултирайте се консултантките в магазина, ако имате намерение да купувате.


Clinique liquid facial soap oily skin formula

Това е продуктът, който най-вероятно ще купя в оригинален размер. Течният сапун за смесена към мазна кожа прави всичко, което се изисква от него, като на практика ме накара да спра да гледам със скептично око на сапуните като цяло. На първо място от трите продукта в 3-те стъпки, той е най-икономичният продукт, като след месец и половина употреба на тази мини-опаковка, все още имам половината от него. Количество с големината на грахче е напълно достатъчно за цялото лице. Пени се съвсем леко, изключително нежен е към кожата, почиства я до такава степен, че я усещам скърцаща, но не и суха и липсва придърпването, характерно за по-агресивните продукти за лице. Всъщност, по мое мнение, този течен сапун изобщо не е агресивен. Много ми допада лекият му аромат, напомня ми точно на чистота и пролет. Това не значи, че продуктът има парфюми. Clinique са марка, която макар да не е натурална и прочее, но не употребяват парфюми в продуктите си.
Както казах, сапунчето ще бъде продуктът, който ще купя в пълен размер, след като доизхабя тази опаковка. Преди това обаче бих се поинтересувала каква е разликата му с нормалния сапун за лице, който е с около 15 евро по-евтин хахаха (ако някой от вас знае, моля да ми сподели в коментарите :) )

Clinique clarifying lotion type 3 /смесена към мазна кожа/

С изключително смесени чувства съм към този продукт, който аз наричам тоник, а той се води лосион. Макар да е сравнително икономичен, въпреки опаковката си, от която изтича доста лесно, тип 3 се оказа адски агресивен продукт. Моята кожа е повече смесена - доста сухи бузи, по-скоро мазна, но понякога нормална т-зона и този тоник действа пагубно върху сухите участъци, като ги изсушава още повече. Затова след като няколко пъти го ползвах върху цялото лице, два пъти дневно, ограничих зоната на действие само върху носа и местата, на които имам пъпчици. Също така ограничих и до един път дневно използването му. Макар от доста време да си търся хубав тоник за лице, не мисля, че ще купя този в пълен размер. Бих пробвала тип 2 в мини-вариант, преди да направя окончателен избор. Не ми допада и доста осезаемата спиртна миризма, която излъчва.

Clinique dramatically different moisturizing gel

Този продукт ще е абсолютно подходящ за моята кожа за идните топли месеци, защото има много олекотена формула, попива мигновено, не оставя мазен филм върху кожата и в действително я хидратира. За по-студените дни, когато кожата ми е по-суха, не е достатъчен, затова и не бих го ползвала през зимата. Именно причината, че не мога да го ползвам целогодишно ме кара да се колебая в решението си дали да го купя. За моя изненада и по абсолютно неясни причини, тук не мога да намеря разфасовка по-малка от 100 мл, която е на цена от 46 евро. Останалите кремове от серията тип 1 и тип 2 имат три различни разфасовки, което прави и изборът по-лесен. Ако намеря по-малка от 100 мл разфасовка, най-вероятно ще го купя, защото тогава ще знам, че ще успея да го изхабя до зимата. Отново е доста икономичен продукт, и отново ще сравня нужното количество за цялото лице с грахово зрънце :)

Clinique dramatically different moisturizing cream

Ако предишният продукт е за кожа тип 3 - смесена към мазна, то това тук е последната стъпка от 3-те стъпки за много суха кожа. Купих го, когато бях бременна и по това време ми вършеше идеална работа, защото кожата ми се изсуши доста. Писала съм ревю на крема, към което ви препратих по-горе. Тук само искам да кажа, че реално го ползвам в момента като нощна грижа, тъй като ми остава малко от него и искам да го изхабя. Освен това върши идеална работа, след дълбока ексфолиация на кожата, която при мен винаги завършва с доста придърпване, просто стържа кожата до последно :D

Clinique repairwear laser focus wrinkle correcting cream

Този крем свърши, но тук искам само да отбележа, че много добро попадение, що се отнася до хидратацията на кожата около очите. Не видях особен резултат в борбата с финните линии или бръчките, но ми вършеше чудна работа след ден, в който съм се гримирала и усещах кожата около очите раздразнена и суха след дегримиране. Ползвах го като нощен крем и бих си го купила отново :)

Clinique Moisture surge overnight mask

Също един продукт, за който всъщност бях забравила и беше останало малко за изразходване. Учудващо, но тези 5 или 7 мл тестер (според мен 5, макар да пише 7, защото просто опаковката е МИНИАТЮРНА), стигна за доста ползвания. Определено мога да кажа, че продуктите на Clinique макар и доста скъпи, са всъщност изключително икономични и предполагат поне няколко месеца употреба, което автоматично оправдава (според мен) цената им.
Та да се върна на маската - успешно замества нощната грижа и за моя тип кожа е прекрасен продукт, който бих купила вместо нощен крем. На сутринта кожата е мека и гладка, и след измиване с вода не се усеща някакво придърпване. Мисля, че доста от вас са успели да тестват този продукт, тъй като се продаваше заедно със списание Грация (преди доста време хахаха)

●◌●


В момента съм хвърлила око на още няколко продукта на марката, като усилено се опитва да освободя място в шкафчето в банята, за да се сдобия с тях хахаха Но първо ще изхабя наличните и тогава.
Имате ли любимци сред нещата на Clinique? Споделете ги в коментарите :)

Още един поглед върху Трите стъпки: 

Clinique 3 steps през моите очи


Усмивки,
Мери