Lipstick Parade :: Vol. 1 :: Nudes

Здравейтееее :)
Преди няколко дни почистих (отново blush) тоалетката си и редуцирах най-вече застрашително повишената бройка червила. Не си направих труда да ги преброя, но мога да кажа, че запълваха до горе една цяла кутия от Glossybox (приблизително колкото Pinks кутиите като размер) + стойка за още 24 червила ... Многоточието е поради липса на логично обяснение от моя страна, защо трупам още и още червила.


PS: Този пост се "пече" вече трети месец и през това време
в няколко различни блога се появиха подобни.
Държа да отбележа, че не ги плагиатствам изооообщо! 
Просто ми е адски трудно да оформя толкова трудоемък пост :D 

PS2: Признавам си обаче, че буквално крада идеята 
на Beauty Galore за снимките със суотчове на устните като колаж :Р


В духа на собственото ми обещание, което преди няколко дни тържествено обявих в Инстаграм, след като редуцирах количеството козметика, започнах усърдно нейното изхабяване, а купуването на нови неща беше преустановено (пссст, позволих си леко отклонение, поръчах френската Birchbox :D Don't judge me!)
В поредица от няколко НЕпоследователни поста, ще ви покажа кои са червилата, които запазих, като ще ги разделя по категории според цветовете им. В общи линии отново не са малко, но изхвърлих доста голяма част от тях. На стойката от 24 броя отделих тези, които ползвам най-често. Крайната бройка е около 40 o.O Again - не ме съдете, обичам червилата :D

В днешния парад на червилата ще ви покажа нюд нюансите, които най-много харесвам! ^^

YVES ROCHER Lipstick
Nude beige


Вече съм ви споменавала това червило и знаете, че ми е много любимо. Цветът му е бежов нюд, който леко кафенее, като това го доближава до така популярните (отново) кафеви нюанси за устни. Завършекът му на устните е почти матов, с много лек сатенен воал. Издържливостта му е относително прилична, като издържа и на хапване. Изтрива се равномерно и не изсушава устните. Има леко мазнееща текстура, което прави нанасянето му наистина лесно.


BOURJOIS Rouge Velvet
07 Nude-ist


Макар да се води нюд, за мен това течно червило не е точно такъв нюанс. На моите устни има леко лилавеещ тон, и ги прави по-тъмни, отколкото ми се иска. Но въпреки това ми е голям любимец. Ужасно трайно е, изсушава съвсем леко устните (и то след няколко часа носене), а четката позволява доста прецизно и лесно нанасяне. Не бива обаче да се прекалява със слоевете, защото се напуква.
В интерес на истината от всички изброени в този пост, това червило усещам най-комфортно на устните си и определено ще се огледам за други цветове в България (тук, в Германия, не се продават наблизо хаха)

АLVERDE LE Dame König
20 Pi(n)k Mauve


Още един много любим нюанс. Има отново леко кафеникав нюанс, но при мен подсилва и изравнява естествения цвят на устните ми. Също е с почти матов финиш с лек сатенен воал и много прилична издържливост. Води се и веган, така че получава бонус точки. Единственият му недостатък е ужасно натрапчивата му миризма, която се усеща доста дълго върху устните. Вече не е налично по магазините.


МАYBELLINE Color Drama velvet lip pencil
630 Nude perfection


Имам няколко цвята от тези моливчета и колкото и да ги харесвам, задължително изискват балсам, което намалява трайността им при мен. Специално този нюд много ми изсушава устните и го нося рядко. Цветът му е с кафеникаво-оранжев оттенък и  потъмнява устните ми, но го намирам за много подходящ за хора с тъмна кожа.


CLINIQUE pop 3 in 1 
01 Nude pop

Това е възможно най-любимото ми нюд червило и скоро ще се сдобия с още цветове от тази серия. Цветът е розово-бежов нюд със сатенен финиш. Трайността му при мен не е много забележителна, но нямам нищо против да го слагам отново и отново. Не съм правила подробно ревю, но вече съм го споменавала в любимците си. Харесва ми фактът, че наистина прави устните да изглеждат съвършени, като прикрива недостатъците, в същото време самото червило не изсушава устните и ги усещам меки и сочни. Плюс е, че няма аромат.

GOLDEN ROSE Velvet matte
10


Aбсолютно матов розово-бежов нюд с по-осезаемо розова нотка. Много трайно, но и много изсушава устните, което е съществен недостатък, и затова рядко посягам към него. Въпреки това адски обичам матовите червила и те са предпочитани от мен без значение от нюанса.


ESTEÉ LAUDER Pure color
Vanilla Truffle creme


Както и името подсказва, кремообразно червило, с което усещам устните си много сочни. Не е препоръчително за хора с прекалено светла или прекалено тъмна кожа, като за първите си е направо излишно, освен, ако не искате да приличате на герои от "Живите мъртви" :D. Това червило "избелва" устните и ги прави много бледи.
Макар да не го ползвам много често, попада в топ 5 на любимите ми червила.


H&M Velvet Lip Cream 
Enchanté

Макар да се води нюд, този цвят не е съвсем незабележим, напротив, дори бих казала, че е леко неонов. Правен е по подобие на Lime Crime велветините и има напълно матов завършек, заради което ужасно го харесвам. Нанасянето му е лесно, четката е изключително удобна. Но отново не трябва да се прекалява със слоевете. Друг недостатък е, че трябва да се работи много бързо с него, защото изсъхва почти моментално върху устните и ако не успеете да го нанасете добре, ще се напука или ще остане на черти.
Въпреки това препоръчвам серията, ако си търсите хубаво матово червило, защото изсушаването на устните е минимално.


Ще ми е интересно да споделите кои са вашите любими нюд червила в коментарите.
Следващият lipstick parade пост ще бъде за червените ми червила. Но ще изчакам известно време, защото от нанасянето на 10 различни червила върху устните ми едно след друго, в момента миличките те пулсират :D
Планирам още да пиша за фуксия нюансите, които са ми също едни от любимите, а в отделен пост, който няма да е много дълъг ще включа и по-тъмните (разбирай винени и лилави нюанси, които имам).

Усмивки,
Мери