Urban Decay Gwen Stefani Palette :: Review

Здравейте, момичета.
Може би трябваше да пусна това ревю доста по-рано, но палитрата на Гуен все още се намира тук и там онлайн, така че се надявам да съм ви полезна.
Трябва да призная, че въпреки че обожавам тази палитра, имаше лека нотка на разочарование от текстурата на сенките.


Много много много исках тази палитра, защото ме грабна от пръв поглед. Дизайнът на кутията и цветовете веднага ме плениха, тъй като в последната година-две предпочитам по-нюд грим и бях сигурна, че ще я ползвам. Замислих се дали цената й от 55 евро ще бъде оправдана при наличието в колекцията ми на десетина палитри в горе-долу една тоналност. В крайна сметка реших, че щом един път живеем, значи можем да се глезим, когато смятаме, че го заслужаваме. А не го ли заслужаваме всеки ден? :)))

Със съпруга ми имаме договорка според която всеки месец имам определена сума, която мога да харча само и единствено за себе си, разбирайте - за козметика. За всичко останало плаща семейният бюджет хаха И тъкмо, когато бях решила част от тази сума да отиде за палитрата, той ме изненада, като ми каза, че вече я е поръчал и това ще е коледният ми подарък. (Сега се чудя дали да не си изпрося палитрата с ружовете за Св. Валентин (evil) :D )

Откакто имам палитрата от края на ноември миналата година, досега, когато се гримирам ползвам само нея. Ужасно много ми харесва огромната възможност от комбинации на цветовете - от ежедневен до вечерен грим.

Опаковка
Както казах, опаковката и дизайнът бяха първото, което ме грабна в палитрата. Изключително красива, здрава кутийка, която се затваря с магнит. Тежка е, така че по-добре да не се изпуска, защото само един път, според мен, ще е напълно достатъчен да се счупи. Красива е дори картонената опаковка, в която идва. Изобщо детайлите са много добре направени и доставя огромно удоволствие, дори само да си я гледате.


Продукт
В крайна сметка съдържанието е наистина най-важното обаче и затова ще обърна повече внимание на това, което намирате, когато отворите кутийката. Едва ли някой от вас не е виждал палитрата. Още месец преди да бъде пусната на пазара тя заля най-вече Инстаграм, тъй като всички бюти гурута в Америка я получиха за тестване и всеки ден имаше поне по 10 различни снимки.

Селекцията от цветове на пръв поглед изглежда доста еднообразна, тъй като преобладават нюд нюансите, но всички знаем, че Гуен набляга именно на това съчетание за очите + очна линия + запазената й марка - червеното червило. Макар, че напоследък има обратна тенденция в стила й.
В палитрата има 15 цвята сенки, като повечето са нови, но има и някои стари, които може да се намерят в палитрите Naked.
Няма да описвам детайлно цветовете, защото ще има да си пиша три дни, така че ще можете да ги видите на снимките. Мисля, че ги докарах максимално реално. Всички суотчове са БЕЗ база с едно минаване, т.е. без напластяване. Така реално изглеждат цветовете като пигментация. Най-светлите са почти незабележими, като на клепач са една идея по-наситени, тъй като ползвам база (между другото базата на Catrice изобщо не е за пренебрегване).
Нарочно снимах палитрата, без да я почистя след ползване, за да се види до каква степен се прашат сенките. Не е нещо супер прекалено, но и не е като да не се прашат изобщо.
Четох ревюта, в които пише, че сенките са по-мазни като текстура, но не знам дали моята палитра е дефектна, но всички сенки, без Danger (която е любимата ми) са доста сухи на допир. Сравнявам ги с тези от Naked 2 и трябва да призная, че според мен формулата е леко променена, като определено сенките в Naked 2 са по-мазнички и неронливи. Въпреки това не смятам този факт за огромен проблем, защото удоволствието да се ползва тази палитра елиминира този малък минус. Все пак сенките са си Urban Decay и качеството им е на много високо ниво.


Харесвам много факта, че освен прекрасните нюд цветове, в палитрата все пак има цвят. Danger и 1987 са особено красиви, но и аз както повечето хора, чийто ревюта съм чела изобщо не харесвам Harajuku - макар да е доста по-светло, бебешко розово, не съм чак толкова голям фен на този цвят.
Много ми допада Punk, който на живо една красива винена нотка, която на снимките не си личи, но е чудесен матов цвят за crease зоната или за подчертаване на водната линия.
Baby и Steady са другите два цвята, които много харесвам и нося самостоятелно на целия клепач. Останалите нюд цветове са много близки един до друг, разликата им е буквално един нюанс.

Най-ронливият цвят според мен е Pop, който има една идея по-едри частици (без да са брокатени; просто не е добре пресован вероятно) и всъщност той е основният виновник за разпрашаването на палитрата.
От двата най-тъмни нюанса, доста съм разочарована от blackout, има много суха текстура. Това е всъщност един от любимите цветове на Гуен от предлаганите от Urban Decay, но тъй като го има в Naked 2, наистина мога да кажа, че има разлика в текстурите.
Сивият serious е не много пигментиран с едно нанасяне, но с база има доста по-голяма разлика. (май трябва да update-на поста със суотчове върху база...)

Извод
Като цяло вече ви казах, че много ми харесва палитрата и си я ползвам с огромно удоволствие. С две "Но"-та.
Палитрата е определено добър избор за тези, които предпочитат неутралния грим. Наличието на 3-4 по-цветни сенки няма да ви удовлетвори максимално, ако обичате да експериментирате.
Второто "Но" е, както казах, самото качество на сенките, които имат нужда от малко повече наслагване върху клепача. Това мое мнение не се споделя ТУК, затова, честно казано, започвам да се съмнявам, че наистина проблемът е в моята палитра.
Палитрата на Gwen Stefani е наистина много подходяща за всекидневно носене и буквално радост за окото върху тоалетката.

Ще се радвам да споделите и вашето мнение в коментарите, ако имате палитрата :)

Целувки,
Мери