Обещах си... // Personal

Седя си, допивайки последното си кафе на българска територия за отминалата година и първото за настоящата. Гледам първия си залез за 2016 и последния за престоя ми в България. засега. Болна съм, посрещнах новата година с течащ нос и маска тип Дарт Вейдър, за да не заразя Лора и си мисля... Мисля си какво искам и какво трябва да направя, за да го постигна.


2015 беше доста преломна година за мен, на финалът й обаче мога да кажа, че не беше моята годинa. С изключение на най-голямото щастие с име Лора, което се роди почти в края й, годината не ми даде нищо, не ме направи по-силна, не ме накара да изпреваря миналогодишното си Аз, не постигнах нищо. Губех времето си в безсмислен престой във Фейсбук и Инстаграм, в игра на Bubble-нещо-си и Witch-нещо-си на таблета и телефона, едновременно. Гледах десетте сезона на "Приятели" без спиране през цялата година, живеех с тях, сякаш те бяха моите приятели. И в момента, в който приключваше последната серия от последния сезон, веднага пусках първата... започваха да ми липсват.. Тъжно, нали?
И днес мислейки за отминалата година не искам да правя равносметка, но мога да кажа едно - на два пъти съдбата ми показа ясно и безмилостно, че животът в един момент приключва, дори и когато се появява нов такъв. И затова реших - аз ще живея! Ще живея така, както искам и колкото искам.

Неее, не искам да ви депресирам. Искам да ви накарам да живеете, защото животът е подарък със срок на годност и трябва да му се наслаждаваме във всяка една минута. Ето защо, тази година аз си обещавам:

1. Да се науча да казвам "Не", защото прекалено често казвам "Да" и това ми изяжда главата!
2. Да се науча да не мисля за хора, които не мислят за мен и да не търся тези, които не търсят мен!
3. Да изхвърля всичко непотребно - в материален и нематериален план!
4. Да прекарвам свободното си време с тези, които най-много обичам и всяка вечер да се гушкаме на дивана, с изключени телефони и компютри!
5. Да пътувам повече и да бъда повече навън.
6. Да гушкам Кари максимално много! Нейният живот е още по-кратък!
7. Да си поставя значима цел в личен план, която да постигна или поне да започна
8. Да сменя "Приятели" със сериал, чийто сезони не съм гледала 869725692 пъти :D Спрях се на Modern Family.
9. Да не позволявам на точка 8 да обсебва денонощието ми :D
10. Да мечтая, но и да живея в настоящето. Да правя планове, но и да се пусна по течението. 

●◌●◌

И, ето, няколко дни след като започнах този пост, вече седя в уютната ни къщичка в Германия. Зарита от пране, мръсни чинии, кучешки косми и бебешки играчки навсякъде, но знаете ли - щастлива съм! Допивам последната глътка кафе и изключвам компютъра. Живот, здравей!