Lavera 3 in 1 :: Review

Днешното ревю е на един продукт, който ползвам вече два месеца и промени изцяло вида на кожата ми. И когато ми кажат, че кожата ми е страхотна (да, да, случва се :D), смело заявявам, че това е тайната ми.

Това е от продуктите, който взех без никакви очаквания. Не съм фен на 2 в 1 нещата от типа шампоан и балсам в едно или лосион за тяло с не знам си какво още, а 3 в 1 направо ми звучеше много пресилено и прекалено нереално. Но взех продукта, защото си търсех (за пореден път) хубав пилинг, а такива в дрогериите около нас по-трудно се намират. В крайна сметка още първото ползване на този измиващ крем/пилинг/маска опроверга всякакви съмнения, които имах към него.

Опаковка
Продуктите на Lavera са в природосъобразни опаковки от рециклирани материали и тази тук не прави изключение. Признавам обаче, че това е от продуктите, които предпочитам да идват в кутийка, тъй като по-лесно могат да се изразходват на 100%.

Продукт
Както вече написах това е измиващ крем, пилинг и маска за лице, като може да се използва и по трите начина. Консистенцията му е кремообразна със съдържание на много финни абразивни частици + малки сини топчета, за които е специално упоменато, че не са от пластмасов материал. Само, че не знам от какво са, признавам си :D Не се топят при допир с кожата.

Основната съставка на продукта е мента, която всъщност е и според мен голямата му тайна. В допълнение има и салицилова киселина, която действа изключително благоприятно при мазна кожа и при кожа, склонна към пъпки.

Действие
Всеки ден ползвам измивния крем/пилинг сутрин, за да почистя лицето от нощния себум и да го подготвя за дневния крем. Действието на ментата е моментално, кожата ми освен, че се усеща много свежа, дори на външен вид е такава. Ментата успява да проникне в порите и се усеща една много приятна прохлада, а това определено ме събужда много бързо.
Пилинг-частиците и микроабразивната текстура почистват много добре кожата от мъртвите клетки, включително успявам да почистя добре и около обицата на носа ми, което място е по принцип малко по-трудно за почистване.
Като маска използвам продукта един път в седмицата, като го нанасям преди баня за 10-тина минути. Още докато е върху лицето, се усеща как ментата буквално влиза в порите. Усещането е леко пиперливо и щипе една идея, но ако не сте с чувствителна кожа, определено не е проблем. За мен дори е приятно.

След измиване на продукта, кожата е много мека на допир, не е пресушена, но все пак се нуждае и от хидратиращо дневно кремче. С продължителната употреба на пилинга забелязах, че оставя все по-трайно чисти порите и тези около носа осезаемо се свиха. Нещо, което е описано като ефект върху опаковката и което смятам, че изпълнява. Също така, откакто го ползвам, не са ми се появявали пъпчици, дори по време на цикъл :)
Ароматът е леко алкохолен, смесицата между мента и салицилова киселина не е толкова приятна на мирис, но за пореден път ще кажа, че ароматите са строго индивидуално нещо и някой може да му хареса.

Съдържание


Не съм сигурна само дали този продукт е стигнал вече до българския пазар, тъй като е сравнително нов и за немския, но ако го видите - силно го препоръчвам за тези от вас, чиято кожа е смесена, мазна или склонна към образуване на пъпчици. Цената беше около 5 евро, но е доста икономичен продукт. Количество, колкото това на снимката (колкото грахово зърно, но разстелено :D) е достатъчно за цялото лице.
Смело мога да заявя, че съм фен на продуктите на Lavera, като използвам още един техен измивен гел, за който ще пиша по-натам. Включително и за Лори купих няколко неща на Lavera, но две от тях леко ме разочароваха и затова в момента минах на Weleda.
Ще ви бъде ли интересно да напиша впечатленията си за тях в друг пост? Очаквам отговори в коментарите <3

Целувки,
Мери