I ♥ CHRISTMAS TAG


Здравейте, момичета :)
Нямам нито много време, нито особено желание за писане тези дни, тъй като съм си в България, както вече сигурно знаете, ако следите в ФБ  или Инстаграм. Повечето време на този етап прекарваме в уреждане на административни въпроси, като изкарване на ЕГН на Лора, ходене по лекари, слагане на ваксини, както и в промяна на моето местоживеене в България. Вече мога да кажа, че официално и по документи съм пловдивчанка хахахах
Днес обаче ми попадна един коледен таг в блога на Кали Starryeying, който много ми хареса и тъй като скоро не бях правила тагове ми се иска да отговоря на малко питанки хихи И да се опитам да ви заредя с коледно настроение, ако такова още ви липсва, защото (по мои наблюдения) в България все още не е никак коледно!


1. Кой е любимият ти коледен цвят?
Трудно ми да избера един коледен цвят, защото за мен най-коледна е комбинацията между бяло и червено със златисти вметки тук-таме, така че наистина не мога да се спра само на един цвят, още повече, че по принцип любимият ми цвят няма нищо общо с Коледа :)


2. Кой е любимият ти коледен филм?
Адски трудно е да се спра само на един :) Коледа не е Коледа без Сам вкъщи, но не е и Коледа без Love Actually или Чудото от 34-та улица, но също така и Договор за Дядо Коледа :)))

3. Коя е любимата ти коледна песен?
Тук нямам никакви колебания. Тя е само една и мога да я слушам денонощно -

4. Най-предвидимата (очакваната) коледна традиция?
Малко ми беше трудно да преведа на български този въпрос, тъй като на английски беше: The most anticipated Christmas tradition?, което може да бъде едновременно очаквана или предвидима. Аз ще отговоря на въпроса, коя е най-очакваната от мен коледна традиция. И тя определено не е свързана с раздаването на подаръци. За мен Коледа е да се събереш със семейството, да хапнете, да пийнете, да се отдадете на спомени, да разглеждате детски снимки на вече порастналите членове на семейството, а тази година Коледа ще е много специална за мен, тъй като ще е първата такава за моето прекрасно малко ангелче и макар тя да я помни после, аз ще се погрижа тя да е страхотна! :)


5. Истинско или изкуствено е дървото ти?
Когато говорим за коледни дръвчета, искам да уточня, че всеки има своята представа за тях. За мен лично истинското коледно дръвче създава най-истинското коледно усещане, но мисълта, че животът на това дръвче трае само до Нова година, а след това заминава в контейнера за боклук, ме побърква. Най-добрият вариант е за живо дръвче в саксия, но гледането им е много трудно, личен опит. Затова от няколко години насам коледното ни дръвче е изкуствено.

6. Пижама или шикозна рокля за коледната вечер?
За предпочитане е удобството на пижамата. Но тъй като в повечето случаи прекарваме Бъдни вечер и Коледа при семействата ни, а не вкъщи, залагам по-скоро на удобни дънки или клин и коледен пуловер. (Тези дни трябва да мина през H&M!!!)


7. Кога отваряш подаръците си - на Бъдни вечер или на Коледната сутрин?
Когато бях малка ни беше традиция да се събираме по пижама сутрин при елхата. Сега вече, когато не спя в полунощ, обикновено отварям подаръците дори преди това. С раждането на Лора обаче съм решила да променя това и да възобновя традицията да разкъсваме подаръчните хартии на сутринта, в компанията на коледни филми и горещ шоколад.


8. Вярваш ли в Дядо Коледа?
За съжаление, не. Спрях да вярвам още в детските си години, след като видях откъде мама и тати купуват подаръците хахаха

9. Какво е коледното ти желание?
Колкото и тривиално да е, искам да има здраве. И повече усмивки. За всичките ми близки.

10. Правила ли си някога джинджифилова къщичка?
Уви, не, но много ми се иска и ще изчакам Лори да порастне малко, за да си създадем още една коледна традиция с нея :)


11. Каква е мечтаната ти коледна дестинация?
Винаги съм си мечтала за Хавайска Коледа, като човек, на когото студът не понася особено :D В последните години обаче все повече и повече започвам да мечтая за Коледа в скандинавските страни - възможно най-близо до Северния полюс :)


12. Кое обичаш повече - да даваш или да получаваш подаръци?
Всеки обича да получава подаръци, но за мен Коледа е времето, в което трябва да даваш, без да очакваш да получаваш. Обичам усмивките и емоциите, които предизвиквам с един подарък, било то и малък, но винаги от сърце. Така че определено предпочитам да давам! :)


13. Можеш ли да изброиш всички елени на Дядо Коледа?
Единствено и само Рудолф ми е известен хаахааа Останалите предполагам, ще уча заедно с Лора :D


14. Какво е любимото ти коледно ястие или лакомство?
Сърмичкиииииии forever!

15. Професионалист ли си в опаковането на подаръци или се проваляш гръмко?
Ами някъде по средата хахаха Не съм про, но ми се получават нещата с малко повече старание :) Обичам процесът по опаковане, повече от избирането на подаръците. Обичам панделките и празничната хартия в коледни мотиви, обичам лудницата около рязането, меренето, сгъването и прочее съпъстващи опаковането на подаръци дейности хахахаха Странно ли е?! Кажете ми, че не съм единствена! :D


♥♥♥

По традиция оставям тагът отворен и ако ви е интересен, ще се радвам да споделите своите отговори. Ако имате блог и решите да пишете там, оставете ми линк в коментарите. Ако нямате блог - отговорете на въпросите в коментарите! Нека да си създадем прекрасно коледно настроениеееее ♥♥♥

Целувки, 
Мери