Baby time :: Musti by Mustela / Review


Здравейтеееее! :)
Днес времето при нас е адскиии мрачно, мирише на сняг (Winter is coming! :D), но и това не ни спря от двучасова разходка с Кари и Лора :)
Идеята ми беше да пиша за шишета на NUK и Avent, но кофти времето не ми позволява да направя хубави снимки (а тези застояват на компютъра от две седмици). Въпреки това със сигурност ще има пост за тези шишета, защото смятам, че може да бъде полезен за бъдещи мами. Надявам се, че бюти любителките няма да имат нищо против факта, че наред с ревюта на козметика, ще има и бебешки постове. Все пак никой не ви задължава да ме четете :)Днес ще покажа нещо, което дори моето богато въображение и не толкова лоша обща култура не предполагаха дори, че съществува, а именно бебешки парфюм. Лора го получи като подарък от колега на татко си, а аз възнамерявам да й го открадна :D Става дума за парфюма Musti на небезизвестната марка за бебешка козметика Mustela.

На първо място трябва да кажа, че това е изключително подходящ подарък за бебета и деца, ако сте от хората, които не искат да подаряват дрешки. Кутията, в която парфюмът идва, е адски красива с голяма картонена пеперуда на върха (за съжаление я изхвърлих и не успях да я снимам), а в добавка има прекрасно плюшено мече. Изобщо Лори успя за отрицателно време да събере впечатляваща колекция от плюшени мечета (лирическо отклонение: не знам дали съм ви казвала, но аз съм ЛУД фен на плюшените мечета, и в България имам огромна колекция от такива, събирани в продължение на 15 години от буквално цял свят. Който ходеше в чужбина ми носеше мече хихи Надявам се, че Лора ще бъде също толкова зарибена като мен по тези прекраснотии).

ОПАКОВКАТА
Musti пристига в красиво заоблено стъклено шише от 50 мл, което намирам за адски сладко :) Освен това има и много красива картонена опаковка с мече и пеперудка. Самата сладост! Флаконът се затваря не много плътно с интересна синя капачка, на която е изписано името на парфюма.


АРОМАТЪТ
Винаги съм казвала, че ароматите са много индивидуално нещо и ако на мен ми мирише на портокал, на вас може да ви мирише на ягода, примерно. В случая парфюмът за мен е разкошна смесица от ароматни пролетни цветя, свежи цитруси, бебешки омекотител за пране и бебе. Оставя много свеж полъх след себе си и се усеща доста дълго върху кожата (тествах го върху моята, върху Лори не искам да пръскам, защото тя самата още мирише на бебе и този аромат е опияняващ :) ). Определено бих го ползвала аз самата, но ще го запазя за Малчолина, докато поотрасне малко и загуби невинния си аромат.

СЪДЪРЖАНИЕ
Това, което прави парфюмчето напълно безопасно за бебета е именно съставът му, който е 92% от натурални съставки. Няма никакви изкуствени оцветители, фталати, парабени, алкохол и феноксиетаноли. Трябва да призная, че за натурален аромат е страхотно попадение.


КАКВО МИСЛЯ?
Както казах, не съм пръскала малката с парфюма и няма да го направя скоро, най-много да ароматизирам дрешките й с по едно впръсване за някой повод, но засега мисля, че тя самата миришка прекрасно и не искам да губя този аромат. Като оставим това на страна, отново ще кажа, че това е прекрасен подарък и определено не толкова тривиален колкото поредната дрешка (ние събрахме и доста дрешки, но някои от тях Лори ще може да носи като стане чак на 3 годинки lol). Лично аз бих подарила този парфюм на детенце на 4-5 годинки, което вече ще се е загледало по гримовете на мама и определено ще го зарадва. Така, че ако имате мъничка принцеса, ето ви идея за подаръче.


◌●◌●◌●
Кратичко и не много съдържателно ревю, ама дар словото нещо ми се губи напоследък :D Следващият пост ще е на бюти тематика, тъй като го обмислям от 100 години, но чакам по-светли дни, за да направя някакви по-читави снимки хахаха

Целувки, 
Мери