Unboxing :: My little Creative Box // October 2015

Здравейте, плодчета :)
Тази сутрин реших да пиша от леглото и някак ме хвана яд на мен самата: "Защо не практикувам това уютно занимание по-често?" С чаша ароматно капучино, лежерно полегнала с лаптоп в скута.... ех, че кеф! Определено ще се замисля за това в бъдеще :D

Пиша днешния пост с капка тъга, но и с пълното съзнание, че взех правилното решение за себе си. Малеeе, ще рече човек, че ще се местя отново или нещо подобно, а? хахаха Не, причината е съвсем произаична. Това е последният (поне засега) пост за My little box в блога ми. Така се получи, че октомврийската кутия е последната ми и взех това решение малко след като я отворих. Като всяко подобно решение - и това си има предистория. Всичко започна август месец, когато кутията ми мистериозно изчезна. Няколко мейла и един месец по-късно, след септемврийската кутия, от My little box ми изпратиха уж августовското издание. Да, ама не! Получих отново юлското и  радостта ми бе кратка, защото козметичните продукти в нея се повтаряха с изключение на един. Е, подарих кутията и отново писахме на компанията. Те признаха, че е станало объркване и три седмици по-късно ми изпратиха кутията за август... И както се казва -нека октомври бъде август. Сдържах се да виждам какво има в кутията, докато не я получа и честно казано, разочарованието ми беше голямо... Някаква чантичка, която не впечатлява с кой знае какво, поредната бяла козметика, силно миришеща на българска роза и един бронзър, който ще е идеален за Beyonce, но лично аз сигурно само ще тествам... А да, и 4-5 ластика. Абсолютно нищо впечатляващо.
Междувременно дойде и септемврийската кутия, която вече ви показах. Тя определено беше пълна с неща, които ползвам с голям кеф и мога да кажа, че адски ми хареса.
Но не изтри разочарованието от юлската и августовската кутии. След като вчера получих и октомврийското издание, решението, че трябва да прекратя абонамента си, дойде от само себе си. Нищо в настоящата кутия не ме впечатли до такава степен, че да тръпна за следващото издание.
Това, разбира се, далеч не означава, че кутията е лоша. Напротив. Има своите попадения, но просто аз имам по-високи очаквания и с изключение на месец Септември, те просто не се оправдават. Най-вероятно ще се върна отново към добрите стари Glossybox, които по традиция пускат страхотни продукти в месеците около Коледа :) А може да пробвам и кутиите на Douglas Doubox. Ще реша следващия месец. А сега, след толкова бла-бла, нека все пак да надникнем под капака на октомврийската My Little box.

Този месец тя е направена в колаборация с Pinterest, където в последната седмица всеки ден се пускаха спойлери за това какво съдържа кутията. И отново, базирайки се на тези спойлери, очакванията ми бяха изкуствено завишени. За мен те нямат нищо общо с реалното съдържание.
За първи път кутията не идва с принт-рисунка на Канако и това отново разочарова, но да кажем, че капакът все пак представлява интерес и кутийката е подходяща за складиране на крафт нещица :)
Отваряйки я, слава Богу, не ме лъхна аромат на българска роза. Не ме лъхна всъщност никакъв аромат, което беше първото положително нещо. Сега, аз лично съм в чуденка защо са решили да кръстят кутията Creative. Първоначално си помислих, че вероятно вътре има наистина крафт материали, с които да си правим собствени проекти - като планер, например. Е, да, ама отново не. Единственото "крафт" нещо в цялата кутия ми изглежда по детски нелепо и най-вероятно ще стои в кутията, докато при някое бъдещо пролетно почистване, не бъде хвърлено в кофата...
И така, ето какво все пак съдържа кутията за октомври

 → пазарска чанта от груб плат с логото на My little Box и надпис: 

"Collect moments, not things"


→ китайски джаджи за украса на слушалките на телефона 
→ картичка със симпатичен принт и цитат на Алберт Айнщайн

"Creativity is intelligence having fun"
→ списание с най-вече модни предложения за есента и пакетче зелен чай
→ торбичка с козметични продукти:

Qiriness :: Le wrap Radiance anti-dullness Oxygenating mask 50 ml
(липсва картонче с описание и цена)
My little box :: Midnight Cream Relaxing skincare 40 ml/16 euro
Ainy skincare :: Multifunctional oil - hair, skin and face 100 ml/29 euro

Най-ми хареса определено чантата, но тя ще изчака да бъде ползвана през лятото, защото не смятам, че е удачна за зимата, а пък ми е прекалено красива, за да я тъпча с плодове и зеленчуци от пазара :) За всеки случай, ще си я държа в дамската чанта. Би свършила идеална работа при някой шопинг тур.

Вероятно сте се досетили, че нещото, което ще си каже "Здрасти" с кофата, са иначе идейните джаджи, с които да "облечем" кабела на слушалките за телефона. Не ползвам често, да не кажа изобщо слушалките си, но пък те самите са искрящо розови и си ми харесват такива хахаха Така, че това в пакетчето определено няма да бъде използвано. Наистина безполезен избор.

И макар всеки един продукт от козметичната торбичка да ми допада и всеки един ще бъде ползван, изпитах леко разочарование от факта, че декоративната козметика в кутията не е по-добре застъпена. Истината е, че за 6-те месеца, в които получавам кутията, натрупах завиден брой лосиони за тяло. Обичам бялата козметика, но не и когато получавам почти еднакви продукти в подобни кутии. В крайна сметка съм доста заинтригувана от маската за лице, която има за цел да избелва петна. Имам няколко участъка от лицето, които имат нужда от намеса в това отношение и ми е любопитно как ще се справи този продукт с тях :)

●●●

Както казах, кутията наистина си има своите впечатляващи нещица и вероятно на много от вас ще се хареса. Аз обаче трябва да призная, че през всичките месеци, в които я получавах, тайничко завиждах за козметиките в английското издание. Не знам дали знаете, но във френското (което аз получавам) и в английското издание, козметичните продукти са различни с изключение на тези от марката My Little box. И, да, изпробвах доста нелоши френски продукти, но определено в английското издание на кутията имаше къде-къде по-интересни такива.
Равносметката, която си направих, прибавяйки и необходимостта всеки месец да пътувам 50-60 км, за да си получа кутията, реално ми показа, че не си заслужава парите - 17 евро за кутия+бензина. За тези пари мога да си поръчам луксозните кутии на LookFantastic, например :) И макар My little box да е приятно гъделичкане за всяка жена, мисля че се наситих на кутията и е време да пробвам нещо друго. :)

Целувки, 
Мери