Zoeva 'Mixed Metals' palette ~ First impressions & Swatches

Здравейтееее!
Не, не съм загърбила блога. Все още не :))) Просто в последните дни времето е безобразно хубаво (с тези си думи вероятно 100% го урочасах) и прекарвам по-голямата част от часовете през деня полегнала на шезлонг в градината, попивайки прекомерно много слънчеви лъчи. Резултатът е трайна загуба на ориентация в света, изключителна разсеяност, постоянно забравяне на всичко и всички (за тези неща виня до голяма степен и растящия тумбак... Определено се отразява на цялостното ми светоусещане. В знак на съгласиe получих силен ритник :D).
А, да не забравим и още една трайна последица от тези така обичани от мен лъчи - изгаряне! Слава Богу, нищо опасно, само повърхностно и малко кисело мляко свърши перфектна работа за заличаване на червенините, които при мен се превърнаха в "разкошен" текезесарски тен :D
Но стига излишности - да си говорим по същество, а? :))))

Героят на днешната ми публикация е палитра, която влиза в графа "Любими", без грам да се замислям и това само от първо докосване. Макар днес да говоря за първи впечатления от тази палитра, далеч не съм с първи впечатления от марката Зоева и реално тази палитра не е много по-различна от другата ми налична на бранда - Rodeo Belle (ревю ТУК).
Днес обаче ще си говорим за Mixed Metals, която ви показах в поста с първата ми поръчка от Douglas.

Aко сте от хората, които не обичат да четат или просто искате да видите "на живо" палитрата, директно си пускайте видеото ;)


ОПАКОВКА
Всички опаковки на палитрите на Зоева са от много твърд картон, като се затварят с магнитен капак. Това ги прави леко неподходящи за пътуване, още повече, че самите сенки са лесно раними и е въпрос на малко друсване в куфара, за да се случи най-лошото, от която се опасява всяка жена-маниак на тема сенки - счупване! За щастие от бранда са измислили решение, като палитрата пристига с картонена втора опаковка, която служи за предпазител, за да не се отваря палитрата в чантата.

Опаковката на Mixed Metals е камуфлажна и макар да не съм фен на камуфлажа, не е толкова силно дразнеща :)

ПРОДУКТ
10 сенки по 1.5 грама. Нищо по-различно от стандартните за бранда палитри. Девет от сенките са със страхотен металически блясък, а десетата е възможно най-черното матово черно, което някога съм виждала и тествала.
Сенките не са кремообразни, но са толкова добре пресирани, че се мажат като масло по клепача, не се нуждаят и от база. Разбира се, трайността им с база ще бъде едва ли не вечна, но без държат няколко часа. При това на сравнително мазен клепач като моя. :)
Пигментацията им е сравнима отвсякъде с тази на Urban Decay и го казвам като човек, който е имал общо 5 палитри на UD и две на Зоева. Всяка сянка си има свое име, което аз винаги много харесвам, но разбира се, това не ги прави уникални.
Всъщност уникални са самите цветове, като от първо топване на пръста имам точно три любимци в тази палитра.


Първи ред отляво надясно:
Alloy - разкошен кафеникав нюанс лек розовеещо-лилав подтон. Много особен цвят, който е страхотен за пъстри и тъмни очи. Със силен металически финиш.

Neo Brass - един от любимците ми; жълто-зелен меден цвят, отново с красив металически финиш

Bronce - следващият ми любимец; маслинено-зелено с много приятен блясък. Обичам зелените нюанси сенки и много ги харесвам в комбинация с почти черните ми очи хихи

Rusty Steel - буквално си е ръждива стомана, силно кафенеещ нюанс. Отново с металически блясък.

Copper Plate - медено-червен цвят, супер благороден, много наситен (както всички останали, както се вижда).

Долният ред отляво надясно:
Warm Silver - това е единственият светъл и ненатрапчив цвят в палитрата, който е идеален за хайлайт. Имам абсолютно същият цвят на (според мен) не много известната марка Емите, който е единична сянка и струва цели 18 евро! По-скъп от цялата тази палитра хахаха
А това топло сребърно е много красив хайлайт в цвят слонова кост с дискретен блясък въпреки металическия си финиш

Platinum - третият ми любимец в палитрата, който ще се превърне в една от най-носените ми сенки! Разкошен! Феноменален цвят! Леко зеленеещ, леко сивеещ, леко платинен, на моменти дори дуохромен хахаха Не мога да го опиша с една дума, надявам се, че суотчът го показва в цялата му прелест! :)

Ore Stone - много красиво морско-мастилено синьо, оприличавам го на водорасло хахаха Честно казано е по-матов финиш от останалите, но не е 100% мат.

Aluminum - метално сиво с много силно металически блясък. Повторението е нарочно, за да добиете пълна представа за наистина наситеното сивото, което е.

Onyx - няма по-подходящо име за този цвят! Това е най-черното черно на света! Единствената сянка със 100% матов финиш в палитрата, с разкошна пигментация. Макар да се праши за разлика от останалите 9 цвята, то е съвсееееем леко и почти незабележимо, когато сравните с други матови сенки.

Суотчовете са направени без база, като съм нанесла от всяка сянка по два пъти, за да изпъкнат на снимката. Определено са достатъчно пигментирани и с едно нанасяне, което се вижда много добре във видеото ;)


За съжаление, ми се струва, че снимките изобщо не предават и 1/10 от красотата на тези цветове! Но се постарах да са максимално близки! Просто самият им леко дуохромен ефект на живо е мноооого по-забележим!

ЦЕНА-КАЧЕСТВО
Цената на всяка палитра на бранда е 17.50 евро. Дразнещ е само фактът, че доставката до Германия (независимо от поръчката) е 4 евро), а до България - 9 евро. Разбира се, ако поръчате повече продукти, тази цена е някак оправдана, още повече, че палитрите идват супер грижливо опаковани, без какъвто и да е шанс да се натрошат.
Малък съвет за живеещите в Германия - ако искате да поръчате повече продукти на Зоева, възползвайте се от факта, че Douglas.de (откъдето онлайн може да закупите продуктите) доставят безплатно при поръчка над 25 евро. Т.е. една палитра и едно червило, например, ще ви дойдат с 4 евро по-евтини от сайта на Зоева :) За съжаление тази опция не е валидна за България.
За мен качеството на сенките на Зоева е наистина превъзходно и както казах - напълно измеримо с това на Urban Decay, да не кажа, че дори цветово немският бранд ме пленява повече. Лично аз се оттървах от три палитри на УД, като си оставих само Нейкид 2 и 3 и грам не съжалявам, защото в сенките на Зоева намерих по-добрия заместител. (Лично мнение, с което не ангажирам абсолютно никого)

Ще се радвам, ако споделите вашето мнение за палитрите на марката, а също така имайте предвид, че на 1 юни пуснаха и нова палитра с всички нюанси на какаото и шоколада ;) Мисля, че любимите на всичко шоколадово биха останали очаровани :)))))