My little PROVENCE box | Unboxing

Здравейте, момичета :)
След като преди два-три месеца се отказах от абонамента си за Glossybox Germany, реших, че мога да се поглезя известно време с няколко от толкова сладките и красиви кутии My little box, за които този момент жадно четях в блога на Ели - Maquilab.
Кутията е истинска радост за окото с изпипания си до последния детайл дизайн и съдържание и съм радостна, че имам възможността да се докосна до тези кутии :)


Първо, малко пояснения! Както повечето от вас знаят, аз живея в Германия. Това на практика правеше невъзможно получаването на тази кутия, тъй като пазарът й на разпространение включва единствено и само Англия и Франция. С помощта на предприемчивите български превозвачи (за повече инфо - просто напишете презовачески фирми в Google и ще ви излязат всевъзможни писания по темата), имате възможност да я получавате и в България, чрез поръчка през английския сайт.
Аз обаче се възползвах от прекрасната възможност, че живея на "калкан" - на границата на три държави, една от които по случайност се оказва Франция. След като поврънках на френско-говорящия ми съпруг известно време, той се нави да погледне френската страница на My little box и се сети, че обикновено във Франция се предлага услугата - доставка до обществено заведение. След кратко запитване до mylittlebox.fr, това бе потвърдено и няколко минути по-късно кутията ми беше поръчана. Вчера тя пристигна в една симпатична френска хлебарничка на около 50 км от вкъщи и с кратка разходка до там, се сдобих с кутийката.
С цялото това излияние искам да кажа, че ако се намирате на територията на Германия в близост до френската граница, има възможност да получавате кутията. Ако сте във вътрешността на страната обаче - тази възможност, за съжаление, е нулева.

От друга страна - ако сте във Франция... ами още не знам защо не поръчвате тази кутия! За мен тя е малко съкровище, което ще успее да усмихне всяка жена :) ПС: Трябва да призная, че имаше и разочаровани хахаха Мъжът ми реши, че кутията е направо празна :D, но аз съм мега щастлива от продуктите в нея! Нека да ги видим, shall we?

Майската кутия идва под наименованието My little provence box и е посветена на така романтичния и ухаещ на лавандула френски прованс, където "слънцето изгрява два пъти на ден". Където можете да се наслаждавате на прекрасните лазурни води на Средиземно море, настанили се удобно под цветовете на ароматна ябълка с чаша божоле в ръка... Еххх, Прованса - уют и романтика, които заслужават да се усетят :)
"Провинциалната" кутия има страхотен принт на капака  - няма какво да го обяснявам, той се вижда :) Определено трябва да намеря някакво приложение на тази красота!
От вътре ни посреща картичка с дългокрака французойка, която пийва червено вино с щастлива усмивка. "В Прованса слънцето изгрява два пъти на ден - сутрин и след сиеста" гласи картичката ;)

В малко списание пък може да почерпите идеи за дома и собствения си стил, в който да доминира именно темата "provence". Kaкто може би сте се досетили, моят френски стига до там да поздравя и да си поръчам само кафе с мляко и много захар. Много ми е любима фразата жъ пъ пль, което ще рече: "Не мога повече" :D Идея си нямам как се пише на френски, но звучи толкова в стил Джоуи, който се учи на езика на Виктор Юго :D Ta с това исках да кажа, че списанието за мен, са просто красиви снимки, които разглеждам и нищо повече! :)
А сега към реалното съдържание на кутията

Страшно сладурски магнити
DIY гривна 
Запазената марката на кутиите - сладурска платнена торбичка с красив принт
Три травъл сайз продукти на L'Occitane en Provence
Молив-сенки My little Beauty

Магнитите са жестоки и веднага украсиха хладилника! Идеята е да можете да "преобличате" девойката в някоя от предоставените дрешки, което намирам за супер сладурско, макар и леко... детинско и излишно :) Но пък никога не е късно да се върнете към детските си години :)


Много ме зарадва гривната, която е супер масивна, а към нея има два цвята конци, с които (според указанията в списанието), може да сътворите собствена уникална гривна! Нямам търпение да се вдъхновя :)


Изпитах леко разочарование от факта, че в кутията има само травъл размери на козметичните продукти, като не броя молива, разбира се. Но все пак L'Occitane е сравнително скъпа козметика, още повече във Франция, та разбирам защо са толкова миниатюрни.

Получих
  • 7,5 мл тестер на Fleurs de Cerisier - много приятен пролетен цветен аромат, с екстракт от черешов цвят от Luberon, Provence. Страшно свеж и опияняващ аромат с натурални съставки :)
  • Amande Shower oil с бадемово масло в размер от 75 мл, който съм много любопитна да тествам, защото досега не съм пробвала олио за душ :) В състава му също влизат адски много натурални съставки. :) Признавам, че не мога да се ориентирам дали е 100% натурален :) Нямам опит и с марката :)
  • Amande Milk Concentrate с бадемово мляко - напрактика лосион за тяло, с внушителните размери от 20 мл :)))) Пише, че кремчето се топи при допир с кожата, като я подхранва и прави невероятно мека. Ако успея да се намажа два пъти, би било добре :)))
  • Crayon Epatant the amazing eyeshadow crayon My little Beauty - много красив цвят на златисто кафе, изключително мазен със сатенен финиш. Много харесвам такива цветове и определено този е попадение :) Не мога да говоря за трайност, но на ръка се трие без усилия. 

Това представлява кутийката за май месец. Доколкото Ели ме информира разликата с английските кутии в повечето случаи е само козметиката :) Нямам търпение да си взема днес и априлската хахахх Не знам поради каква причина, но при поръчката на майската, стана така, че ще получа и априлската, което е суууупер странно (още повече, че пристига след майската), но не се оплаквам. Надявам се на благоволението на мъжа ми, да ме кара всеки месец до малката френска хлебарница да си получавам моите candy :D Поне в следващите 2-3 до 4-5 месеца! После ще си пазарувам кротко бебешка козметика хахахх Усмихвайте сееее!

♥ stay POSITIVE ♥