Безплатни Bloglovin' buttons | Tips & Tricks

Здравейте, момичета :)
Вероятно забелязахте поредната промяна в дизайна на блога ми... Уви, колкото и досадно да е (вероятно) за някои от вас, аз просто не мога да се задоволя само с една визия и бързо ми омръзва всичко. Затова и за пореден път си позволих да си поиграя с темплейта, като този път вкарах в голяма степен любимия ми жълт цвят! :) За да е по-слънчевоооо :)Играейки си, реших, че стандартните картинки, които се предлагат за bloglovin са изключително скучни, а предходната ми вече е прекалено зимна. Затова си сътворих лично моя :D След това обаче намерих още сладурски картинки в нета, които е жалко да останат без предназначение и реших да ги пипна малко и по миналогодишната идея на прекрасната Empirina, да ги направя готови за вашия bloglovin.
Освен картинките, в този пост ще ви опиша детайлно и как да си сложите bloglovin button :)

Предварително уточнявам: картинките са взимани от различни
източници в нета, като аз добавих само и единствено
 надписите и ги оразмерих! :) Нямам права над рисунките.
За съжаление, изобщо не съм добра с молива :)
Ето и какво сътворих:


Как да сложите някоя от тези картинки в sidebar-a си. Важи само за blogger! :)

1. Запазете избраната картинка, като цъкнете на нея с десния бутон на мишката и натиснете Save image as...
2. Kaчете снимката в PhotoBucket.com или друг избран от вас онлайн сайт :) Аз използвам photobucket, като в настройките съм задала да си го виждам само аз :)
3. Направете си профил в bloglovin. Aко вече имате такъв отидете в него и натиснете Bloglovin button (oт падащото меню горе вдясно). От показаните опции изберете тези с картинките, като натиснете Get this icon. Копирайте кода!


4. Влезте в админ панела на blogger/ Оформление/ и натиснете Добавете притурка. Оттам изберете HTML/JavaScript

5. В прозореца, който се отвори пейстнете кода, който трябва да изглежда по подобен начин! (НЕ КОПИРАЙТЕ този код оттук, защото той ще води желаещите да ви следват към моя блог):

<script type="text/javascript" src="https://widget.bloglovin.com/widget/scripts/bl.js"></script><a class="bloglovin-widget" data-blog-id="12698111" data-img-src="http://www.bloglovin.com/widget/bilder/widget_watkins.gif?id=12698111" href="http://www.bloglovin.com/blogs/berrys-place-12698111" target="_blank"><img src="http://www.bloglovin.com/widget/bilder/widget_watkins.gif?id=12698111" alt="Berry's place"></a>

6. Заменете маркираното с розово от ВАШИЯ код с url-aдреса на картинката, която сте си избрали и вече качили някъде :)
7. Преместете притурката, където бихте искали да бъде и натиснете Запазване на подредбата :)

Картинките са стандартен размер и би трябвало да паснат идеално. Ако все пак имате проблеми или въпроси, пишете ми тук или на мейла, и ще ви помогна :) Отговарям при първа възможност, най-късно на следващия ден :)
И още един път - този пост има за цел само да ви предложи някакви сладурски картинки + съвети как ги използвате, без да претендира да е уникален по замисъл :) Ще се радвам да ми кажете също така дали ви допадат такива постове, защото имам няколко идеи, които смятам да реализирам в бъдеще, ако ви харесват ;)

Надявам се да съм ви била полезна :)