Travel | Castle Eltz

Здравейте, момичета :)
За днес съм ви приготвила едно кратко пътешествие, до едно романтично място ииии една голяма новина хахахах Всъщност тези от вас, които ме следят в Инстаграм вече знаят каква е новината, а останалите от вас - ами, ще разберете след краткото ни пътуване до замъка Елц! :)
Замъкът Елц се намира в непосредствена близост до немския град Кобленц. Без GPS или учтивата помощ на усмихнатите граждани на близкостоящото мини-градче Münstermaifeld, няма да успеете да го откриете лесно хахаха Не се вижда от магистралата, не се вижда от пътя, не се вижда през иначе равните поляни, които в един момент се издигат до високи планински ридове. Замъкът не се вижда дори от паркинга, където ще си платите 2 евро, за да настаните автомобила и да се прехвърлите на шатъл. А ако сте любители на природата горещо ви препоръчвам да се разходите пеша по невероятно живописния път, който за около 20 минути нормално ходене ще ви отведе до красота, която спира дъха! Мисля, че всъщност снимките сами говорят за себе си! :)


Замъкът Елц е на 850 години и е останал непокътнат по времето на Втората световна война. Убедена съм, че заради местоположението си, ще остане непокътнат и по време на други, не дай си Боже, войни! Около прекрасното каменно творение се издигат няколко хълма, които играят роля на естествена "защита" и осигуряват разкошна гледка за сутрешното кафе. В допълнение, от двете страни на замъка криволичат плитки реки, идеални за разхлаждане в големите жеги!


Спалнята на графа с личен кът за молитви

Банята! :)

Стаята за игри и отмора

Детската спалня

Стаята с трофеите
В замъка до днес са запазени автентичните спални, оръжейни, стаи за гости, стаи за игри и кухня. Срещу вход от 9 евро може да видите къде са спали някога граф и графиня Елц, а също така и дървените играчки на малката графиня Елц - някоя от всичките! Защото поколението на граф Елц и до днес е продължено, но фамилията е предпочела да не живее в това достолепно каменно здание, събиращо в себе си Средновековие, Барок, романтизъм и елементи от китайската и ориенталската история :) Всъщност идеята да не живееят там е чудесна, защото вътре е толкова студено, че 30-минутната обиколка на едва 1/3 от стаите, доведе краката ми до почти измръзване. Не е било лесно да живееш, обграден от камъни!


Снимките от вътрешността на замъка са взети от официалния му сайт, тъй като е забранено използването на камерите :) Забравих да спомена, че в замъка има и малка съкровищница, в която са запазени в брилянтно състояние бижута, оръжия и сервизи. Снимките от съкровищницата са правени с телефон, така че се извинявам, ако са с лошо качество, макар аз да обожавам камерата на телефона си хахахха

Добавете надписПървообразтът на днешните statement колиета :)

И за финал: голямата новина, която гордо се пъчи на снимката в гората около замъка! :) Моя милост и прекрасния ми съпруг очакваме първото си дете! Много е чакано, много е желано и в момента съм един от най-щастливите хора на света. С това отговарям и на десетките питания "Защо не снимам в Ютуб". Пазя бебето си ;)

Отново снимка, правена с телефон хахааха
Надявам се това кратко пътешествие да ви е харесало. Отдавна не бях пускала подобни постове, а аз много ги харесвам :)
Пожелавам ви страхотна вечер и прекрасна седмица!
ПС: В поста подбрах малко снимки, защото, 
ако трябва да сложа всички,... няма да може да го отворите ахахах

♥ stay POSITIVE ♥