Къде да намерите хубави безплатни темплейти за blogger | Tips and Tricks

Здравейте, момичета :)
В последната година доста често ми се случва да си сменям дизайна на блога (мисля, че сте го забелязали вече (rofl)). Причината е, че изобщо, ама изобщо не мога да се задоволя само с една визия, която да остане трайна хахаха Може би идва от зодията ми. Близнаците обичаме да ни е разнообразно, еднообразието бързо ни доскучава, дори дразни. В търсене на перфектният дизайн, ровя в интернет почти постоянно, заради неумението ми сама да си напиша HTML кода :D
В този пост искам да ви споделя няколко места в интернет, където може да намерите прилични темплейти за блога ви без пари :) На последно място ще споделя и мястото, от което аз си купих (да, купих, но направо без пари!) последния темплейт, защото съм адски доволна от него и засега смятам да се позадържи повече време.


Имайте предвид, че какъвто и безплатен темплейт да си изберете, ще се наложи след това да го доизкусурявате - да намествате елементи, да оправяте шрифтове, снимки и прочее. Отнема доста време, но с подходящото вдъхновение и доооооста ровене в нета, всеки ще се справи. Щом аз самата успявам ахахааха
*Заглавията са линкове към сайтовете.

Това е може би най-богатото откъм читави като дизайн темплейти for free, на което попаднах. Има доста разнообразни теми, за всеки вкус, както се казва. Минусите са, разбира се, че са предвидени за блогове на английски език и може да срещнете проблем с шрифтовете. Toзи проблем обаче се решава с добавяне на код със съответния шрифт, който искате! Как? Попитайте Google. Става супер лесно.
Освен това в 90% от случаите слайдовете на темплейтите, които имат такива, не работят и аз самата не успях да разбера как да ги накарам да проработят. Вие може и да успеете, така че това не е голям проблем. Подобни теми, които са напълно безплатни нямат никаква поддръжка и ще трябва да се справите с тях напълно сами. Това значи, че ще се наложи да поровите в кода, за да натъкмите нещата, както искате да бъдат :)

Тук по-рядко влизах да търся темплейти, повечето изключително наподобяват или са същите като тези на Wordpress, но за blogger. Oтново ще се изправите пред същите проблеми, както с предходния източник на безплатни теми. Определено няма да е супер лесно, но в повечето пъти си заслужава :)

Tук най-малко ми харесват темите, но има също много, които са 1:1 с тези на Wordpress.
Oсвен, че са безплатни, имат обаче и платен вариант, който се поддържа технически и винаги може да попитате човекът, изкодирал темата за помощ, защото все пак сте си платили. Безплатните темплейти отново подлежат на мнооого ровичкане. За жалост, това е минус при всички безплатни теми. И го смятам за напълно разбираемо - "Приятелите са приятели, но сиренето е с пари", гласи една българска поговорка :)


Тук има доста красиви теми, супер стилни, изчистени, за порастнали блогове :) Отново имат опцията да бъдат и платени, но може да изтеглите и безплатната версия. Според написаното в този сайт, темите са responsive, което означава, че можете да си ги моделирате както поискате, без много усилия, но усилия има. Повярвайте ми - тествала съм вероятно 50% от всички теми, които ви показвам хахахаха

ВАЖНО: Винаги следвайте инструкциите за качване на темплейтите, и сваляйте настоящия си темплейт на компютъра, за да сте сигурни, че ако нещо се обърка, няма да оставите в блога си тотална каша, а просто ще му върнете стария дизайн. В интернет е пълно с tutorials как се случват нещата, включително съм намирала и на български, но лично аз предпочитам английските сайтове. Всичко е обяснено детайлно, с картинки и няма начин да не се разбере :) 

Накрая казах, че искам да споделя местенцето, откъдето аз се сдобих с настоящата си тема. Правя го с ясното съзнание, че още някой може да си избере точно нея, а аз хич не си падам по дублирането на дизайните, но в крайна сметка живеем в свободен свят и всеки може да прави с блога си каквото поиска :)

Купих темата за 2.90 евро от Etsy от продавача BloggerTemplates. Открих го много случайно, влязох просто да разгледам и около половин час се взирах в цената. o.O Стори ми се невъзможно ниска заради останалите цени, които надвишават 20 евро. Самата аз не искам да давам много пари за нещо, което ще трае при мен от ден до пладне, така че този вариант много ме удовлетвори :) Най-готиното е, че темите от този продавач се нуждаят от съвсем малко пипване и точно нулеви умения по HTML. Аз лично си добавих някои неща, които на мен ми харесват - като девойката, която ви качва директно горе на страницата и курсора панделка. Оставих от предишния си дизайн заглавието, което мисля, че сравнително добре се върза с цветята от темата :) В темите, които предлага продавача сами можете да си избирате с какъв фонт да са текстовете ви, да сменяте цветовете, изобщо да правите каквото поискате и това в крайна сметка се отрази на крайното ми решение да си купя от неговите теми :) Отговаря максимално бързо на питанките ви, и може да ви помогне с инсталирането на темата, ако срещате проблеми.
Според мен останалите темплейти са също изключително красиви и стилни, супер изчистени и аз самата доста време се чудех кой точно да взема :) Спрях се на най-детския възможен, но в момента се вдетинявам на 100% и ми пасва идеално на настроението :)

♥♥♥


Много се надявам този пост да ви е бил полезен. ТУК може да намерите пък първия ми пост от поредицата Tips & Tricks, където може да намерите сайтове, които да ви помогнат в дебрите на HTML кодирането :)

♥ stay POSITIVE ♥