5 безплатни online редактора на снимки | Tips & Tricks

Здравейте, момичета :)
Продължавам със серията от Blog Tips & Tricks, защото се оказа, че 1. Явно нещата, които споделям са ви интересни и полезни (предният пост се радва на голям успех!)и 2. За мен самата е готино да пиша на такива теми, като се отдалеча леко от козметиката :)
Днешният пост е посветен на няколко интернет местенца, където можете да редактирате снимките си за блога и/или да добавяте разни работи по тях, в случай, че бихте искали.
ПС: Не откривам топлата вода в никакъв случай.
Просто се надявам да съм наистина полезна :)


Имената на сайтовете са линкове към тях!

PicMonkey


Тази програмка е първата, за която разбрах преди дооооста време. Ако не се лъжа някоя добра блогърска душа ми я подшушна :) Доста дълго време обаче избягвах да я ползвам, защото имаше проблем със запазването на снимките (може да е бил само в моя комп, де). Този проблем е вече отстранен и това местенце ми е любимото за добавяне на надписи на заглавните снимките в постовете (включително и на днешната снимка). Ужасно ми харесват повечето шрифтове, които се предлагат безплатно. Освен това има много готини стикери и именно с тази програма правя и header-а на блога всеки път, когато го сменям.
При upgrade на програмата, за който обаче се плаща, тя предоставя още мноооого възможности за доизкусуряване на снимките, но лично аз се задоволявам с неплатената версия и съм страшно доволна!

Преди да оправят бъга на PicMonkey, това беше любимата ми програма :) Особено за колажи! Напоследък обаче е доста бавна, но това може да се дължи и на допотопния ми интернет, който върви със скоростта на охлюв понякога... Въпреки това силно я препоръчвам при направата на колажи, защото предлага най-различни опции и е напълно безплатна. Освен това има и приложение за мобилни телефони, което е идеално за обработка на снимки в Инстаграм ;)

PixlrExpress


Тази програма съвсем скоро разбрах, че я има и онлайн, преди това много дълго време я ползвах на таблета. Т.е. може да се намери и в PlayStore-a. Има всякакви опции за изсветляване, контраст, sharpness и т.н., ако не сте на "ти" с Фотошопа. Отново има доста интересни шрифтове за текстове на снимки, както и разни стикери, но те са меко казано... странни хахахаха Аз я ползвах за колажи, защото има готини опции за тях :)

FotoFlexer


До този момент не съм ползвала тази програма, само я разгледах, но има доста симпатични опции.
Могат да се редактират и снимки от facebook, photobucket и т.н. Има най-различни филтри за снимките, ако искате да слагате такива и се работи отново изключително лесно - само с кликане. Отново при мен върви малко бавно, но отново виня интернета си. Така е на село, пък било то и германско :D


iPiccy


Oтново програма, която не съм ползвала детайлно, само за няколко снимки за проба. С нея можете да коригирате несъвършенства по кожата, ако снимате Грим на деня, например, можете да режете, да въртите, изобщо да правите със снимката, каквото поискате.

♥♥♥

Oтново искам да кажа, че не откривам топлата вода по никакъв начин, и със сигурност сте чували за тези фото-редактори, но ми се стори полезна тази ми идея да ги споделя с вас. Ще се радвам, ако и вие споделяте вашите хитринки :))))
Ако ви е интересно, ще споделя в следващ пост кои са апликейшъните, които ползвам за обработка на снимките за Инстаграм на таблета и на телефона. Кажете ми да бихте искали в коментарите :)

♥ stay POSITIVE ♥