Review | Lollipop Cosmetics :: Eyeshadows, Bronzer & Blush

Здравейте, плодчета :)
В предния пост ви признах, че в последния месец и половина не си купувам козметика, затова пък по време на престоя ми в България през декември и малко от януари, накупих доста козметични продукти. Част от тях не си заслужават приказките, но друга част просто реват за отделни ревюта.
Тук времето е доста слънчево в последните дни (пу-пу) и започвам бавно да излизам от зимната летаргия, в която бях изпаднала. Използвам хубавото време повече за разходки, но от време на време ми се ще да драсна някой ред тук.
Продуктите, които днес ще ви представя, са идеални за наближаващата пролет - като цветове най-вече :)


За тези от вас, които не са чували за Lollipop Cosmetics, най-долу ще намерите линк към сайта на компанията. Тя е италианска, cruelty free, a в самите продукти няма парабени и ароматизатори. Разбира се, това не ги прави натурална или био козметика, но мен лично ме радва факта, че не тестват върху животинки и са лишени от алергени :)
От няколко месеца от бранда предлагат в България най-новата си козметична серия SERIE ITALIA, която (по снимките сами може да се убедите) силно наподобява козметиката на Inglot. В този пост няма да правя сравнение на двете марки, защото не притежавам нищичко на Inglot, което отбелязвам като свой пропуск, защото обожавам цветния им магазин хахаха На първо четене обаче ми прави впечатление очевадната разлика между двата бранда - количеството на сенките на Lollipop е по-малко от това на Inglot. Това за мен не е минус, тъй като и цените при Lollipop са по-ниски. Лично аз и не съм огромен привърженик на сенките с голям грамаж, защото смятам за абсолютно невъзможно тяхното изхабяване, освен ако не се ползват с професионална цел, разбира се.

Преди да поговоря за всеки продукт отделно, ще спомена опаковките.
Те са квадратни, пластмасови, но не и евтини като външен вид; имат различни големини и се затварят с помощта на плътен магнитен капак, който за мое учудване, се оказа изключително стабилен. Трите кутийки, които виждате в този пост, преживяха пътуване в куфар, свободно пуснати и не се отвориха и на милиметър. С помощта на самия магнит, супер лесно пък можете да извадите рефила и да го подмените, ако се налага.

СЕНКИТЕ


Започвам с най-любимата ми част. Не тайна, че съм голям привърженик на сенките и имам поне десетина различни палитри, както и безброй единични. Само трезвата мисъл, че почти не ги използвам, е причината засега да се въздържам от още покупки. Палитрата, която имам на Lollipop, се казва Parma, и е от 4 цвята с матова основа и ситни блещукащи частици. Отгоре надолу по часовниковата стрелка:
1. Слоново сиво със сребристи блясъчета (304 сиво)- уви, няма по-точно описание на цвета, колкото и думичката "слоново" да не ми се струва на място. Той е точно като на слонче. Като качества не се различа от предходните сенки
2. .Лавандулово лилаво със ситни сини глитърчета (311 лилаво)- силно пигментирано, блендва се много лесно, но и се праши доста. Може да се носи и без база, макар да стои доста бледо. За по-наситен ефект винаги използвам база, а суотчовете са направени върху базата на р2.
3. Шоколадово кафяво със сребристо-сини глитърчета (341 кафяво) - на пръв поглед върху тази сянка най-много си личат блясъчетата и в самата палитра изглежда доста странно. Глитърчетата си личат силно и нанесени на клепач. Текстурата на всички сенки е доста суха, може би именно това ги прави и доста ронливи. Отново като качества - 1:1 с останалите, единствено с малкото уточнение, че е една идея по-пигментиран.
4. Млечно жълто със ситни златисти глитърчета (226 жълто)- отново силно пигментирано, отново лесно се блендва и отново се праши доста. Веднъж нанесено обаче на клепача не дразни в никакъв случай и все пак трябва да се внимава при самото нанасяне.

ПС: Цената на единичния рефил в момента на сайта на бранда е 3,90 лева!
Празната четворна палитра пък струва 7 лева.
Цялата палитра (с тези цветове) се продава за 26 лева под името Parma!

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:
Много ми допада, че сенките са със силно матова основа, а блясъчетата просто придават един вид тържественост на цялата палитра. Нанесени на кожа, ситните блещукащи частици не седят отделно, а някак се смесват с матовата основа и придават лек, мноооого лек перлен ефект. Единствено на кафявата сянка си личат отделните частици.
Работи се страшно лесно със сенките, трайността им върху база е цял ден (не съм ги носила без, затова не мога да кажа колко време биха издържали). Самите цветове, които аз имам са много красиви и смятам, че напълно подходящи за идващата пролет :)
Единственият минус за мен е именно това, че се прашат и сухата ми текстура. Някак ми се иска да бяха една идея по-мазни. :)

РУЖЪТ


Вторият продукт, който ще ви представя е ружът, отново серията Italia. В сайта се предлагат 6 цвята. Моят е много прекрасна пепел от рози, която в самия сайт изглежда доста по-тъмна. На живо е малко по-розова, а на кожа... с лек прасковен подтон. Има копринена, суха текстура, която на допир е страшно приятна. Абсолютно матов е, макар на определена светлина в опаковката да забелязвам изключително дискретни блясъчета. Силно пигментиран е, затова трябва да се борави много внимателно, иначе има реална опасност да заприличате на клоун. Доста е траен и дори в края на деня все още си личи :)
ПС: Цената на рефила е 11 лева
Цената на кутийката е 6 лева

БРОНЗЪРЪТ


Последният продукт е повече от идеален за топлите месеци, които предстоят. Имам малък опит с бронзиращите продукти, като в повечето случаи ги ползвам само и единствено за контуриране (колкото го мога :D). В сайта на Lollipop се предлагат два нюанса, като моят е по-светлият. Много приятно млечно-шоколадово, с дискретен златист блясък, който на кожа почти не си личи. Отново доста суха, но пък копринена текстура, което за този вид продукт за мен е плюс, защото можете да контролирате нанасянето. Силно пигментиран e, затова се налага да ползвате по-малко количество, което трябва да блендвате отново доста внимателно. За мен този нюанс ще бъде силно подходящ за дами с лек бронзов загар, които искат да подчертаят скулите.
Аз лично никога не бих го ползвала на цяло лице, с цел да придобия тен, просто би било неестествено. Но дори в по-студените месеци е хубав контуриращ продукт.
ПС: Цената на рефила е 11 лева
Цената на кутийката е 6 лева


На лицето си нямам нищо друго освен бронзър и руж.

За финал:
Трябва да призная, че много ми допаднаха и трите продукта, но определено съм най-голям фен на сенките. И определено бих си купила някоя друга палитра. Харесва ми изключително голямото разнообразие от цветове, които се предлагат на сайта на бранда, както и възможността сами да сглобим палитра, не само от сенки, но и от ружовете и сенки 2 в 1. 
Забележката ми е, че цветовете на сайта не отговарят напълно с реалните такива, но вероятно няма как това да е на 100%. Винаги има разлика. Също така силно се надявам, че от бранда обмислят отварянето и на магазин, в който могат да се тестват продуктите на живо. Иначе си е леко хазартна дейност поръчването на сляпо. :) 

*Продуктите са ми предоставени от Lollipop Cosmetics
*Изразеното мнение е както винаги лично, напълно обективно и базирано на лична употреба на продуктите.

♥ stay POSITIVE ♥