5 блога, от които черпя идеи

Здравейте, момичета :)
 С малко закъснение - честита баба Марта. Пожелавам ви румени бузки и широки усмивки!
Днешният пост ще бъде доста по-различен от това, което сте свикнали да виждате в блога. Планирам го от доста време, но по една или друга причина желанието ми за блогване рязко спадна.
Ще ви призная две неща, които ще ви шокират, ако следите блога от близо :D Не купувам козметика и почти не седя пред компютъра! Шах с пешка, а? :D Такова ми е настроението от месец насам и някак не виждам шанс скоро да се оправи, но да видим хахахаКакто казах от доста време на насам планирам този пост, а и други подобни, тъй като ми се случва доста пъти да ме питат за разни неща по дизайна на блога. Аз, разбира се, не съм измислила топлата вода, не си приписвам кредити за нищо и в никакъв случай не съм специалист по HTML и CSS, нищо не разбирам от програмиране, но все пак с повече четене в нета, успявам да приложа към блога си доста неща, които смятам, че допринасят значително за добрия му външен вид. Да, харесам дизайна на блога си хахаха.
Затова в днешния пост ще споделя 5 местенца, 5 блога, в които винаги намирам интересни идеи, които да приложа към моя собствен блог и които места са всъщност основната причина да искам да променям вида на блога през няколко месеца, а понякога и по-често хахахах.

ПС: Имената на блоговете са линкове към тях!

Открих това местенце много случайно, в търсене на отговор на поредния въпрос по HTML, който имах към най-добрия си приятел Google. Факт: винаги, когато не знам как се прави нещо по блога, директно пиша How to... в търсачката и просто следвам съветите на хората, които са си направили труда да опишат стъпка по стъпка "Как да центрираме заглавията" или "Как да добавя social media buttons". Най-елементарните примери :)
В този блог ще намерите адски полезни статии за дизайна на един блог (включително малко безплатни темплейти), за снимките, за писането, за популяризирането на блога като цяло. Мацката пише на супер разбираем език и смятам, че всеки може да почерпи вдъхновение от нея. И освен съвети за блога, пише и за козметика ;)В този блог може да намерите отговори на най-често задаваните въпроси по отношение на дизайна на блога - от оразмеряване на снимките до центриране на заглавията. Повечето неща съм изпробвала лично и винаги проверявам първо тук, ако имам въпрос.
Открих този блог сравнително скоро.  В него има доста интересни джаджи като бутони Back to the top (aко се чудите за какво е девойката, която прави балони от дъвки вдясно, просто я натиснете), безплатни темплейти, разделители, забавни курсори и всякакви подобни. Мисля, че определено ще си намерите нещичко и за вашия блог :)
Много приятно местенце с много полезни постове, за всеки, който иска да направи блога си една идея по-оригинално местенце. Мацката предлага и много красиви темплейти, но за жалост са платени.Също прекрасен блог с много безплатни уроци по HTML и CSS, tips and tricks за blogger или wordpress, както и готови темплейти за вашия блог, но отново платени.
В бъдеще смятам да пусна и един пост за най-читавите места, откъдето може да се сдобиете с безплатен темплейт за блога си, който да изглежда добре. Имайте предвид обаче, че винаги ще се налага да доизкусурявате разни неща. В началото изглежда трудно и времеемко, но после ще си мислите, че цял живот с това сте се занимавали хахаха


Надявам се този пост да ви е бил полезен и ще се радвам да споделите в коментарите, дали искате повече подобни постове със съвети и трикчета по отношение на блоговете. Отново подчертавам, че аз не съм специалист в сферата, но от толкова много ровене, съм намерила страхотни ресурси, от които може да се черпи информация :)
ПС: Преди малко видях, че и Мани (и не, не я копирам :D ) е пуснала подобен пост, за оптимизация на "Популярни постове", така че, ако още не сте го погледнали, поправете тази грешка :)


♥stay POSITIVE ♥