Любовта витае във въздуха | SNB Любов + Misslyn Mon Amour | Ревю


Здравейте, Берита.
Ще започна поста с това, че за мен всеки ден е празник на любовта, когато си открил правилната половинка ;) Когато си хванал здраво онази истинската, "ridiculous, inconvenient, consuming cant-live-without-eachother" любов, която любимата ми Кари Брадшоу търсеше в продължение на шест сезона по HBO. :D Затова не смятам, че Св. Валентин е голяма работа и задължителен празник, но пък ми става едно много мило на душата, когато наоколо (макар и само заради маркетинга) витае един любовен дух. Не случайно в блога ми летят мечки с балони-сърца и не случайно отдясно виси надпис "All you need is LOVE".

Хората, които ме познават, знаят, че за мен това е най-важното и когато имаш любовта, всичко останало се подрежда без много грижи. Е, добре де... с малко. Ама иначе няма да е интересно, нали?И понеже харесвам и традиционните български празници - какво по-готино от това да споделиш любовта на чаша (who am I kiddin' :D ) бутилка вино, oсобено червено такова. Френско бордо от... Бордо - ароматно, наситено, леко сладникаво, разливащо се като нежна магия... (ПС: Не, не съм алкохолик :D)


Aма аз доста се отплеснах. Днес всъщност ще си поговорим за два лака, които са много любовни :) Няма да ви изненадам като кажа, че двата носят името на любовта :)

Лакът на Стар Нейлз България ("Любов") е класическо червено, което в 15-милимитровата бутилчица изглежда доста тъмно. Нанесен на нокти, на два пласта е абсолютна класика и за мен точно онова червено, което всяка дама трябва да има в колекцията си.
Майка ми обича да повтаря, че червеният лак е за перфектни нокти. Аз тук ще поспоря и ще кажа: Червеният лак прави ноктите перфектни! :)

И тук е мястото да вмъкна това, което всички си мислят, гледайки тези снимки: "Къде е тръгнала тази с нейните бебешки нокти, които на нищо не приличат?". Ами снимки на хубави нокти в нета - бол! Ама тези от нас, които са ощетени от природата с дълга, красива и добре оформена плочка, какво да правим? Да си теглим ножа или да си слагаме изкуствени нокти?!? Ми не! Аз ще си показвам бебешорите и си се гордея с тях! :) 
Но да се върнем на Любов :) Едно от нещата, които най-много ми харесва е четката! Обичам големите плоски четки, които обхващат цялата плочка с едно движение. Тази четка тук е идеална не само за моите микроскопични нокти, но и за по-големи плочки.

Трайността на лака зависи при мен много! Тъй като в момента ноктите ми са кота нула, всеки лак на тях издържа от ден до пладне. Още на втория ден има забелени връхчета. Този тук не прави изключение. Тествах го обаче и на по-дълги нокти (преди да ми се счупят, още в България) и трайността беше за задоволителните 4 дни :)

За мен специално има един минус на продукта, който няма да спестя. Но държа да отбележа, че е минус за мен, която има 50+ лака. Бутилката е прекалено много мл. Това си е запазена марка на СНБ, всичките им лакове са в по-големи опаковки, но имат и такива в по-малки! :) Защо казвам, че е минус? Защото за човек, който сменя цвета на лака да кажем всяка седмица, такова количество лак е абсолютно невъзможно за изхабяване. Ако обаче сте фенове на червеното и сте като любимката ми Виктория Бекъм и предпочитате един нюанс за нокти - то тогава няма да имате никакъв проблем. Дори напротив - количеството ще се яви плюс ;)
                                                    ♥

Второто лакче, което ви показвам е на марка, която аз лично не съм виждала в България - Misslyn. Дори тук, в Германия, я има само в дрогерии Müller, откъдето го купих и аз :) Лакът със звучното име Mon Amour представлява безцветна гел основа с доста големи на размер сърца в червено и загатнато розово. Какво по-валентинско, а? За мен този лак е чудесен само за акцент на един нокът, на всичките 10 най-вероятно ще бъде като за карнавал.
В интерес на истината срещнах големи затруднения с нанасянето на този лак, особено на толкова малки нокти, като моите :) Гелът е прекалено гъст, затова си играх да вадя сърчицата едно по едно и да ги слагам на ноктите... Вероятно нанесен на няколко пласта, ще стои доста интересно, може би трябва да пробвам хахаха
Няколко думи ще кажа и за лака на Флормар - 327 Tender Beige... Много харесвам продуктите на марката, лаковете не правят изключение. Този тук е типичен нюд в цвят слонова кост, на два слоя си стои прозрачен. Идеален, според мен, за френски маникюр, но сметнах, че ще е добра основа за сърцата :)


                                                   ♥
Това вероятно няма да е последният пост на любовна тематика в блога, но още не съм си избистрила в главата какво точно искам да пускам. Може пък някоя манджа да ви покажа... и доста ме е яд, че не снимах печеното свинско от снощи, защото се получи страхотна вкусотия :)

Обичайте се ;)

PS: От този пост само лакът на СНБ е комплимент от ПР.
Мнението изказано за него е лично мое и не е повлияно от подаръка ;)

♥stay POSITIVE ♥