Catrice Absolute Matt *Eyes wide matt* Palette | Ревю

Здравейте, плодчета :)

Предполагам знаете, че тази пролет Catrice ще разширят асортимента си и ще добавят две нови палитри, няколко нови единични сенки и разни други благинки :)
Матовата палитра, герой на днешната публикация, беше пусната преди 2-3 месеца ексклузивно само в дрогерии Müller в Германия и, ако трябва да бъда честна, я забелязах съвсем случайно :D Първата ми асоциация е, че много прилича на Naked Basics, както между другото споделят и доста немски блогърки.Аз не мога да направя такова сравнение, но ако гледам само картинки - определено палитрата на Catrice прилича повече на втората Basics - с по-студени тонове, по-светли, по-естествени. Говорейки за качество - без да съм виждала Basics 2 на живо, но имайки други няколко палитри на УД, определено бих казала, че няма база за сравнение.
Това обаче не означава, че палитрата на Catrice е лоша. Напротив - отсега си казвам, че за 5 евро, мнооооого си я харесвам.

ОПАКОВКА
Кутийката е стандартната за сенките на бранда, пластмасова с прозрачно капаче, а надписът е в така популярният напоследък цвят rose-gold. И аз не изоставам от тенденцията да съм фен на този нюанс, определено е интересен :D Капачето се затваря стабилно. Към сенките има абсолютно неизползваем апликатор/четка. Всъщност, ако сте от хората, които могат да се гримират и с апликатор - той ще си свърши добра работа, защото се почиства изключително лесно. Но четката... тя е абсолютно негодна за нищо хахах

ПРОДУКТ
Шест цвята сенки за ежедневен, супер ненатрапчив нюд вид :)
Класическо бяло - напълно матово, снежно бяло, със средна пигментация (като цяло пигментацията на всички сенки е ок. или под средното ниво БЕЗ база. То се вижда на суотчовете.
Нежно розово - по-скоро бих го оприличила на мноооого бледа слонова кост, не е някакво бебешко розово, стои много нежно, отново напълно матово, но бих казала доста непигментирано
Кафеникаво сиво - това е любимият ми цвят в палитрата. Нито сив, нито кафяв, нито бежов. Много ми е трудно да определя какъв е точно. Матов е, но има лек сатенен финиш. Под силна светлина, могат да се видят леки блещукащи частици, които обаче остават незабележими на окото.
Млечно кафяво - Много близък до предходния цвят, отново с този леко сатенен финиш, когато се разнесе по клепача. От този цвят до последния пигментацията е малко над средното ниво, като дори без база са по-забележими.
Кафе - за мен този цвят е точно на кафе, силно пигментиран
Сиво - много обичам сиви сенки и тази не прави изключение; силно пигментирана, много красиво наситено сиво, отново с мнооооого миниатюрни блясъчета, които си личат само при силна светлина.

По отношение на пигментацията искам да вмъкна това, че за мен е нормално матовите сенки да са по-слабо пигментирани, но това отново си зависи от различните брандове.
Важно да се каже, че всички сенки не се ронят, текстурата им не е абсолютно суха, но не е и мазна. Прилепват плътно за клепача, преливат се идеално, без база обаче трайността им е много ниска. На суотчовете съм използвала класическата база на Urban Decay.


МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Отново искам да кажа, че за мен приликата с Naked Basics се изчерпва до вдъхновението. Определено идеята на тази палитра е била да е dupe на УД, но като изпълнение не бих казала, че са се справили.
Въпреки това за цената си от 5 евро, палитрата е много must have за тези от вас, които харесват изчистените, ненатрапчиви и напълно естествени визии. Вероятно фактът, че не са особено пигментирани няма да се понрави на някои от вас, но сложете ръка на сърце и ми кажате - не ползвате ли база всеки път?! :) Аз самата не знам какво сме правили, когато не е имало база за сенки в тийн годините ни хахахахах

♥♥♥

Тук е мястото да спомена, че втората палитра, която ще се появи на пазара, е отново вдъхновена от Naked, но този път от розовата 3-ка :) Тъй като имам тройката, доста се колебая дали да взема и палитрата на Catrice. Обичам палитрите, но не и тези, които са със сходни нюанси. Тествах я само в ДМ, като ми направи впечатление колко по-пигментирана е. Но все пак тя не е матова, така че е нормално :) По отношение на това дали е dupe на 3ката. Немските блогърки твърдят, че не е на 100%, но аз смятам, че ако търсите евтина алтернатива, тази ще ви задоволи напълно! :)

♥♥♥

Част от новата колекция. Още в линка: Source

Доколкото знам, новите продукти на Catrice ще се появят на пазара в Бг на ранна пролет :) Така, че хвърлете едно око на палитрите :)

*Палитрата съм си купувала сама, от бранда нямат никаква намеса в това ревю.
Просто реших, че един път и аз мога да бъда полезна с нещо ново на пазара :D

♥ stay POSITIVE ♥