Review | Ebelin PinselreinigerЗдравейте, прекрасни :)

ПС: Извинявам се за заглавието на немски. При заглавията запазвам оригиналното
изписване на наименованията на продуктите
Днес пристигам с един доста интересен продукт, който аз лично ще ви препоръчам. Той е вече част от асортимента на ДМ-ския бранд Ебелин в България. Става дума за спрея за почистване на четки, с който направо се преродих!
Продължавайте да четете, за да разберете защо ;)Тези от вас, които са чували за небезизвестния brush cleanser на MAC, със сигурност могат да си представят радостта ми от факта, че в любимата ми дрогерия се появи подобен продукт, на цена, която е далеч по-достъпна!
Тук е мястото да кажа, че никога не съм използвала почистващия лосион за четки на МАС и вероятно е класи над този, който ще ви покажа днес, така че в никакъв случай не искам да правя сравнение :) Просто споделям радостта си, че най-накрая имам възможност да изпробвам подобно чудо, защото - признавам си без бой, миенето на четките ми е най-омразната бюти рутина :D

Всъщност откакто имам този спрей, буквално ви казвам, че улесних живота си максимално, тъй като основното почистване на четките ми се свежда до минимум. Но едно по едно! :)

ОПАКОВКА
Пластмасово лилавеникаво шишенце под формата на спрей, което прави продукта доста лесен за употреба. Просто пръскате върху четките, без да бъркате, да топите и прочее. Минус: помпипчката малко изпуска... и понякога направо излива продукт.

ПРОДУКТ
Течен като консистенция със силен алкохолно-парфюмен аромат. Предназначен за почистване на четки, гъбички и апликатори за грим, без значение от материята!

НАЧИН НА ИЗПОЛЗВАНЕ
Напръсквате четките и оставяте 2-3 минутки да подейства препаратът. След това с памучна кърпичка, хубаво избърсвате четките!

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Първо, искам да кажа, че този спрей НЕ ЗАМЕНЯ основното миене на четките. Но определено го свежда до минимум. Всеки сам преценява кога да мие четките си. Има хора, които го правят след всеки грим, аз лично смятам, че един път на седмица е ок! Много често, обаче го правя един път на две седмици, въпреки че не е правилно, защото четките събират всякакви гадости, които след това пренасяме върху очите си!
Хубавите и чисти четки са от една страна предпоставка за красив грим, а от друга - гарант, че няма да прихванете някое възпаление на очите. Така че, момичета, не пренебрегвайте миенето на своите помощници.
Добрата новина в случая е, че с този спрей, прането на четките при мен вече става един път в месеца. Причината е, че ползвам спрея след всяко гримиране, за почистване на четките, които съм използвала. И както се вижда от снимките - резултатът е перфектен! Четките са почистени, а вярвам и дезинфекцирани, въпреки че аз лично предпочитам да използвам и допълнителен спрей със спирт (най-обикновен етилов спирт във флаконче със спрей-накрайник, с който пръскам четките след употреба).
Тъй като при номерът със сухата памучна кърпа, резултатът при почистването не е толкова задоволителен, си позволявам след като съм напръскала четките и съм ги оставила 2-3 минутки да престоят, използвам мокра кърпичка (в случая на Бочко), за да доизбърша четките, след което ги оставям да изсъхнат нормално. Резултатът се вижда на снимките :)
Вероятно не е най-правилният начин, но пък резултатът ме удовлетворява на 100%.


Минус: С четките от очна линия и сенки, се справя чудесно, но ФДТ-ите леко спъват този спрей и резултатът не е много убедителен, да не кажа хич!
За съжаление, не се сетих да направя снимки!

Извод: като цяло аз лично бих купувала този продукт отново и отново, защото ми харесват резултатите. Четките за ФДТ обаче все още се нуждаят от редовно 100%-во почистване, така че дори не хабя спрея за тях. Не е продукт must have, но лично аз препоръчвам, ако сте от хората като мен, които не харесваме тази част от бюти рутината, а именно - прането на четки :)

Позволявам си да ви пусна и линк към ревюто на любимата ми Тея Тед на същия продукт, тъй като нейното мнение е различно и както винаги смятам, че ако има повече мнения за един продукт, по-осъзнат и по-правилен избор можем да направим :) Така, че ако имате и вие ревю, моля, споделете го :)

♥♥

Вие как и с какво почиствате четките си? Споделете трикчета в коментарите ^^


♥ stay POSITIVE