INTERVIEW WITH BLOGGER | Nina from Nina Haveheart's blog


Здравейте, прекрасни :)
И тази седмица  ми се иска да започна с едно позитивно интервю, в което ми се искаше да поканя интересен, позитивен и чаровен събеседник. И веднага се сетих за Нина! Не сте чували за нея? Да бе да! Сигурна съм, че всеки, който чете тези редове в момента мноооого добре знае коя е NINA HAVEHEART!!! За мен Нина е прекрасен човек, с когото с удоволствие бих споделила чаша ароматен чай (поне няколко пъти в седмицата). Тя е ерудирана, тя изпитва любов към природата, тя се бори за нея, тя е усмихната и да бъдеш в компанията й е цяло удоволствие. Което надявам се скоро отново да изпитам 
Стига обяснения в любов! Представям ви Нина 


Бери: Коя е Нина Haveheart?
Нина: Хм, аз съм момиче с мечти и надежди, обичащо природата. Гледам от положителната страна на нещата и се влудявам, когато ми казват, че това или онова не може да го бъде. Всичко е постижимо, стига да имаш желанието да го направиш! Зодия стрелец съм, а който се интересува знае, че за нас свободата е на първо място, свободата - да избираш сам, да не бъдеш ограничаван, де не бъдеш поставян в рамки. 
☼ Всеки сам избира пътя, по който да върви и ценностите, които да следва.

 Ъм, доста сериозно стана, но... :D.


Б.: Преди да премина към по-закачливите въпроси, искам да ми разкажеш повече за твоята дейност в БАН.
Н.: Моята дейност в Националния институт по Геофизика, Геодезия и География, департамент „География“, официално приключи. Бях там 3 месеца на стаж от студенстките стажантски порграми на МОН. Неофициално все още се водя стажант и винаги, когато имат нужда от помощ, могат да се свържат с мен и аз, ако имам възможност, да се включа в техните дейности, както стана и при последната командировка по Огоста, за която ме взеха с тях. Дейностите, които извършвах по време на стажа, бяха свързани основно с Географски информационни системи, но няма да навлизам в подробности, защото едва ли ще е интересно. :D А това, което правихме на командировката по Огоста, го описах доста подробно в този пост - http://www.ninahaveheart.com/2014/09/2.html

Б.: . Природата е нещо страшно красиво, което повечето от хората оценяват прекалено малко. Особено българската природа, която с годините умира все повече... Как ти би мотивирала хората да се грижат повече за нея? Какво би им казала, за да ги докоснеш?
Н.: Да ги докосна? Ъм, в интерес на истината, гледайки как се развива обществото ни, смятам, че не трябва да се опитваме да докосваме хора, които не се трогват лесно, а по-скоро трябва да ги „сплашим“, защото това може би било по-успешно. Ако изляза от тази черногледа картина, реално все пак виждам някакво положителено развитие на природозащитната дейност и едно въвличане на все по-големи маси хора, но пак смятам, че това е породено само от факта, че хората виждат, че оцеляването им зависи от това какво ще успеят да променят в навиците и начина си на живот.

Б.: Кое е най-красивото място, на което си била в България?
Н.: Ох, че труден въпрос. Много труден въпрос. Била съм на толкова прекрасни места... 
Несравними. Наистина не мога и не искам да ги степенувам.

Б.: Какво олицетворява за теб красивият залез?
Н.: Разнообразието. Те никога не са едни и същи, както и изгревите. По някакъв начин ги смятам за терапия. Ако хората спрат, след изморителен ден, и погледат за няколко минути залеза, съм сигурна, че ще се почувстват добре. 


 Трябва по-често да спираме и да гледаме залеза, хора!


Б.: Трите неща, които никога не вадиш от чантата си?
Н.: Кутийката ми с документи и карти, портмонето и ключовете ми. 
Те излизат понякога за малко, когато ги използвам, но после веднага се прибират вътре и
не мърдат, защото там се чувстват най-добре. :D

Б.: Ако имаш магическа пръчка и силата да промени три неща – кои ще са?
Н.: Не искам да променям нищо. Всичко в моя живот се е случило с конкретна причина и аз вярвам в това. Ако не съм направила това или онова, сега нямаше да съм стигнала до тук, а щях да бъда някъде другаде, а и сигурно аз самата щях да бъда друга.

Б.: Какво те вдъхновява?
Н.: (В едно предишно интервю отговорих много пълно на този въпрос и мисля директно да копирам отговора си.
☼ Животът е моя вдъхновител. Всеки един аспект от него. 
Нещата, които искам да направя, мечтите, които искам да изпълня, преживяванията ми - всичко това ме вдъхновява. Вдъхновявам се от природата. Вдъхновяват ме хората – за лошо или за добро. Вдъхновяват ме ароматите и добре изглеждащата купичка с закуска, хохо.


Б.: Трите ти любими козметични продукта, които би препоръчала на всеки? /харесвам числото три, ко да се прави ахахах/
Н.: Много ми е трудно да изброя само три конкретни продукта, за това ще направя така – всички балсами на Badger, всички продукти на Alteya Organic (пр. водите, измиващите сапуни) и всички продукти на Dr. Bronners (пр. магическите сапуни и лосиони). Хаха. Ох, не знам... с толкова прекрасни продукти се сблъсках напоследък, че ми е гузно да изброявам само три. :D Искам да включа и още марки, хм. Нека спра до тук.

Б.: Имаш ли любим цитат (от книга, песен, личност)
Н.: „Когато дръпнеш една нишка в природата, установяваш, че на нея се държи целият свят.“ – Д. Муир (от „Синята икономика“) Този цитат го включвам и към отговора на въпрос №3.

Ще споделя и един дълъг цитат от една песен, която обичам, от най-великия рапър, който съществува на тази Земя – Sadistik:
„[I remember somebody once asked me if I ever thought about regret... the answers no. Because when this masquerade is finally over I want to be remembered for who I am. Not who I was or who I wanted to be, cuz this right here, this is me, so follow this:]

Even though I've never called it perfect
When I die, I want to know it all was worth it
I want to know that I tried my best with
Embracing every moment that I was blessed with
Every life, every death, every time that I wept
Every moment, every person, every line that I said
Every night, every day, every time every place
Every kiss, every wish, every side of the maze
Every cut, every bruise, every love that I'd lose
Every time that I broke and the times that I grew
Every drop of rain that these clouds would spew
To help form the man that I amounted to
And I'm thankful, that I am who I am
And I've been where I've been and I came out grateful
When it's finally time to make an exit
Just know, that I don't regret a single second“

Този цитат е допълнение към въпрос №7.   
Може да го чуете в тази песен - 

         
след 5:29, но защо пък да не чуете и цялата песен. 
 

Б.: Кои са твоите есенни essentials? (без значение дали козметика или нещо друго)
Н.: Чай. Тъмно червило. Руж.

Б.: Защо чай, а не кафе?
Н.: Ааа, кой е казал „не“ на кафето? Не съм била аз. 
Първото нещо, което правя сутрин е кафе. :D Не мога да живея без кафе, много често дори злоупотребявам и осъзнавам, че не ми влияе добре, но продължавам. Дори през последните месеци кафето измести чая, но не че съм го заобичала повече, просто ми върви повече да го пия в топлите месеци, защото мога да го пия студено. Нооо, кафето и през зимата също ще е на почит рано сутрин. Чаят не го пия на гладно, той е за другата част от деня.  Сигурна съм, че ако вляза по-дълбоко в кафения свят, ще ми стане интересно и ще искам да го изучавам, така както чая, но за сега ми стига една мания. :D

Б.: Какво би посъветвала прохождащите блогъри?
Н.: Хм, то аз самата съм прохождаща блогърка. :D Блогът ми е бебе. Нооо имам какво да споделя, де.
Първото и основно нещо според мен  е да се опитат максимално да бъдат себе си. Това не означава, че не могат да се вдъхновяват от другите, а че трябва 

 да извадят най-доброто от себе си и да го вложат в своя блог, за да му дадат уникален облик и излъчване. 
Трябва да се въоръжат с търпение. Със старание и постоянство се печелят читатели, няма как да им дойдат от въздуха. Е, и с giveaway-и, но това е друга тема. :D Ако на някой му е интересно, в този пост - http://www.ninahaveheart.com/2014/07/blog-post.html - съм описала какво харесвам и какво не харесвам в блоговете и съм включила всичко, което бих посъветвала някой блогър. 

stay POSITIVE