REVIEW | ALVERDE cosmetics (skin care)

Привет, прекрасници :)
Как сте? На мен днес лееекинко ми дойде музата и още по-лекинко ме цапардоса с един мокър парцал по главата, заявявайки ми, че изоставам в писането на ревюта и ако продължавам в този дух ще имам продукти само за Empties постове :D (в този ред на мисли, снимала съм и видео с празни опаковки, другата седмица ще се постарая да се появи в You Tube :)
Днес ще си говорим обаче за две кремчета, които ползвам повече от месец вече и наистина много искам да споделя впечатленията си за тях с вас. Става дума за натуралната козметика Alverde и два крема, които се превърнаха в част от всекидневната ми рутина :)


Тъй като ревютата само на един продукт все повече ми се виждат скучни, ще се опитвам в следващите си козметични постове да събирам по повече продукти, за които да говоря по малко. Разбира се, когато един продукт е наистина мнооого добър, той ще има своето самостоятелно ревю :)
И така - стига Бла-Бла! :)


Как си купих кремчетата на Alverde?
Признавам си без бой, че за матиращия крем с лайм и ябълка, прочетох за първи път ТУК. Още на следващия ден се озовах в ДМ и грабнах кремчето.
Нощният крем си купих за България, защото не ми се искаше да мъкна маслото от жожоба, което ползвах предимно за нощна грижа, а ми се щеше нещо по-компактно. Така се спрях на нощния крем с масло от шеа, бадемово олио и жожоба за по-зряла кожа. На едно от челните места в крема е и пасифлората (passion flower), която освен, че е много красива като цвете, се използва и доста в козметиката. Основната му функция е да намали загубата на вода в епидермиса и да подобри еластичността.


ОПАКОВКА

И двете кремчета са в 50-милитрови тубички, които са идеални за пътувания, затварят се доста стабилно и няма особен риск от изтичане на продукта :)


ПРОДУКТ

Дневният крем е с доста лека консистенция. Не е много гъст, наподобява повече серум. Бял е на цвят, супер икономичен, но и малко по-трудно попива в кожата. Ако прекалите с количеството, ще станете буквално бели. След като попие обаче, буквално МАТИРА кожата, но без да я изсушава. Мирише на сладка смесица от лайм и ябълка, като според мен лек превес има ябълката :)
Нощният крем, съвсем нормално, е с доста по-гъста и по-мазна текстура. Жълтеникав е на цвят, попива обаче доста по-бързо. Ако кожата ви много суха, това е Идеалният крем. Но, ако сте със смесена кожа като мен, не се притеснявайте - до сутринта всяка следа от мазно ще си е заминала :)
Това кремче мирише буквално на канелени коледни сладки с щипка джинджифил :)
ОТДОЛУ: дневният крем/ОТГОРЕ: нощният крем


СЪСТАВ

Липсва като описание върху тубичките, но и двете кремчета са със 100% натурален състав, без парабени, парафини, петролати и изкуствени оцветители.
НЕ ЗНАМ ЗАЩО ФАКТЪТ, ЧЕ МАСЛОТО ОТ ШЕА ИДВА ОТ БУРКИНА ФАСО МЕ ВПЕЧАТЛИ ТОЛКОВА МНОГО АХАХАХА


МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Дневното кремче нанасях сутрин, на добре измита кожа, и изчаквах около десетина минути преди да продължа с грима си. Самостоятелно нанесено, без други матиращи продукти, кмречето поддържаше кожата ми до обед (около 3 часа). След това се налагаше да матирам с пудра, ако е по-жега. В момента (когато има по-малко слънце и не напича толкова), с кремчето не лъсвам през целия ден.
За да не мъкна с мен матиращата пудра, директно сутрин върху крема и ББ крема, нанасях и малко матираща пудра и спасявах положението за целия ден.
Нощният крем ми се отрази доста добре, смея да твърдя. Първо, ако сте сред любителите на сладки, ще е цяло удоволствие да ползвате този крем. Ароматът му е доста наситен. Ако не харесвате силно ароматизирани продукти - не го препоръчвам, защото се усеща доста време. Кожата ми наистина доста се хидратира от това кремче, по-скоро то не й позволи да изсъхне от слънцето, от басейните и вятъра. Единственият проблем, който забелязах, беше през по-горещите летни нощи. Сутрин лицето ми доста лъщеше, което означава, че самият крем не се е абсорбирал напълно. Но този проблем се решава веднагически с измиването на лицето с малко измиващ гел и хладка вода. Че кой не си мие лицето сутрин ;)
Като цяло съм много доволна и от двата крема, предвид, че общата им стойност е около 8 лева (по спомени). Дневният редувам с един серум на Yves Rocher, който определено си заслужава самостоятелното ревю и съвсем скоро ще се появи в блога :)Ще се радвам, ако споделите и вашите впечатления, в случай, че сте използвали тези кремчета :) Както виждате, натуралната козметика все повече започва да намира място в моята рутина и се радвам, че откривам наистина добри продукти. Е, що се отнася до декоративната козметика - там е малко по-сложно, защото изкушенията дебнат зад всеки ъгъл, но и сред гримовете ми вече се намират разни натурални продукти хихихи

Пожелавам ви страхотен остатък от деня и незабравим уикенд! :)

love, BERRY