Your Questions - My Answers | Vol. 2

Хей, хей :) Как сте, момичета :)
Последните две седмици минаха толкова бързо, че изобщо не ги усетих и едва вчера осъзнах, че днес е ден за Въпроси и отговори. Дори не бях сигурна до каква степен ви харесва тази рубрика, но ето че има пет питанки, на които с удоволствие ще отговоря :)

Искам да благодаря на момичетата, които ми зададоха въпросите и да направя едно уточнение :) Реших да направя тази рубрика заради желанието ми да се опознаем (добре де, да ме опознаете по-добре). Целта ми е в крайна сметка да намаля до минимум лиричните отклонения в моите постове, като запазя подобни излишности за постове като Letter to me, Personal & Your questions - my answers. Искам обаче да бъдете наистина честни с мен:

По-добре ли ще е да направя рубриката с въпросите и отговорите един път в месеца, като я придружавам с видео? (изобщо искате ли тази рубрика?)


Ако е така, то ще имате възможност да задавате питанките си през целия месец, разбира се, аз самата регулярно ще ви подсещам в ФБ, а и в постовете ми, защото някои от вас нямат ФБ :)
Ще очаквам коментарите ви, а сега пристъпям към питанките :)

Теофана Налбантова: Липсва ли ти България и би ли се върнала, ако имаш тази възможност?
Това е въпрос, по който мнението ми не е окончателно. И вероятно никога няма да бъде. Ако трябва да съм напълно честна, липсват ми приятелите, социалният ми живот и семейството. Но оттам насетне - нищо друго не ми лиспва в България. Нямам представа къде ще ме заведе живота след пет години, защото всичко зависи от работата на приятеля ми, но съм напълно искрена с вас, като казвам, че не ми се иска да се връщам в България. Вече почти две години живеем в Германия и малко или много се влюбих в това, което представлява тази държава! Да не говорим, че бях толкова щастлива за световната им титла по футбол, все едно съм си германка ахахахах Полагам доста усилия, за да се интегрирам тук и се надявам до една-две години наистина животът ми да добие това разнообразие, на което се радваше в България.
Бих се върнала  в родината си, евентуално на старини. За да се затворим с любимия в малка къщичка, в китно село, за да изживеем спокойно последните си години :)
AANN Имало ли е моменти, в които ти се е искало да зарежеш блога изцяло и ако да, как си се справяла с тях?  Извинявам се, ако е имало подобен въпрос преди.
Не се извинявай, не са ми задавали този въпрос и ти благодаря за него.
Отговорът е да! Няколко пъти ми е идвало да изтрия и блога, и ФБ страничката си и да се отдам на анонимността на съществуването си. Причините са тривиални, не бих искала да ги споделям с вас, защото не са от онези, които предизвикват усмивки, а са натоварващи.
Но да кажем, че дори само преди няколко дни имах подобен момент.

Как се справих... Оказа се, че желанието ми да пиша е по-силно от всичко останало.
Блогът за мен е начин да се науча на отговорност, да се науча да съм дисциплинирана и малко по-подредена. Блогът е хоби, с което всъщност се развивам като личност :) Може на някой да прозвучи откровено тъпо, но за мен това място е ценно и затова се опитвам да го браня всякак от негативно влияние. Най-голямата ми криза по отношение на блогването преживях в края на миналата година. Превъзмогнах това като преместих блога на ново място, смених му името и го направих може би по-усмихнат. Старая се да съм позитивна в него, за да се усмихвам и аз :) Ако успея да усмихвам вас, моите читатели, то тогава има смисъл да продължа напред.
Когато (ако) обаче негативизмът надделее, тогава вероятно ще затворя това място завинаги. Nadia Hristova Има ли разлика в грима на жените извън България и ако да- каква? Това е доста интересен въпрос. Преди две години щях да кажа: да, има голяма разлика. Когато дойдох за първи път в Германия, ми направи впечатление, че за жените няма значение кой час от денонощието е - яркото червило е на лице, те са гримирани, със самочувствие. Тогава се научих и аз да нося яркото си червило със самочувствие, нещо, което в България не успях да постигна.
Но днес, две години по-късно ситуацията е много различна - българската жена все повече е започнала да обръща внимание на външния си вид. Ще ми се да вярвам, че развитието на бюти блоговете в България има голяма заслуга за това. Ако преди жените са били сиви и по-невзрачни, днес те блестят, искрят... Така, че днес бих казала, че разликата не е очебийна. Харесва ми, че българката все повече обръща внимание на външния си вид и ми харесва умереността, с която подхожда. Повечето жени, които виждам по улиците в София, когато съм си в България, са стилни и излъчват финес. Някак модата на "селските пръчки с леопардови щампи" (имаше някаква подобна група в ФБ) позаглъхна :) И мога да кажа само: Браво! :)
ПС: Вероятно някоя дама може да се обиди на този отговор, но аз наистина смятам, че за последните две години жените в България мнооооого са израснали по отношение на външния си вид! Включително и аз самата. Когато си гледам снимки от преди ми се вие свят ахахахаха

Dessy Lazarova: Разкажи ни някой забавен спомен от детството си.  Би било много интересно за нас. 

Хахаха, малко неща си спомням от детството... Помня, че прекарвах много време по болници хахаха
Но имам любим спомен, който ми е разказван много пъти от семейството ми.
Като всяко малко дете, съм имала думички, които не съм могла да казвам. И така например вместо "чешмичка", съм казвала "мъсничка" :D Един от вуйчовците ми страшно обичал да се забавлява с този факт и всеки път, като ме видел казвал: "Ти си чешмичка!". Аз троснато, с тропане на краче по земята, рязко съм му обяснявала: "Не съм мъсничка!!" :D

Holly Pink Коя е най-забавната/неприятната ти случка/и в магазин, докато купуваш любимата си козметика?  


Хммм. Вкара ме в размисли хахаха
Определено най-неприятно ми става, когато вляза в магазин и консултантката започне да ме гледа все едно съм "втора", не дай си Боже "трета" ръка клиент... Обичам да ходя размъкната и чорлава и влизането ми в козметичен магазин явно предизвиква асоциации с циганка ахахаха
Преди 2-3 месеца ми се случи да вляза в аптека в Германия и понеже доста време се лутах из щендерите (аптеката е ОГРОМНА!!!), охраната не спираше да ме преследва и да ме гледа лошо. В магазина имаше още 10тина души, но заради българския ми говор (обсъждах с приятеля ми някои продукти), охраната реши, че ще искам да крада...
Най-забавната... ми май нямам такава :) Всъщност излъгах. При последното ми идване в България, се срещнах с някои от българските бюти блогърки (
♥)! Заедно нахлухме в един ДМ (малко преди да затвори) и гръмогласно обсъждахме продуктите по стелажите :) Беше ми наистина страшно забавно! 


Надявам се поредната доза бла-бла от мен да ви е била интересна! Моля, споделете с мен мнението си за тази рубрика и нейната времева разположеност в блога :) 
Пожелавам ви страхотен уикенд 


♥LOVE, Berry

Няма коментари