REVIEW | NAKED 3 by Urban Decay


Здравейте, прекрасни :)
Няколко дни преди да обявя официално старта на лятната ми ваканция в блога и в You Tube, съм ви приготвила още малко за четене. ;)
Главният герой на днешната история ще бъде една палитра, в която или се влюбваш или тотално намразваш. Няма средно положение, поне според мен, Тя е от тези палитри, които всички чакат с трепет, всеки иска да се сдобие с нея, но поглеждайки я се чуди - трябва ли ми? Е, с този пост ще се опитам да отговоря на този въпрос и да ви дам максимално подробна информация за палитричката /това, което АЗ виждам/ :)Доста ревюта има в нета на тази палитричка, доста суотчове и трябва да ви призная, че гледайки я на картинка изобщо не си помислях за възможността да я притежавам. Да, харесвам розовите нюанси и ползвам доста често. Отиват ми на кафевите очи. Но с нищо не ме впечатляваха цветовете, които виждах в интернет. Така се получи, че тази палитра отново ми беше подарък от любимия. Има навика да ми оправя настроението с козметика (как да не го обичаш ♥) Обаче, след като отворих самата палитра и докоснах (буквално) цветовете, мнението ми коренно се промени!ОПАКОВКА

Сенките пристигат в познатата ни, традиционна пластмасова продълговата кутийка на серията Naked. За разлика от 1 и 2, 3-ката е издържана в убито розов нюанс. Буквите са изписани със златист цвят, а самата кутийката изглежда като нагъната... Доста странно дизайнерско решение за палитра, която струва около 40 евро... Някак ми е странно, защото по-скоро изглежда като неволно изпусната кутийка, отколкото да допринася за оригиналността на продукта. Лично мнение!
Кутията е изключително стабилна, със здраво затварящ се капак и с голямо огледало отвътре. Има, разбира се, и четка, но аз съм сред хората, които не харесват четките на УД  - твърди са, разпрашват продукта и вместо да го нанасят на клепача, го изчегъртват. Така че, четката си стои неупотребявана.


ПРОДУКТ

Познатата ни вече комбинация от общо 12 цвята, като в Naked 3 брандът набляга на розово-кафеникавите нюанси.
/описанието на цветовете е такова, каквото аз го виждам, суотчовете на снимките са правени БЕЗ база на естествена светлина!/

Strange - традиционно това е най-слабо пигментираният цвят в тези палитри. Този не се различава много от събрата си Foxy от Naked 2. Но докато Foxy е по-жълт, този е много нежна слонова кост, изцяло мат, сух като текстура, не се рони или праши, но и почти не се забелязва. При нанасяне на клепача е строго препоръчително да се ползва с база, за да се удължи издържливостта на сянката. Подходящ за осветяване под веждата и във вътрешния цвят на окото. Самостоятелно е изключително подходящ за нежен дневен грим.

Dust - силно перлен бебешки розов цвят с много силна пигментираност. С доста мазна текстура, която го прави идеален за преливка, има силен блясък, подходящ е за озаряване на вътрешния ъгъл на окото. Леко се рони, но не се праши.

Burnout - перлено нежно розово с много миниатюрни блясъчета, които стоят нежно и ненатрапчиво. Страхотен е за основен цвят на клепача, доста мазен като текстура, не се рони, не се праши, залепва за кожата и без необходимост от база, супер лесно се прелива и стои много естествено.

Limit - сух матов цвят между роза и беж. Доста пигментиран, въпреки че на снимката фотоапаратът изми доста цвета. Страхотен е за нежен дневен грим, може да се носи идеално самостоятелно, като придава деликатен розов оттенък на клепача. Не се рони и не се праши, също лесно се прелива.


Buzz - също доста силно перлен нюанс с множество миниатюрни сребърни частици, които ярко блещукат на клепача. Цветът е по-тъмно розов . Изключително пигментиран, наситен и лесно преливащ се. Не се праши, но леко се рони :)

Trick - медно-розов цвят със силен бронзов подтон, перлен, но с по-лек блясък от предходния. Отново доста мазен и пигментиран, но нанесен на кожата е лек и дискретен.

Nooner - матова пепел от рози с лек сив оттенък, супер пигментация, доста наситен и макар и сух, полепва по кожата идеално. Не се праши, не се рони и като за мат - чудесна издържливост без база.

Liar - пристъпваме към любимите ми цветове в палитрата (mm). Liar е изключителна комбинация от кафяво и розово, които се сливат в нежен перлен блясък, подчертавайки тъмния цвят на очите. Доста мазен, доста наситен, с отлична пигментираност и страхотна издържливост.


Factory - Разликата му с предходния цвят са максимум два тона. Този е в по-тъмнокафявата гама, но отново с осезаем розов нюанс. Перлен е, без да е натрапчив, идеален за опушване.

Mugshot - харесвам не само цвета, но и името му, звучи ми като извадено от поредицата за любимия ми Хари Потър . Mugshot е супер мазен, с прекрасна наситеност. В кутийката изглежда щоколаден, но на ръка нанесен се вижда розовият му подтон с леки сиви оттенъци.

Darkside - Макар на пръв поглед да изглежда матов, той далеч не е. Тъмнокафяв нюанс със сив подтон и някак сатенен финиш. Отново доста мазен, пигментиран, не се рони, не се праши и перфектен за по-драматичен грим :)

Blackheart - когато за първи път видях палитрата в интернет, си казах, че единственият цвят, който искам е точно този. Като фен на тъмните нюанси и драматичните вечерни гримове, Blackheart ме плени с матово черния воал, окъпан с финни розови частици. Когато вече държах палитрата в ръцете си, изпитах разочарование именно от този цвят - да, силно матиран, но изобщо не толкова наситено черен, колкото ми се иска. А розовите частици, при нанасяне със суха четка, директно се губят от клепача. Най-красиво стои цветът на върха на пръста, когато го загребвам за суотч. Тогава е истинска прелест. Но на клепача красотата му бледнее, а това се вижда и от суотчовете. С база положението е една идея по-добро, като розовите частици полепват в по-голяма степен. Но, ако решите да го бленднете, то тогава не остава и помен от тях и стои като обикновена черна сянка с лек розов нюанс.ОБЩИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Като качество на сенките - смятам, че тройката е една идея по-слаба от двойката. Сравнявам двете, защото тях имам ;). Текстурата на сенките от Naked 2 е по-мазна и по-неронлива. Разбира се, що се отнася до цветовете, двете палитри са тотално различни и няма никаква база за сравнение. Naked 3 залага на естествените розови нюанси, които лично аз смятам, че страшно биха отивали на момичета със светла кожа и руса коса :) Някак Тройката ми е по-принцеска. Двойката е по-драматична, по-вечерна палитра, а тази е идеална за през деня. Тройката е по-нежна, по-финна, по-деликатна, по-кукленска, ако щете. Отново подчертавам, че това е лично мое мнение, базирано на собственото ми светоусещане :)))
И въпреки, че наистина би била по-подходяща за дами с по-светла кожа, не бих могла да кажа, че не би стояла добре и на по-матовите представителки на нежния пол. Дори напротив, аз самата имам по-тъмна, по-жълтеникава кожа, но смятам, че сенките стоят доста приятно, без да приличам на циганка в розови одежди ;)ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ?

Тук трябва да обърна внимание на няколко неща.
На първо място, ако сте хората, които не си падат по розовото, ама изобщо не поглеждайте към тази палитра. Всичко в нея крещи "Розова съм и това ми харесва". Всеки един цвят, е с розов оттенък, дори последните няколко, които са по-кафяви.
Второ, само заради 3-4 цвята няма смисъл да давате пари за цялата палитра. Ако я вземете - задължително трябва да ползвате всички цветове, иначе не е рентабилно изобщо.
Трето, ако трябва да избирате между една от трите Naked, задължително ги сравнете в магазина лично (ако имате тази възможност). Омажете се добре с всяка една, тествайте сенките и тогава решете.
Като цяло смятам, че Naked 3 не е палитра, която може да поръчате само, ако гледате в интернет. Трябва задължително да се докоснете до нея, да преспите една вечер и тогава да вземете решението. Тя не е като Naked 2, например, за която бях убедена от първи поглед, че желая страстно ахахахахаха Naked 3 не може да носите с шарените си дрехи, тя е по-претенциозна, тя изисква нежни бежови нюанси или пък тъмни дрехи, в никакъв случай жълто, червено, оранжево и прочее летни цветове :) Макар, че на ментово би седяло не лошо хихи
Аз лично наистина се влюбих в палитрата, защото съм от хората, които харесват розовите нюанси, а съчетанието на тези в палитрата е доста адекватно, всеки с всеки цвят си отива и комбинациите са всевъзможни.
Ще ми се, разбира се, да бяха еднаааа идея по-мазни, защото смятам, че наистина в двойката текстурата е доста по-мазна и това лично за мен е страхотен плюс, но пък винаги може да нанесете сенките с мокра четка, за по-добра плътност на цвета :)
Единственият цвят, който не ми допада и по-рядко ползвам е Dust, който ми идва прекалено детски и прекалено бляскаво. В сравнение с останалите нюанси ми е много грозно набиващ се, /трудно да ми е обясня точно какво искам да кажа, но наистина не го харесвам/

Надявам се, да съм била полезна с това ревю. Направих го специално заради Le Soleil, която ме помоли преди няколко поста време, иначе нямах намерение да пиша за палитрата от гледна точка на наистина стотиците ревюта, които има в нета :)
Въпреки това ще се радвам, ако някоя от вас, която чете този пост и също има впечатления за палитрата, да ги сподели в коментарите. Винаги, когато има оповече мнения, човек може да направи по-точен и по-осъзнат избор.

Пожелавам ви приятен остатък от деня :)

Love, BERRY

Няма коментари