REVIEW | Schwarzkopf Essence ultime BB (hair edition)

Здравейте, прекрасни.

Започвам седмицата с едно ревю на продукт, който определено грабва вниманието още от стелажите в дрогерията :) Става дума за един от първите ББ кремове за... коса :)

Schwarzkopf Essence ultime Omega repair, разработен в колаборация между немския козметичен бранд и дългогодишното му рекламно лице Клаудия Шифер :)


Ако не ме лъже паметта, този продукт ви показах в последните си любимци и всъщност сега е моментът да обясня защо толкова се харесваме, въпреки че имам лош опит с продуктите на Черната глава (буквален превод на Schwarzkopf и неумел опит за шега от моя страна хахаха)
Първо, няколко думи за тази серия. Както споменах вече, е разработена в колаборация между бранда и Клаудия Шифер и цялата концепция е завъртяна около моменталното бюти действие на Омега 3 мазнините. Цялата серия, която включва ББ крем със седем действия, шампоан, балсам и маска, има богато съдържание на Омега мазнини, които са известни като най-неустойчивите на топлина, но и най-здравословните мазнини, които човешкият организъм може и трябва да поема, за да се предпази от редица заболявания. Доказано е, че сухата, безжизнена коса, без плътност и обем може да бъде следствие именно на липсата на Омега 3 мастни киселини в организма и ето, че на пазара вече има продукт за коса, който съдържа тези толкова важни съставки :)

ОПАКОВКА
Кремчето идва в 100 милилитрова бутилчица с много удобна помпичка. Самата опаковка е изключително стабилна и дори бих казала луксозна - издържана в бяло и златно. На предната страна на опаковките има лика на Клаудия Шифер, която е освен създател, и рекламно лице :) Капачката се затваря много здраво и това прави продукта напълно безопасен за носене в чанта за път. Благодарение на 100 мл си бутилка, ББ кремът е напълно подходящ за превозване и в ръчен багаж в самолет :) 

*Въпреки, че аз съм виждала как на летищата си прибират разни парфюми по 100 мл и после си ги делят, но това е друга тема!


ПРОДУКТ
Кремчето с консистенция на балсам, не случайно се води beauty balm, има белезникаво бял цвят, не съдържа изкуствени оцветители :) Има страхотен лек, плодов аромат, който се носи от косата мноооого време и лично на мен страхотно ми допада. Формулата на балсамчето е много лека, неомазняваща и с лек перлен екстракт. 

7-те действия
√ Интезивна регенерация на косъма
√ Контрол и превенция на заплитането
√ По-лесно разресване
√ Блясък 
√ Плътност и жизненост
√ Регулира влажността на косъма, като го хидратира
√ Неотежняваща косата формула

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Кремът/балсамът се нанася по краищата или изтощените участъци на вече изсушена коса. НЕ СЕ ОТМИВА. Напълно подходящ за всекидневно използване, което увеличава шансовете по-скоро да се радвате на наистина мека, витална и здрава коса.

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Ползвам балсама от около месец и половина/два. Не всекидневно, особено в последните две седмици, поради пътуването ми до България и разни други неща, които ще ви спестя хахаха
Въпреки това трябва да призная, че това е от продуктите, които веднага преобразяват косата. Още след първото нанасяне върху косата ми, имаше страхотен ефект - тя се приглади, но без да се отежнява, косъмът стана по-жизнен, но без да хвърчи като наелектризирана перушина и косата ми стана една такава мекичка и копринена на допир.
Не мога да дам на 100% отзив за това до колко косъма регенерира, тъй като след  като си направих омбрето, косата ми се изтощи страшно много и не съм ползвала все още балсама, но веднага щом го тествам при тези екстремални условия - изрусяване с блондор, ще допълня поста. 

Като цяло, мога да препоръчам с чиста съвест подобен продукт, макар че все още не се намира в България. Поне аз не го видях там. Цената му в Германия е около 7 евро, и е страшно икономичен, с едно натискане на помпичката получавате продукт, достатъчен за третирането на дължините. 

НАКРАТКО
  • резултатите са мека и копринена при допир коса, която не се заплита
  • лесна за разресване 
  • много приятен аромат, който се усеща дълго време
  • съдържа перлени екстракти и Омега 3 мастни киселини
  • много икономичен в изключително удобна опаковка
  • НЕ замества термогрижата
  • със седем действия
  • първият ББ крем
  • подходящ за всекидневна употреба

Срещали ли сте ББ крем за коса на друга марка? Ще ми бъде интересно да разбера дали има други, защото тук не съм срещала, но и разнообразието от продукти в 100-хилядното ни градче не е много голямо :)
post signature