REVIEW | ESSENCE purifying NOSE STRIPS

* Моля, гнусливите от вас да не скролват надолу :))) 

Постът съдържа нелицеприятни кадри :D 
Привет, девойки :)
Днешното ревю ще бъде на продукт, който може да намерите и в българските магазини. Реших да напиша моето мнение за лентичките за почистване на черни точки на Essence, защото съм сигурна, че са много момичетата, които търсят начини да се преборят с един от най-гадните кожни проблеми - запушените пори. *Сигурно и някой друг мъж страда от чернилката в порите си, но трябва да ви кажа, че сред моите познати няма такива, които да търсят под дърво и камък средство, с което да си почистят порите хахаха*

Преди да започна по същество, искам да кажа, че съм използвала всевъзможни варианти на почистващи порите на носа и Т-зоната средства, като това включва лентичките на Нивеа, корейската вулканична маска, разни други ленти на знайни и незнайни марки и винаги съм се връщала на лентите на Нивеа. Когато видях тези на Essence, блогърската ми експериментаторска душа не се сдържа. А и струваха под 2 евро. Реално не губех нищо. 

ОПАКОВКА
Лентичките са разположени в доста удобна картонена опаковка, наподобяваща плик за писма. Вътре има три отделни фолийни пликчета, които съдържат по една лентичка за премахване на черните точки от носа. Опаковката е толкова удобна, че може да се носи в чантата или на път и не заема никакво място.
От вътрешната страна на опаковката има подробна инструкция на няколко езика как точно се ползват лентичките за максимални резултати.

ПРОДУКТ
Както споменах, в картонения плик има общо три лентички за премахване на черни точки, които имат лек спиртен аромат. На цвят са бледосини и прилепват невероятно силно за кожата. Съдържат Алантоин, екстракт от зелен чай и екстракт от хамамелис вирджиана *или известен като Вирджински орех, заради местанахождението си в Северна Америка*
Лентичките обаче НЕ са био или еко, тъй като съдържат и доста голямо количество алкохоли, силикон и акрилни вещества, както и парфюм. 


ОТ ОПАКОВКАТА
Това, което тези ленти обещават е не просто да почистят черните точки, но и да свият порите и да подобрят състоянието на кожата. Т.е. грижата е комплексна, а не просто почистваща. 

ТУК СИ ЛИЧИ ЕФЕКТИВНОСТТА!

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Първо ми направи впечатление фактът, че лентичката залепна за носа ми МОМЕНТАЛНО. Почти веднага след слагане, се втвърди (без, разбира се, да причинява болка). На 15-тата минута премахването не беше толкова болезнено, колкото при лентичките на Нивеа, например, но въпреки това, ако сте с по-чувствителна кожа, е много възможно да се зачерви.
Изненадата ми беше фактът, че по лентичката бяха останали голяма част от черните ми точки, не всички, но повече, отколкото съм махала с лентите на Нивеа (които също препоръчвам). Порите на носа ми бяха видимо по-чисти, но и някак не си личеше, че до преди малко съм имала нещо там. Т.е. нямаше следи от интервенция. Това, което искам по възможно най-объркания начин да кажа е, че обикновено след почистване на черните точки, порите ми стоят като миниатюрни дупчици, но този път НЕ :)
И така 2 от 3 обещания - ИЗПЪЛНЕНИ.
Колкото до подобряване на структурата на кожата - не мога да дам категорично мнение, тъй като лентите трябва да се използват на три дни. Но аз ги ползвам един път в седмицата и трябва да кажа, че резултатът е ВИДИМ :)
РЕЗУЛТАТ ОТ ЕДНО ПОЛЗВАНЕ! СЛЕД ТРЕТОТО ПОЛЗВАНЕ РЕЗУЛТАТИТЕ СА ДВОЙНО ПО-ДОБРИ :)

НАКРАТКО
 • ВИДИМ бърз резултат
 • съдържание на алантоин, екстракт от зелен чай и вирджински орех
 • с три действия: почиства, свива порите и подобрява кожата
  *за последното не гарантирам*
 • евтино (ок.4 лв.) и ефективно
 • внимавайте, ако сте с чувствителна кожа
  *това важи за всеки тип ленти за почистване на черни точки*
 • чудесна алтернатива на лентичките на Нивеа
 • предлага се и вариант за брадичката и т-зоната
 • лек спиртен аромат
 • много силно прилепващо вещество

Ще се радвам да споделите своето мнение, ако вече сте ползвали тези лентички :)
post signature